9,5 kg

Noll matlust, noll intresse för mat, ända suget ligger på socker, kanske inte så bra. Försöker undvika så gott de går men de hjälps inte sväller bara i munnen när jag ska äta vanlig mat. Illamåendet beror säkert på stress, har en historie uppsats som jag egentligen inte vill göra. Ska jobba lite extra, fara på utbildningar och en stand-up komiker. Jag har planer varje dag, så jag knappt hinner med att fixa sakerna hemma. Nu länktar jag bara till våren, vill att den ska vara här nu, så jag och peter kan börja nu med allt.

Planen var från början att jag skulle till mamma på fredagen, men nu är jag lite sugen på att dom ska komma och hälsa på här. För då kanske jag får möjlighet att plugga lite.

Peter ska i veckan skruva ner lamporna i köket för att se om vi kan koppla om allt och måla lite granna så vi kan byta taklampor i köket. Där blir alltså startskottet för våra projekt sedan får vi se när vi åker ner till Ikea, så vi kan titta på de grejer vi vill ha. Man kan ju alltid beställa men blir så knstigt när båda vill titta på de grejer vi tänkt att köpa.



Var lite sugen på sånna här stolar i köket med ett svart bord till skulle inte vara helt fel. Någon svart eller vi lampa ovanför bordet.

Dagen i all ära

Hihi, näe har varit till stan tanken var att köpa en grind men jag blev så osäkert på måtten om de skulle räcka. Sedan fanns inte grinden på barnens hus så jag åkte motvilligt till babyproffsen, där dom hade de och då hade jag några minuter på mig innan jag skulle tillbaka till sävar så då bidde de ingenting. Men ska göra ett nytt försök då jag har med mig Peter för att åka själv, bära Ilias och grinden samtidigt är svårare när jag vägrar att lämna honom själv i bilen.

Anmälde mig till en olycksfallsutbildning som jag ska åka på nästa vecka. Två dagar 3 timmar varje gång så de blir spännande, peter ska även vara ledig nästa vecka två dagar så jag får inskola om mig på jobbet. Känns fortfarande lite skrämmande att åka iväg och lämna min lilla bebis. Men de går nog säkert bra så får Peter och Ilias rå om varandra lite extra nu då Ilias är förälskad i sin mamma. :)

Näe nu ska jag försöka få tag i en kompis som skulle komma och hälsa på idag. :) annras blir det nog rätt lungt ikväll för att imorgon starta dagen på babysång, öppna förskolan. Peter ville hälsa på hans morfar någon dag så de kanske blir imorgon eftermiddag. Sedan blir det nog middag hos J på torsdagkväll och på fredag åker jag kanske till mamma och stannar tills lördag, söndag åker jag till Peter syster och systerbarn för att fira deras födelsedag. Veckan fullbokad kan jag lova!

Bröllop för våra vänner

 

Några få bilder som jag fotade idag på bröllopet! Då jag både var makeupartist och fotograf, blev ca 700 bilder, på brudparet, gästerna och tillfället. Med borträkning på ca 50 bilder där kansek de blev suddig osv. :) känner mig riktigt nöjd över hur fina de blev

Han somnade!

Efter en heldag igår, med lite sömn så bestämde sig Ilias för att inte sova sin eftermiddagslur, vilket resulterade i övertrötthet. Denna övertrötthet resulterade till 2 timmars kämpande för att få honom att somna! Klockan halv 9 somnade han utmattad.

Idag sov han sin vanliga lur på eftermiddagen, vi lekte och han käkade som han brukar, en aning mindre kanske. Inte så att de märktes iaf, sedan så somnade han halv åtta. Efter att ha lyssnat 50 gånger på en bok han nu tycker om med en massa djur på bondgården. Sedan så läste jag min favorit bok, han blir grymt mkt lugnare och stannar av att höra min läsröst. :)

Nyfödd Ilias

Kolla det söta vecket han hade, mammas lilla bortbyting

Krypa för trappen

Ja min lilla bebis upptäckte idag att man kunde ju klättra upp för trappen. Snabbt hade han ålat sig till trappen, som jag fortfarande inte har någon grind på eftersom vi aldrig är på övrevåningen. Jag lät honom försöka pröva klättre upp när man såg att han hade motivationen. Han hann ca halva trappen, nu bör vi nog investera i en grind snart.

Han har ju börjat sjunga en hel del, sjunger klappar takten mot benen, när han sjöng så gjorde han rörelserna till Imse Vimse spindel också, inte från början förståss men "ner faller regnet, upp stiger solen, torka bort allt regn" Medan han sjöng något helt oförståbart. Himla sött kan jag ju säga.

När pappa åkte på jobbet så vinkade han med hela armen. Helt sjukt sött och om man säger give me five, eller vinka så göra han det. Eller ja, för de mesta iaf. :P

 

Här ser vi resultatet av för lite sömn, tröjan ut och in, hihi

mysbild

Mamma kramen är bäst

Ja, man vet ju vem han älskar!?! Hihi de är verkligen underbart att få så många kramar som jag nu får per dag, han kryper upp i min famn sedan så ger han mig en kram. Världen bästa son har jag! Till pappa är han lite mera snål, men de ska ändras på!

 

 

 

Hemsk när dom små är sjuka

Ja, tillbaka till min son förkylning. Just nu ligger han i sängen till söms. Han har fått alvedon 2,5g idag. Vid ett tillfälle så våga jag knappt ens ta tempen för han var så varm. Har sovit dåligt underdagen och i 3 timmar fick jag gå runt och bära på honom. Han ville inte ens ligga på golvet 1 stund när jag försökte göra välling utan då skrek han som en stucken.

Blev dock inte så mycket mat för honom idag typ 1 banan, 120 ml välling, 1 festis, lite gröt detta är under hela dagen.

vanliga fall är det 400ml välling, vatten till maten, lunch och middag vanlig mat, frukt 1-2 gånger per dag och sedan grötfrukost med 1 halv fralla. 

Hoppas han vaknar i natt så jag får ge honom lite mera välling eller något.

Sötisen sjuk

Mitt lilla mystroll är lite sjuk! Hosta, lite feber men annars rullar de ju på som vanligt, det är mest kvällen och mornarna som han är lite krasslig sedan på dagen märker man inte så stor skillnad.

Idag har jag och Ilias varit ut till min mamma och pappa. De var mysigt mamma bjöd på oxfilé. Peter var så himla trött så jag gav honom en vilodag. "Men nu ****** vilar du, får jag höra att du gjort något så då *****!" så nu har han en skyldighet att vara glad och trevlig hela veckan.

 

Planen för veckan var väl från början inte så stor, så fort Ilias är frisk ska vi på ÖF som öppnat efter en veckas stänging. Sedan ska vi vid friskhetstecken kanske fika hos grannen. Ska på ett "kalas" på lördag och då kanske också loppisen som är på Nolia. Sedan tänkte jag försöka mig på att sy några dregellappar åt Ilias, tog ju hit mammas symaskin nu också. Sedan ska jag gå igenom allt som ska sparas på datorn, bränna ut det så peter kan formatera om datorn, det är något som är fel!

-8kg

Yes nu ligger vågen nere på 8kg. Man ser även stora skillnader på kvällsvikten nu när jag inte äter efter sex. Ilias börjar bli sjuk och jag har ingen energi, även om jag sover, vilar eller tar de lugnt. Helgen ska jag vila, nu ska jag åter få min glans från forna dagar! Även om Ilias börjar bli sjuk påverkar det inte alls hans energi, lika nyfiken som vanligt.

Kolla blicken han ger mig när jag ska hålla i honom, eftersom jag är rädd att han ramlar. Han tycker inte det är en bra idé!

Väntan är nästan över

Här kommer lite bilder på Ilias från idag

Foto Malin Hallén












Ca hälften av bilderna har kommit, saknar ca 100 bilder som jag för hoppningsvis får imorgon :)

Otur

Var i studion idag, åkte sedan hem till syrran för att få ett usb med bildern, när jag sedan ska koppla in den på datorn för att kika på bilderna. Finns det inga alls, inga bilder alls! Så nu skulle dom skicka bilderna via mail istället. Bilderna värkade bli riktigt fräna så väntan känns verkligen lång!

Matdagbok/träningsdagbok dag 1/100

Nu börjar vi veckan och nya tag med mål träning fixade jag galant idag

3 km promenad
hemmaträning ca 10 övningar
en stund på ORBI

Maten var dock svårare
Frukost
kassler och ägg

Lunch
Kaffe och 2 bitar kaka som grannen bakat till oss andra, ajabaja jag som var så taggad imorse. Näe nu får jag faktiskt ta och skärpa mig!

Middag
Köttgryta ala grädde

6:00

Ilias sover ute, så nu blir det att plocka undan. Slänga in lite tvätt, diska förbereda middagen,13:30 ska vi på bvc innan dess ska jag handla och sedan blir det att gå över till grannen för att dricka lite kaffe. Ikväll ska jag plugga sedan unna mig lite tid med älsklingen. Förhoppningsvis så kommer vi att kunna lägga oss lite tidigare ikväll när de senaste dagarna har kvällen gjorts vid 00-01 vilket är lite sent då våran son vaknar mellan 5:30 och 06:30.

Imorgon blir det lugn och onsdag ska jag vara barnvakt och åka och fota i studion med syster. Torsdag och fredag består mest av plugg, resterande helg också för jag ska vara klar så snart som möjligt så jag kan tenta av kursen.

Blir nog att ta en paus i pluggande då Peter och jag nog behöver det, känns lite synd att flytta fram det men samtidigt vill man inte ta på sig för mycket så man blir knäpp.

Veckan träningplan

Promenader 3km om dagen

Orbitrek 30-40 minuter/per dag

Hemma övningar
armhävningar
Situps
Plankan
sidoplankan
Balans
Rygglyft
Utfall

Mål

Promenader 6km om dagen
orbitrek 1 timma per dag

Hemma övningar att hela tiden öka för maximalt resultat

Hittat min klänning till Bröllopet

Har hittat min klänning till Viktorias och Jims bröllop nu, tänkte tom beställa den i veckan. Kommer att beställa den i 1 mindre storlek för jag ska tävla med en kompis nu fram till midsommar vem som går ner mest. Inge fusk överhuvudtaget tom midsommar, plus att jag ska köra varje dag på orbitreken, promenader och hemma övningar.

 

 



Impuls?!

I fredags så gick vi ut och åt, härligt! Peter var så himla impulsig, vi var tom nära på att åka utomlands helt oplanerat, bara ta grannarna och ungarna och sticka iväg, hade de funnits en billig resa hade vi något åkt. Peter är en sådan som vill planera att vara impulsiv är inte hans starka sida mycket beror det nog på att han ska nu fixa forden. Båda två blir lika taggade, vi har under helgen planerat det mesta inför sommaren, massa bakup planer ifall något går i stöpet. Så de känns härligt att vi tänker igenom allt, räknar på olika grejer och att båda är med på vad den andre vill. Så nu har vi även börjat på våran renoveringsplan fem år framåt, hur vad och när allt ska prioriteras osv.

Linda=Fuskis

Ja i veckan har jag inte varit något bra exempel för min viktresa. Dock visar vågen -7 igen. Härligt hoppas på -8 till på onsdag men vi ser vad som händer. Var på leos åt då en hamburgare, hör och hämpna, sedan igår var vi ut och käkade så då åt jag chicken wings och sedan en stek, blev då alltså lite fusk när jag åt pommes till men åt verkligen inte så mycket sånt, kunde ju beställt sallad och utan pommes men de får bli såhär. Idag är det nya tag med målet -8 tills på onsdag. Var ju på kalas också i torsdag och då blev de en och annan kaka. Men så länge vågen visar minus är jag glad.

Har gjort mina dagliga situps, plankan och lite vanliga bra hemma övningar. :)

Kalas

Gammel moster och Ilias

Mormorsmormor, mormorsmor och Ilias

Leos

 

 

Tidig kväll

Ja ikväll ska jag lägga mig tidigt, Ilias sover sedan klockan sju, han var rätt slut. Han är verkligen en klätter apa går knappt att hålla i honom längre. Kryper verkligen i hela han. Igår när jag skulle natta honom så började han sjunga eller något, hur sött som helst. Var bara tvungen att skratta med sedan säga till honom att han sjöng så fint. :)

Imorgon ska vi till Leos medan Peter ska hålla på här hemma. Efter leos ska jag göra en kalas besök hos min moster och kusin och käka middag där. Resterande helg består nog av att mysa med Peter, kanske hitta på några enklare projekt, sedan ska vi kanske sälja skotern också. Får se hur de blir, sälja skotern och i utbyte mot en utlandsresa kanske, hehe skulle inte tro det men fel skulle de inte vara. Blir nog mera projekt på gården och sommaren.

Resultat v6

-6 kg på vågen, var nere på -7 i fredags men har ökat 0,9 varför vet jag inte kan bero på har följt kosten relativt bra men med några undantag. Var på 70 års kals där jag åt tårta, bulle och en bit paj. Och i måndags åt jag en falla men kör vidare nu som vanligt och hoppas på minskning.

Måtten är dock desamma som förra veckan. Men som med alla andra koster får man platåer förståss.

Lchf

Ja det började med att jag skulle GI:a de första 6 veckorna har jag ju läst att man ska undvika kolhydrater helt för att få bäst resultat. Nu vill jag inte ens börja med GI, tänkte fortsätta med den kost jag äter nu, trivs otroligt bra och mår otroligt bra av denna kost.

I april tänkte jag börja träna lite mera just nu blir det bara lite situps och plankan några gånger i veckan plus att jag började med Orbitreken härom dagen vilket fungerade super, känns som om man kan få upp lite flås där.

Systersonen och syster är här

Härligt med lite sällskap när karln är borta

Nya miner

Hihi så roligt att få lite knasigare bilder

Barbapappa

Fina barbapappa sackosäcken Ilias Farmor gjorde åt honom

Två andra barbapappa som Ilias har

Klippning!

Före

 

EFTER

 

Grilldag på ÖF

Nya mössan från ICA, hur cool som helst!

Matdagbok

Frukost
Tonfiskröra och ägg

Lunch
Kyckling

Middag
Fläskytterfile och sås

Mycket, mycket god och mättande dag

Minus 7

Imorse visade vågen -7 härligt att se resultat, blir att väga mig på riktigt på onsdag då jag har hållt dieten i 5 veckor. Funkar verkligen jätte bra för mig att använda mig av den så jag kommer absolut att forsätta i denna takt. Blir nog att utöka lite med träning i april då man vill vara mera ute i det fina vädret på promenader och liknande. Sedan tänkte jag pröva Olga Rönnbergs träningsvideo som hon lagt upp på sin blogg. Hennes online kunder har verkligen fått fina resultat på bara hemma övningar. :)

Blid från nyår



Ja nu har vi hunnit handla, vila och ätit gomiddag och fin efterrätt. Ilias sover och det är bara jag och älsklingen vaken och katterna förståss. Ilias har varit lite grining idag, har inte gått som han vill då han hela tiden vill stå, klättra eller gå. Att han då inte tar sig upp i sitt ställning själv gör det inte lättare. Han är verkligen duktig på att dra sig upp nu tycker jag, han vill klättra och vara överallt. Han satt i gåstolen härom dagen och då hängde han ut för den bara benen som krokade fast då han ville ha något på golvet. Skulle inte vara så skönt för honom om han landade med näsan först i golvet.

Kassler och bacconröra

Var verkligen underbar gott och smidigt att göra

2 skivor kassler
1/4 del paket baccon
0,5 dl ost
1 Tomat
2 msk cream fraise
0,5 dl grädde

Kryddor som jag använde var, salt, peppar, paprika och lökpulver

Blev riktigt gott tycker jag.

matdagboken

Frukost
Ägg och baccon

Lunch
Ägg champinjonröra och tomater

Middag
Kassler, chaminjoner och tomatostgräddcreamfraiseröra

Leos!

Ja här planerars det inför näst kommande vecka. Då korvgrillning på öf på tisdag och småttis på onsdag. Torsdag bjuds det på leos lekland med J och N. Måndag tror jag måste vara hemma och ledig.

I morgon ska jag köpa en bilbarnstol på barnenshus, så LOJ ska stå i kö för att köpa en åt mig. 900kr i rabatt, det gillas verkligen då Ilias behöver en ny  typ direkt.

På fredag så kommer jag att spendera dagen med mamma och släktingar. Moster och kusin fyller år veckan efter så jag hoppas dom bjuder på något gott som jag kan äta.

Vet forftande inte när Peter kommer hem och de vet han nog inte själv heller. Han blev nog lite besviken att jag inte kom ut till honom idag så jag ska nog göra ett besök på Medicin där han ligger imorgon. Ilias blir nog inte så glad av att få tillbringa lite tid i bilen, men jag saknar ju förståss min älskling.

NU håller middagen på att lagas själv

Eller ja den är i ugnen så den sköter sig mest själv. Idag har vi varit ute två gånger, riktigt skönt att ta vara på vädret även om det var lite drygt när de blåser som mest. Så 2 km blev de iaf, inte så mycket att hurra för men både jag och Malin var och är fortfarande super trött.



Peter är då kvar på lassa och har idag gjort en del prover.. Kanske blir några fler prover imorgon sedan så ska han nu flyttas från kirurgen till medicin. Han får iaf hjälp men än så länge är det ingen mat han får äta och smärtstillande går han på forfarande men det hörs att han mår mycket bättre.

Bättre bild på texas

Ilias leker med malin

Mat för måndag

Ägg, baccon och hallomi

Fläskfile och gurka

Fläskfile i gräddsås med champinjoner tomater och gurka

Hallon och grädde till på kvällen

Ilias ställder sig upp

Kolla in ögonbrynen

Dallas och Texas

Dallas

Texas

 

Ser farligt likt att Dallas är sköldpaddsfärgad

RSS 2.0