Busungen min

 



Idag så har de varit full rulle sedan 5:30 först så gick våran golvlampa sönder -min underbara son tippade den för att han skulle tända lampan- så de var glassplitter överallt så då var de bara vackert att dra fram snabeldraken så jag kunde dammsuga halva huset för splittret fanns båda i sovrummet, i hallen och vardagsrummet. Sedan två timmar senare kommer sonen ut ur toaletten med en shampooflaska i handen och shampoo hela håret dock är han inte så sugen på att skölja ur det fina han gjort. Sedan så hittade han en ögonbrynspenna som man målade sig fint på magen och sedan på lite av varje så både sophinken och köksluckorna blev dekorerade idag.

Jämförelse v26

Idag v26

Ifjol v26

 

v26

Imorgon går jag in i v26 nu börjar de närma sig, 14 veckor kvar då!

Tur jag har ilias som tar upp så mycket tid, den här graviditeten hinner man nästan inte med!

Men tänk om jag egentligen skulle vara i v28 som jag trodde från början! Då är det verkligen inte långt kvar till lillbejbisen kommer

 

Köpte present

Köpte även en present till lilla evelina idag, åh va roligt det är och köpa flickkläder! Finns hur mycket fint som helst men vågar inte lägga upp på bloggen då jag kanske har en nyfiken vän som tjuvkikar på kläderna innan dess hon får dom.

Så nu i veckan ska vi fara och snusa på tre veckors bebjis!

På torsdag kommer min syster och jag ska passa på att vara med min systerson under dagen, härligt att få pröva att ha dom lite längre tid och skönt nu när dom blivit lite större.

Ilias julklappar

 

Ilias älskar djur och eftersom han har så mycket annat som är roligt här hemma med puzzel, böcker, filmer så känns de roligt att få köpa något annat, jag och peter kommer nog att köpa antingen bilbanen/lego eller djuren kanske både och.

Morgonrock har han önskat sig av moster, sedan är väl aldrig kläder fel heller. Villervalla är ju en favorit men barnkläderna som ser vuxna ut  eller gammeldaxa faller mig mest i smaken om man tittar på lindex, hm och kappahl. Är inte lika för bamse och sånna med tryck längre om man bortser från villervalla då. :)






Vinterjacka

Ja har nu hittat en vinterjacka som jag skulle vilja ha. En svart villervalla jacka



Den kostar kring 500, men de gör dom på lindex och hm också så då får de bli en villervalla åt min lilla grabb! Dom hade rea på fjolårets jackor men jag var inte så sugen på dom att dom inte hade rätt storlek klargjorde det hela.

Måndag starten på veckan

Ja vi startade dagen med att åka in till stan. Vi skulle nämligen förbi mitt jobb och förlänga min föräldraledighet. Så nu skrev vi papper på att jag skulle komma tillbaka den 30/9 2013. Känns riktigt bra två år innan jag behöver ens tänka på jobb. Vill jag jobba extra finns de ju alltid möjlighet till det.

Sedan åkte vi och köpte Ilias kläder till fotningen



Till julfotograferingen har vi dom här kläderna



Peter inhandlade lite spik för att vi skulle kunna dra kabeln i ilias nya sovrum så på onsdag fortsätter han med det.

Imorgon ska vi nog kanske eventuellt få sälja skotern så de skulle vara skönt att få de gjort. Vi behöver ju inte den nu. Vi kommer eventuellt hyra en under påskhelgen däremot om vi ska upp och då köper vi en skoterpulka samtidigt.

Planen i februari

Nu längtar jag efter ett hårt träningspass med strikt diet och många tappade kilon.

jag vill få allt att gå ihop med två barn, träning, jobb plugg och vardagssysslor. Jag vill att i sommar ska jag känna mig bekämare på stranden.

De första två månaderna kommer jag att gå på lchf sedan följa pt online tränaren olga. Efter det kommer jag nog övergå till en mindre fettrik kost med lagoma portioner och mycket mera träning.

Kläder till foto

Ska snart på en fotoshot med ilias. :) Så har tittat på lite kläder som vi ska ha under fotograferingen.

 

Allt är villervalla men jag kan inte låta bli tycker dom har så snygga färgglada kläder! Sedan håller kläderna så länge oavsett hur mycket man tvättar

Hjälp

vi börjar med renoveringen redan på söndag. Elektrikern tog typ knappt betalt kändes det som. Så nu har vi våran lilla budget för att renovera.

Målen
Vecka 1 Regla
Vecka 2 Dra el

Sedan blir de något uppehåll

Vecka 4 Slå gips och spackla
Vecka 5 Måla element, tak, väggar osv

Sedan blir de något uppehåll

Vecka 6 Lägga nytt golv

Så fram tills advent är det rätt fullt upp, jag ska försöka beta av alla julklappar sedan blir det rätt lugnt under december månad med pyssel, bak och många födelsedagar att fira.

Tusan

I natt klättrade ilias ur spjälsängen för första gången. Trodde de var länge kvar innan man skulle behöva oroa sig över det. Så ikväll måste vi upp med ännu en grind men de är ju egentligen bara skönt. Fortsätter han klättra ut ur sängen funderar jag på att bya säng till honom, men det är så skönt att använda späjlsängen. Speciellt nu när han vaknar på natten.

Vi har ju tagit han till våran säng när han vaknat på morgonen men nu så gasar han bara upp inte varvar ner så nu blir att sova hela natten i sin egen säng. Lite deppig blir man, ganska mysigt att ha honom nära. Min lilla pojke blir ju stor.




Ilias fyra dagar gammal

Utestund

 

 



Invigde vinteroutfiten

Overall-Snowpeople orginalpris 899:-
Mössa-10kr dollarstore
Skor-Kuoma:- orginalpris 599:-

Göra allt mamma gör

Ja sonen vill ju göra allt mamma gör! Fattar verkligen inte att han är ju 15 månader min lilla grabb, tiden går så fort.

En dag hade jag lite för mycket hormoner så tårarna bara forsade sedan snyftade jag hela tiden. Ilias han härmade mig vilket resulterar att jag var bara tvungen att asgarava mellan snyftningarna.

Lite drygt att vara sjuk, jag känner inte alls för att vara ute medan sonen som också är sjuk står och bankar på ytterdörren hämtar ytterkläderna.

 

otur

Snacka om otur, nu är vi sjuka alla förutom peter. Sedan så vad gör barnet, han lägger min telefon i badet. Tycker de är en super idé jag brukar ha lite koll på vars han går, men idag trodde jag han var i köket men istället hade han lagt min telefon i badet. Badbaljan hade jag inte tömt ut eftersom jag var trött slut och sjuk. Får verkligen skylla mig själv där men lite surt kändes de som.

Peter tog plutten direkt efter jobbet och dom underhöll sig i 1,5 då jag kunde sova en stund. Nu har jag fått i mig alvedon så jag känner mig betydligt piggare. På fredag ska inlämningsuppgift till skolan trodde jag skulle vara piggare imorgon så jag tänkte plugga mera då.

 

v25 och sjuk

Har feber nu. Har sovit 2 timmar i natt för underbarast sonen vaknade vid 1 -då jag inte ens hade somnat alls- och somnade om vid 3:30. Men han har nog lika ont i halsen som jag så, varje led i kroppen värker. Hade jag inte blivit sjuk så skulle vi nog åkt och badat idag, fick nämligen bikinin jag beställt, överdelen såg inte alls ut som jag hade tänkt så de blir bara att returnera. Får använda min nästan för liten överdel att tag till- så länge det går. Vågar inte somna nu heller när ilias sover för att jag tror inte att jag vaknar när han vaknar.

Näe nu ska jag försöka kurera mig med frukost sedan vila framför tv

Jeansen!

Jeansen passar fortfarande, men idag märkte jag hur obekväma dom var så nu blir in med alla gravidbyxor, kanske inte de snyggaste på denna jord. Men orkar inte att byxorna klämmer åt i vid magen. Trots att jag kan knäppa alla knappar och jag kan ta av mig dom utan att knäppa upp plus att jag måste ha bälte på dom så orkar jag inte att dom klämmer i dom ska vara bekäma nu. Hade jag inte haft ilias skulle jag nog försöka att ha dom längre men nu ska han upp och ner, bli buren, lekas på golvet springa och busa så bort med dom!

Men har ju lite jeansleggins som jag kan använda så länge! <3

Vad jag har att vänta

Jag om 2-3 veckor? Blir kul att jämföra då

Tiden bara rusar förbi, fattar inte hur jag hinner allt. Fattar inte att snart kommer jag ha en till bebis

Men snart så kommer "liten". Träffade en 3 veckors idag, duktigt söt lite fröken, blir så sugen på att mysa, hålla och gosa med den men jag kände mig för fräck om jag skulle frågat, dessutom sov den hela tiden.

Känner sparkar hela tiden nu, det är de bästa med hela graviditeten, sparkarna! Mycket hjärtrusning och hjärtklappning, mycket obehagligt, sedan håller jag nog på att bli sjuk så ska försöka sova bort de mesta.

Har har nog bestämt mig för svart, vitt, grått och rött i ilias nya rum blir ett rum för lite större barn. Men var inte sugen på att göra ett blått rum.

 

v25

Imorgon går jag in i vecka 25 men tänkte ändå bjuda på en liten bild på magen och jag

 



Som ett bi

Argt som ett bi, jag har inget tålamod what so ever. Kokar över för minsta lilla, men tur så går det över lika fort. Min sovmorgon började inte ens idag. Kunde ligga kvar i 25 minuter sedan vart jag less. Så halv åtta var min sovmorgon över. Men Ilias hade ännu en hel natt, riktigt skönt att inte behöva gå upp mitt i natten för att vara uppe några timmar.

Idag har vi inte gjort något alls, vi har verkligen legat på latsidan men de har behövts. Telefonen har ringt men vi har inte varit på humör, vi har gått av och han gjort lite mat underhållt ilias och tänkt lite på renoveringen.

Vi ska göra klart ilias rum först så de är där vi startar, förhoppningsvis nästa helg eller helgen efter. Har inte riktigt kommit underfund med vad jag ska använda för tema i ilias nya rum. Ska jag göra ett coolt rum eller ett barn rum?

Färgkombinationer
vitt och svart med röda detaljer med eller utan lego insperaret? funkar på äldre barn om man tar bort legot
Ljusblått och vitt mycket barnrum
Gult och svart, lego eller/och traktor insperat funkar på äldre barn
Grönt och svart funkar på äldre barn

Jag vet verkligen inte hur jag ska tänka men väggarna och taket får komma upp sedan får man se hur de blir

Gissa gissa


Pojke eller hur?! Blir mer och mer säker på att de är en liten pojke där inne.

 


Gravidbilder v15-24

Första bilden v15 sista bilden v24



Vardag

Sminkad och klar för öppna

 

Idag var jag på öppna igen, härligt. Ilias får verkligen underhålla sig där. Dom gjorde söta små får idag men jag hade ingen pepp till att pyssla så de får bli någon annan dag. Blir som knäppt när dom bara har halvdagar. Sedan när jag kom hem somnade ilias och medan han sov fick jag och peter verkligen rå om varandra bara ligga och mysa och surra.

Middagsgäster och sedan känner jag lugnet nu när ilias sover, riktigt skönt att ha en slappar dag. Huvudet spränger verkligen. Imorgon ska jag skura, plugga och tvätta kanske tom baka om älsklingen är sugen på något.

Jämförelse igen

 

Såhär ser jag då ut idag

v24

Såg ut såhär med Ilias

 

Känns nästan som att något inte står rätt till, växer liten som den ska eller? Man får ju lite funderingar eftersom Ilias var ju helt perfekt i vikt när han kom i v41 3425g.

 

vecka 24

118 dagar kvar, till bf då. 16 veckor och dagarna bara flyger förbi. Jag hinner inte med snart har vi en till bebis! Förutom att jag är hungrig som en varg konstant, känner jag mig inte lika gravid som sist vid denna tid. Nu är det ju svårt att jämföra och man glömmer så lätt. Men jag var större sist, hade konstant ont och vaknade pga av att jag hade ont flera gånger per natt. Nu vaknar jag av Ilias men de gör ju ingenting, han är ju nästan alltid på bra humör då ska man inte klaga.

Liten sparkar heller inte så mycket som jag minns att ilias gjorde. Kollade på gamla bloggen och då minns jag rätt de var mycket mera sist. Kanske jag får ett stillastittande lugnt barn denna gång? :)

Ingen nästäppa, ingen större foglossning eller ryggvärk ända jag märkt har varit när jag styrt en full kundvagn. Sammandragningarna är mer än med ilias och mycket kraftigare, vilket va ganska vanligt. Fattar verkligen inte att de är så stor skillnad mellan graviditeterna.



Tisdag

Super dag som startade halv fyra i morse. Ilias har ändå varit på bra humör hela dagen så jag är nöjd. Peter och jag hann se tv och äta god frukost för oss själva medan han sov på förmiddan. Åkte sedan och handlade, började direkt med middagen för att den skulle bli klar, ungs stekt. Peter åkte och jobbade sedan så började jag och grabben på att städa undan lite. Peter har börjat med en rolig grej när han jobbar kväll, han kommer hem och äter snabbt med oss. Så idag överaskade jag med nybakad äppelkaka plus den goda ungssteken! Mums tur han inte går upp så lätt i vikt :)

Min graviditeten v 23

Jag är verkligen konstant hungring nu,men slarvar ändå med mattider och får ofta och mycket blodtrycksfall. Jag blir galen av att försöka äta när jag är ensam med lilla sonen ska leka, klättra matvägra osv. Så de slutar med att jag oftast slänger min mat eller att jag ger upp. Jag behöver inte anstränga mig mycket utan får typ direkt sammandragningar. Idag gjorde jag 2 "dancemoves" sedan var hela magen as hård. Detta kom mycket senare vad jag minns i förra graviditeten. Mår mellan åt illa, men bebben den verkar röra sig och må bra. Och jag börjar märka en del sovmönster och vaken mönster tror jag.



Nu har vi möblerat om här hemma, peter har dragit all spik på golvet i gamla köket. Elektrikern är nästan klar han och peter ska jobba tillsammans imorgon när dom kopplar in den nya centralen.

Vi boar väldigt mycket inför bebis ankomst, både jag och Peter är nog lite spända över förändringen som sker mellan 1 och 2 barn därför försöker vi hinna med så mycket som möjligt innan bebben tittar ut även om det är ett tag kvar. Men snabbt har några månader passerat och då sitter vi där och är två barnsföräldrar Sedan är vi nog lite less egentligen och vi skulle behöva lite egentid. Bokade in mamma för en barnvaktspassning om 1 månad. Sedan tror jag vi skulle behöva en i januari också bara få vara med varandra jag och peter så då bokade jag in en också. 



Mage v23

Gravid med nr 1

v 22 med Ilias

V24+4 med Ilias

 

Jag är i vecka 22+4 nu kommer jag att se ut såhär om 2 veckor?

 

Klur

 

Min lilla kille håller ju på att bli stor!

 

Nu ska jag fixa upp mig lite så jag ser lite snyggare ut äta lite frukost.

 

Om några timmar kommer elektrikern och gör det sista, sedan kan vi luta oss tillbaka fram tills vi har köpt reglar.


Åh varde ljus

Elen är dragen till vårat sovrum, 4 golvuttag 1 fönsteruttag sedan flyttade han strömknappen. Så snart peter har kommit hem ska jag städa undan röran i sovrummet. Han är delvis färdig med dragningen i ilias rum sedan, han trodde han skulle hinna klart imorgon med det, eventuellt att han måste tillbaka på fredag för att koppla in då, då de inte ska vara för mörkt. Funderar på att sätta några uttag i hallen uppe när vi lix håller på men samtidigt ska vi ju göra om där inom kort. Skulle även behöva ett uttag i hallen nere för där finns de inget just nu.

Massa att fixa undan innan kalla vintern kommer.

Kort kommer strax

Argbiggan

Gravid och för trött, jag är för trött. Ilias har vaknat på nätterna för att äta. På dagarna äter han dåligt och det känns väldigt onödigt att stå framför spisen 30 minuter för att laga mat när plutten bara ratar och ratar.

När jag blir för trött så känns det som alla hormoner i kroppen sprängs, expanderar och förökar sig. Humöret vajar och jag blir arg, glad eller riktigt deppig om vart annat. Försöker vända allt ihop men orkar inte göra det just nu.

Trodde dessutom att elektikern skulle komma igår eller idag därför jag varit hemma men han har inte kommit. Så nu känner jag mig super låst över att varit hemma och inte kommit mig ut alls. Eller alls och alla jag har varit hos grannen och en snabb sväng in till sävar men när man inte bestämmer riktigt hur som helst känner jag mid låst.

Han har inte hittat sin rytm ibland sover han 1 gång och de räcker, han somnar sedan vid 18:30-19 andra dagar så sover han 1 gång och de räcker inte alls vilket resulterar till en sur och grinig grabb som vill sova klockan 16-17.




Såhär arg blir jag också!




Namntoppen

Pojknamn
Viktor, Marcus, Hannes, Johnny, Isac, Alex

Flicknamn

Meya, Maya, Leia, Vilda, Lo, Saga, Alicia, Elina, Minea

Lite ovanligare på flicknamnen men kanske beror de på att jag inte tror att de blir en flicka

Några fler förslag?

Könsultraljud

Jag har varit inne på det för en månad sedan, men pratade med hon som utför det och hon så ändrade jag mig. Hon skulle säga vad de var de om hon såg det. Men vilka garantier finns de då? Men om hon inte ser känns de som att kasta pengarna i sjön. Därför kommer jag inte alls att boka in ett även om jag är sugen men det känns verkligen som att gamble om 1000kr. De ingår heller inte 3d men för 100 kan man få hela ultraljudet inspelat på usb-sticka vilket var super fränt.

Däremot gissar jag att jag blir tvungen att göra ett ultraljud 28-32 pga tillväxten för fostret. Kommer ju bli lika stor som sist så därför finns de en möjlighet att se då. Just vid jul eller något. Ser dom inte då heller så får jag helt enkelt vänta till choppen tittar ut.

Lyckat

Idag så hann vi riva ut förådet, en vägg och en garderob + städa och sortera förrådet gjorde vi ju såklart först. Så de blev mycket slängt och mycket kunde syrran ta med till Braxsele loppisen så då blev vi av med de. Känns som att vi kom ett steg närmare. Från att ha ca 35 m2 i förråd så har vi nu bara 15 m2 ganska proppfullt.

Peter hann då även tabort sista avloppet och vattnet så.

Men det är mycket städning kvar, mycket att elda och mycket att köra bort. Peter eldade lite idag på förmiddagen så mycket av våra skrothögar är bara aska kvar.


I veckan kommer elektrikern spännande spännande gissar på att han kommer imorgon eller på tisdag. Så har vi ny el hemma här. Då är det bara en tidsfråga tills vi börjar med dom nya rummen.

Före och efter innan städning dock










Tapeter sovrummet

Jag faller inte för det, 400kr rullen. Jag faller verkligen inte för det. Vet inte vad de beror på men jag faller verkligen inte för det. Hittar inget som är så snyggt.

Hittade en jätte snygg men den var pappers tapet, mycket tunnare, mycket svårare
att sätta upp


Annars är dett non-woven dyrast 250kr rullen









Perfekt dag

Ja nu har vi tänt en del ljus bara för att de är mys fredag. Fler ljus ska på så fort vi lagt lilln. Ska plocka bort den goda middagen sedan ladda inför mys framför tv. Ilias gillade de jag gjorde idag rostade  i ugnen potatis, morot, tomat, paprika. Kryddade med citronpeppar, chili och salt, till de så hade vi bea sås och fläskytterfilé.

Peter köpte en telefon för 3 månader sedan den gick sönder 1 månad senare. Vi lämnade in den i augusti på garantin sedan 5 veckor senare hade vi ingen kontakt med expert alls. Peter rinde flera gånger, med svar att dom skulle höra av sig något dom aldrig gjorde. Hur som helst så skulle han få en ny telefon på måndag i veckan har vi aldrig varit ner på stan. Vi åker ner idag då, fredag men ingen telefon finns där alls. Vi får en annan telefon en värd 1500kr jag är super nöjd för peter köpte sin telefon för 500 och nu den nya är stötsäker och vattentålig. :)

Sedan pratade vi med krauta om vårat golv. Vi skulle säkert kunna hitta en lösning så imorgon ska jag skicka in bilderna till en avdelningschef som ska reklamera produkten. Förhoppningsvis kan vi få pengar eller matrial för missödet.



5e dagen med rådjur

Ja, dom är här varje dag 2-3 stycken

Idag var dom jätte nära






Magen har ramlat ut?!

Haha ja, har fått värsta bebismagen bara från en dag till en annan. Shit vad konstigt, sedan tycker jag den är ganska så lik min mage med Ilias.

Bebben




Ilias


Hann inte med

Ja min son brås verkligen på mig, han vill rita mycket och ofta helst överallt. Idag gjorde han ett konstverk i köket, på tapeten. Tänkte kolla om de går att sudda eller att tvätta bort men jag är lix missnöjd med tapeterna där så ingen fara skedd. Däremot så vill man ju inte ha målningar överallt även om han är superduktig på att rita :P

Bakkalas

ja idag har jag verkligen stått i. Var hos barnmorskan och kollade bebbens hjärtslag. 145-155 ca men de var ju mycket bättre än 165-175.

Åkte sedan och handlade träffade på hela sävar kändes de som, värsta föräldraträffen mitt på affären. Åkte hem sedan bakade jag för fulla muggar. Bullar eftersom det är ju kanelbullens dag idag, sedan gjorde jag snickerskakor och en god bärcheesecake. Lite avis får man vara. Men som en bulle kommer jag garanterat se ut i morgon! Sedan slängde jag in en tvättade och dammsög jag nedervåningen lagade middag, gjorde en pasta variant som var helt ok med kyckling och baccon. Myste sedan med ilias till han skulle isäng han somnade efter 5 minuter.


Jag är en kanelbulle

V 22

Plutten dansar


Ilias showar här hemma, super söt




Magen ilias jämfört lilln

 

surra surr

El-killen

Imorse var han, hit en super trevlig kille. Han tittade igenom våran el och vi bestämde oss för lite olika lösningar. Förhoppningsvis kan han börja i veckan eller nästa vecka på våra rum. Han sätter in en ny elcentral och drar ny el i våra befintliga rum.

Ilias nuvarande rum

1 taklampa
2 fönsterlampor
3 vägguttag

Vårat nuvarande sovrum

1 taklampa
1 fönsterlampsuttag
4 vägguttag

Ca 2-3 dagars jobb, peter skulle hjälpa till med de han kunde hjälpa till med.

Kostnad ca 10000

Sedan kommer vi att köpa regelvirke och börja regla upp dom två nya sovrummen. Innan dess ska vi också slå upp en ny dörr och rensa ut i förråden och plugga avloppen som är kvar.

Våran plan är att innan bebisen kommer ha dragit ny el hela övervåningen och reglat upp en ny vägg, slå upp en ny dörr och gipsat alla väggar.

Bebis bild mage v 21/22

Magen börjar ju faktiskt synnas väldigt mycket nu, nu ser jag inte bara fet ut, utan lite gravid också. :)
Var hos barnmorskan idag, men måste dit imorgon igen för att lyssna på hjärtat, när de låg så högt. Hon lyssnade typ i 10 minuter men den gick ändå inte ner. Men imorgon tänkte jag spela in ljudet.

Mina värden

124/70 blodtryck
165-175 Bebishjärtljud
146 Blodvärde
6,6 Blodsocker
ca 20-21 sf mått
+-  0 Vikt



v21 eller snart 22

Barnrums insperation

Insperation Ilias rum





Rivit, lagat och rensat

Ja i helgen åkte jag iväg så Peter kunde jobba lite. Jag planerade upp va han kunde tänkas göra så han hade en mall att gå efter. Då blir han mest effektiv kan jag ju lova!

Peter hann slipa och laga rost på våran bil, försöka hitta felet på den, utan att lyckas dock. Titta över våran jänkare men han de skulle han ta senare. Städa garaget, riva ut bastun i källaren så vi ska få störra tvättstuga, riva golv och tak i Ilias nya rum. Han bar ut en tung spis och en gammal torktumlare så ska på återvinningen. Han hann verkligen super mycket. Tänkte att vi skulle göra om samma grej om 1-2 två veckor för att vara lite effektiva, men då ska vi packa iordning förrådet och he iväg lite möbler först.

RSS 2.0