Fabbe

Ja när mina vänner var här så hade dom tagit med sig ett gosedjur, Joel lekte en hel del med Fabbe-gosedjuret med ilias så hans favoritlek nu är att man leker med gosedjur. Jag måste självklart prata för gosedjuret men ilias provade själv några gånger men han tyckte inte att de blev bra "Ilias kan inte" blev de istället. Sedan pratar han hemskt mkt om fabbe. Gulligt men mättande efter en stund!
 
FABBE
 
 
 
Fatta ilias fina leksak som han fick av dom också en stor grävskopa, jätte fin, en såndär man sitter på och spakar. Lyckliga killen alltså men den bästa presenten var nog för han att dom kom upp och va med Ille. Han föll verkligen direkt för dom.
 
 Saknar redan mina vänner från stockholm och jag hoppas verkligen att jag och peter kan åka ner snart för att hälsa på men ekonomin är inte direkt stark när man lever på en lön. ;) Men självklart är jag hellre med barnen än att ta ut pengar bara för att slösa upp dom på ovettiga saker.
 
 

Veckans vikt kväll

Tillbaka på banan efter midsommar, dom där 1,2kg som jag gick ner gick lika fort upp efter midsommarhelgens bravader och besök från stockholm av kära vänner.
 
Ja veckans vikt blev 0,1 kg upp imorgon lär de där 0,1 kg vara borta också. Men de är sånna här helgen som förstör hela veckans kämpande med maten. Men de är ju faktiskt sommar om midsommar måste man väl fira eller? ;)
 
Får fortsätta kämpa på ändå på veckorna bara så att jag inte börja gå upp

Kvällen

Lowa lagd och sover, ilias lagd och tyst, kan de bli bättre lixom? Kvällen har flytit på ganska bra, ilias har lekt med lera, ritat byggt puzzel sett film hjälpt mig med maten och dammsugat, lowa har suttit i gåstolen, magtränat ätit och badat, däremot blev de lite kaos vid middagstid. Då alla ville ha mat och maten va inte färdig, hittade inte mixern så maten jag gjorde till lowa vart inte kanoners, köttfärsen vart smaklös och de vart för mkt sås förlite köttfärs spaghettin klumpade sig. Men ilias åt 2 port, jag hann inte äta och lowa åt en massa gröt. Ärtorna ville hon inte ha men jag kokade kanske dom för lite länge och hade inte en bra mixer.
 
Nu ska jag ta tag i lite tvätt, gå ut med soporna och plocka undan i köket,
 
 
7 arbetsdagar kvar till semestern nedräkning på g
 
 

en trött och en övertrött

Ett barn sover iaf, lättnaden över att syrran kom hit idag var enorm. Lite sällskap och hjälp är aldrig fel. Foten har ändå funkat rätt bra idag vad händer sedan syrran har åkt, jag trampar snett och snublar i trappen när jag ska ner och ge lillan tutten efter att ha försökt söva en övertrött pojke som lekt med sin moster halva eftermiddagen. 2timmar efter han inte somnat så gav vi efter och hämtade ned lill grabben, malin åkte och jag gjorde ett nytt försökt till att få han att somna, peppar peppar jag tror de gick.
 
Men har var iaf glad när han kom upp, han ville inte ha någon tutte, han skämtade och stojjade sig som vanligt så de var inte direkt någon pers men de är ändå skönt när barnen sover.
 
Lowan hon, hon var så trött att hon somnade kl 18, efter att ha badat, lekt och varit ute idag så förstår jag henne. Och jag kan säga att ni missar verkligen något, de är verkligen en upplevelse att se henne äta. Fan va jag garvar!
 
 
 

Stukad fot

Ja idag fixade vi till en lite rabatt vid häggmispel trädet, vi ska inte ha så mkt där nu satte vi dit en hosta eller va de hette och sedan ska jag bara sätta dit lite vitsippor, sedan tänkte vi lägga stenar runt, peter tycker vi ska ha stora stenar så jag går och hämtar en stor sten i stensamlingen när jag sedan går på våran gropiga gräsmatta trampar jag snett med en stor sten i armarna och de knakar till i foten jag faller bara som ihop. Aj aj aj! Jag lindar fort om foten och de känns rätt bra under dagen, typ hela dagen jag törs stödja mig på foten och om jag belastar helt rakt får jag inte så ont. Så jag kör på ganska i vanlig takt, lite lugnare kanske, bar på barnen, dolade på lite lätt här hemma medan peter spikade lite på bron, badade barnen osv. De jag kanske inte tänkte på var väl att man kanske ska vila mera när man stukat foten. Så ikväll när jag då tänkte att nu lindar jag upp foten och tittar hur de ser ut. Aj aj aj jag får nästan panik så ont gör det, försöker sedan linda foten med den ända kassa lindan jag har och ligger still resten av kvällen. Nu kan jag iaf gå, tidigare ikväll var de inte roligt.
 
Än värre va väl när jag hade benen i högläge så blir höfterna i fel läge antingen om en nerv kommer i klämm eller om de är något fel på själva bäckenet men de låser sig också. Både jag och peter skrattade åt hela situationen när jag inte kunde ta mig upp ur soffan pga höften sedan inte stödja mig på benet pga båda höften och foten som dessutom är samma ben. Med lite gymnastiska övningar så knakar höften till och jag är tillbaka i läget då de bara är foten som är ett problem.
 
Men de är tur jag har peter han tar lowan i natt om hon vaknar så jag inte behöver gå runt och varken bära på henne eller göra någon mat. Hoppas bara att de är bättre tills imorgon, för dehär va inte kul.

Yeaj

Idag blir de avslutning på öppna förskolan sedan får vi se om vi ska träffa upp Joel och emsan idag eller imorgon. peter syster fyller år, men där har vi inte styrt upp nånting så vi ser väl va de blir där med då. Vet inte de passar att komma idag eller om man ska ta de senare de måste vi höra oss för med. Peter jobbar bara idag och imorgon sedan så har vi helg, midsommar med näst intill inga planer. Visst finns de grejer som vi kan hitta på men vi har inget direkt planerat.

Ligger fortfarande nere på samma vikt som igår, skönt att ställa sig på vågen, skönt att ligga på en vikt som jag även hade innan jag fick ilias även om det är mycket + från vars jag vill vara.

Nu ska jag flytta om bälterna i stolarna för mina barn växer så mkt sedan kassta in dom och åka, måste ta ut pengar och även köpa nikotin.

1,2 kg på 4 dagar

Va fan hände 1,2 kg på fyra dagar, blir så glad, men de är väl för att jag bättrat på mig lite med maten. Pju trodde jag skulle stå och trampa på samma vikt länge men de här gick ju bra! Är så skönt, börjar verkligen komma i min vanliga vikt igen, men de är hemskt att ha gått ner 16,5kg på 3,5 månader och ändå vara tjock, inte kul alltså. Men de ska bli bättring är så nyfiken på vilken vikt och hur jag har klarat mig där vid jul.

Barnen har nu lagt sig och jag ska fortsätta med att ta upp tvätt titta på någon bättre förvaring för deras kläder eller ev, göra en garderob till dom på nedrevåning. Är verkligen bara så skönt att ha kläderna där man är mest. Men inte skulle de skada och springa i trapporna då och då men de känns som man glömmer bort vissa kläder och de vill man ju inte.

Bygget

De går framåt i bygget, långsamt men framåt, mkt tack vare våran familj som hjälpt till mkt. Idag var svärfars hit, dom fixerade stolparna satte upp stolparna vid trappen och de mesta av räcket. Peter kan lätt göra resten av staketet själv så målet är att räcket ska bli helt klart i veckan + ett fönster. Barnen tycks kunna sova gott trots att man skruvar så där lär de inte vara några problem. Värre med takpappen som ska spikas, men de får kanske bli under midsommar helgen.

Jag och svärmor skötte barn, klippte och ränsade i trägården, fixade med läggning och mat. För våran del var de rätt så lugn iaf för min del. Att jag dessutom fick sovmorgon och glada nyheter idag så gjorde de verkligen till en toppen dag.

Var ut på en promenad oxå, riktigt skönt med frisk regnig luft.

Veckans vikt

Ja nu står jag still, men motivationen är noll energin är noll och jag slarvar med mattider, skippar måltider och ersätter med helt fel grejer. Har svårt att sova på nätterna och allt blir bara fel. Måste verkligen vända på allt igen. Jag vill skylla allt på sjukdommar och bygget men de kan jag inte heller skylla på egentligen. Jag får helt enkelt skylla mig själv men det är tröttheten som gör de svårast. Att dessutom kanske behöva stressa i sig någon mat samtidigt som barnen är med gör de inte heller lätt att äta,  man slänger i sig en portion utan att ens hinna blinka bara för att jag blir lite stressad över att barnen låter lite granna. Jag har som inbillat mig att de skulle bli bättre nu när peter snart har semester men de vet jag då inte heller.

Idag blev de helknas, tänkte gå ut på en promenad när barnen skulle sova, men innan ille hade fått mat var kl typ 12:30 och då skulle han sova, luvan hade just vaknat och jag somnade på soffan medan peter fick  lite egentid med lillan. Jag sover verkligen super kasst, vet inte hur de ska bli ordning på torpet, vet inte heller va de beror på.

Plocka

Ilias gillar livet utan blöjan, haha idag så skulle han promt vara utan, blev en liten olycka då peter var på toaletten, men ilias sa iaf till att han behövde gå på pottan. Så nu är grabbarna ute och klipper gräset, jag körde gräsklipparen för någon dag sedan men jag törs inte köra överallt bland annat mellan vinbärsbuskarna och diket.

Nu ska jag fortsätta att plocka det tar ju aldrig slut! Nu på morgonen gjordes de frukost, plockade jag slängde ihop en banankaka, plockade ochs sedan gjorde jag köttet till lunchen och middagen så nu behöver jag bara slänga ihop lite potatis eller mackisar. Men efter de måste man ju plocka och bergen av tvätt växer, känns som de inte försvinner någonting från den gigantiska högen så idag får jag rappa på lite. Sedan måste jag vika in den rena tvätten något ja heller inte har riktigt hunnit efter alla sjukdomar och utevistelser.

Näe back to work

Update pott träning

Pott träning för lillen nu varje kväll, de funkar fint och han är glad att slippa blöjan mellan varven. Idag vart de 3 gånger han pinkade på pottan 2 täta och 1 längre ifrån. När vi var ute hann jag inte med så då vart det men de känns bra. Ingen stress över de iaf, men visst kan de bli lite rörit med två små. Varför jag kör på kvällen är väl för att då är vi mera inne och hemma, idag gick vi visserligen ute 1 timma på eftermiddagen då lowan ville sova och nu är de smidigt att bara gå ut utan att ta på en hel arme med kläder. Och på förmiddagen är han så pigg och livlig tror att de är svårare att avbryta lek och stoj för pinkpauser.

Jaja intresseflaggan vajar?! :P

Med rätt teknik så slurpar lowa med lätthet i sig massa mat, hon gillar morot, potatis, majs men imorgon ska jag prova ärtor när vi lix gör till oss själva.

Lugn dag i solen

Ja en riktigt lugn dag idag jag hjärtat och barnen. En lugn dag här på 62 är egentligen inte lugn, en dag då jag säger att jag inte gör nånting då har man egentligen.

Stigit upp gett barnen frukost, klätt på dom, duschat, ta sig ut med båda barnen, vara ute några timmar, in göra lunch, ut få barnen att sova lunch ev gå 40min-1 timmas promenad, barnen vaknar när man slutat gå om dom inte gör det, förbereder man middagen, plockar undan, diskar och tvättar, leker med barnen, ger mat och byter blöjor, middag ska göras, sedan plockas det igen försöker ev dammsuga eller torka ytor tvätta eller diska undan. Just nu hålls de ju på med att Ilias och pottan och lowa och hennes mat, sedan så ska ilias ha kvällsgröt, borsta hans tänder och sedan lägga båda barnen. Det här är en dag då jag gör ingenting, är väldigt konstig att man säger att man inte gjort någonting när jag har en fullproppad dag!

Mina sjuk söta barn

 





Inte sådär jätte intressant

Ilias kissade på pottan idag igen! De var bara nu på kvällen som vi hade blöjlöst och om jag inte haft händerna fulla hade han nog bajsat på pottan också. Det här går ju hur bra som helst! Lite jobbigt tycker han de är, speciellt att vara stilla och kanske avbryta lek, så då håller han sig gärnet istället. Han sa till när han skulle bajsa men då hade lowa också skitit och jag var i fullfärd att byta på henne.

Jaja kiss och bajs är väl inte de intressantaste att läsa om men de är väl ungefär vad som händer i mitt liv just nu :P

Jag har då dragit på mig värsta förkylningen, men som tur har jag min andra hälft som är kan ta kidsen, idag hade han dom nästan hela dagen då jag fick sova till och från som man gör när man är sjuk.

Lowa älskar morotspure, hon tyckte de var en höjdare! Så matförsöken fortsätt med för fulla muggar, nu utökas de till att äta lite gröt på morgonen och få annan pure vid middagen.

Lowisen har jag fått att somna men lillgrabben är vaken, glömde öppna fönstret där uppe, trodde de varit uppe hela dagen men älsklingen måste ha stängt de, lillstackarn är så trött men värmen gör d väl svårt att sova.

Bilder från veckan

Ganska lik är vi ju mor och dotter

far och son i karusellen

Är ju huslig och odlar lite eget

2 veckor skillnad

Före

efter

Fortsätter med plankan och de går bra, veckorna går bäst och helgena är svårast att få dom gjorde även om dom verkligen inte tar någon tid och de finns alltid tid för dom men i slutändan så blir dom inte gjorda då iaf. Så de är bara dumheter. Ibland gör jag benlyft också och ibland inte beror lite på hur de ser ut. Promenaderna är fortfarande dålig på att göra känns som de verkligen har varit så mkt nu de senaste veckorna. Sjukdom, för både mig och barnen, sedan har vi varit på öppna förskolan, kalas och hälsat på den nya familjemedlemmen sedan plötsligt var de bara helg och arbetet började. När då underbara mamma var här blir de inte direkt några promenader gjorda.

Pisse på sig och hare bra

Lillkillen kissade på pottan idag!!! Gode nöjd, mammas duktiga kille, skulle va kul om han var torr på dagen innan han blir 2år. :) Fast pojkar brukar ju va lite svårare än flickor, men vi ser ju, nästa månad blir de att ta bort spjälsängen också och få upp en grind till där uppe så han inte ramlar ner.

Lillan har börjat med smakisar och där går de också riktigt riktigt bra, hon bara skrek idag när jag slutade ge viftade med armarna,  Så nog är hon matglad alltid!

Peter håller på med entren och de artar sig riktigt bra, men de är mkt mkt kvar.

Takpapp, Räcke och staket reglar för plåt tak, plåttak, vindskivor, målning, bräslå framsidan, innertak och så klart fina spottar också.



När vi sedan har målat om huset måste vi ju har sånna där up and down ligth runt om hela huset så snyggt och en härlig altan saknar man ju också men de byggs ett annat år

Sedan ska vi hålla på mkt i trädgården i sommar, röja i skogen he ut de sista gruset, gräva lite stubbar måla minst 5 dubbelfönster och fixa de sista med staket och måla det och sedan får vi inte glömma grinden, boden och dörren. Men semestern har ju inte ens börjat så vi är på god väg, med tanke på 2 små barn också, dom går ju som alltid först.

Hjälpsamma lillebroren

Brorsan kom hit idag med släpen så jag lastade den med plåt och skräp som ska iväg till återvinningen han tog även med sig röjen och kapen så vi kan bygga lite lättare. Vad som var roligaste att han barnpassade ilias och dom åkte iväg med raggarbilen sedan när han kom tillbaka la han sig och sov med Lowa som var nöjd bara hon fick titta på matte. VILKEN klippa alltså! De var verkligen värt att ha han här, när han och jag sedan skulle ha fredagsmys så ville ju inte lillkillen sova så han fick va ensam vilket va lite tråkigt. Men han kanske mår ändå :)

Lite egen tid

Ilias somnade nyss, lite typiskt faktiskt, vet inte om de berodde på mina gonattsagor om den lilla gumman av elsa beskow eller min hitta på saga om den ledsna sälen eller om de berodde på att han hade ont i benen. Lite titt som tätt klagar han att han om att han har ont i benen han stryker på dom och så vill han att man ska blåsa. Men vi hade de mysigt ändå jag och lill grabben.

Go natt sagorna berättar jag utan böcker och han är helt tagen av sagorna. Men dagen sagor var lite läskiga tror jag. Han tyckte synd om katten och ville nästan börja gråta när jag dramatiskt berättade att gumman sa "schaaas katta schaass och sprang ut till skog och kom aldrig mer igen" så då fick jag vacker berätta att kisse kom tillbaka och fick mat av gumman då blev ilias glad igen. Den ledsna sälen som letade mamma var väl inte heller helt ok gonatt saga men han var helt tagen bara av att jag berättade så jag tycker att de måste verkligen utveckla hans fantasi imorgon blir de bättre sagor. :)


Veckans vägning

Ja har som en svacka nu,  har varit mkt annat i tisdags åkte jag iväg till en kompis och går var vi på kalas sedan in till stan för handla in lite grejer till vår bro och till mamma. Så de går inte så bra för mina promenader tycker jag, sedan har jag tappat mina hörlurar till telefonen så jag har inte någon musik heller.

Total viktnedgång -15,3kg denna vecka är då -0,3kg på vågen men de är bättre än att gå upp? eller hur?

Suck

Kalasigheter och mamma, kan man vara onyttigare, man har vräk hela helgen då helgen spenderades hos syster som fyllt år i veckan och hos mamma där finns de alltid massa gottigheter och mat i mängder! vi hade de jätte mysig och de kändes som alla hjälpes åt med matlagning, sköta ungar, dessutom hann jag och mamma packa ner grejer till vinden, flytta lite tavlor och hänga lite hyllor. Peter han, han slog innertak till bron och altanen deras, han är väl inte riktigt klar än men han gjorde lite vindskivor satte dit hängrännor och tittade över vad som egentligen behövdes göras.

Även om man haft en trevlig helg vill jag inte väga mig i veckan, huvva detta är inte bra nya tag imorgon! Tror att de blir öppna förskolan kanske på morgonen då vi alla är friska och huset är sannerat. Sedan kanske de blir en promenad i sävar för omväxlingsskull.

Denna vecka ska jag försöka två promenader iaf en på kvällen då peter jobbar dag, kan jag gå på dagen så är de bara ett plus men de beror ju mkt på hur barnen är villiga på att sova.

Fredag

Ja snart blir de överbliven mat från igår, inte så lockande när de är helg eller? Även om maten från igår inte går att klaga på och att de samtidigt är väldigt skönt att slippa laga mat.

Idag var jag en sväng på stan, Peter tog barnen och besökte svärfar så jag njöt av ensamheten strosandes på city. Hittade en hel del faktiskt en tunika, en kjol, en bh, leggins, en topp, ett linne och 2 kortare linnen. Sedan hittade jag även skor till lillen och en hatt till lillan. När vi sedan kom hem har de varit rätt lugnt jag och ilias har dragit lite ris och nu är peter ute med barnen.

RSS 2.0