v39 vs v 40

idag

v40 med Ilias

v39

Ja nu är denna graviditet snart över, så skönt de ska bli att vara stor och klumpig, så skönt de kommer att vara när förlossningen är över, bebisen kommit ut och jag kan röra mig mera normalt.

Tisdag

Skulle vara himla passande om jag fick värkar idag då älsklingen är på jobbet utan telefon. Snacka om att jag skulle bli lite stressade då eller. Men inte blir de någon bebis idag inte men de skulle göra allt lite mera sportigt.

Igår hade jag lite mera sd, tycker att magen ser lite mindre ut eller så är de bara inbillning, är som svårt att se om den ramlat ner för med Ilias låg den mycket högre upp, än va den gör nu tycker jag.

Idag kommer väl en ny bild också men för närvarande har jag inte ens fått på mig några kläder och håret är oborstad så de får lugna sig till lite senare

suget!

Helt sjukt va jag är hungrig, fattar inte att matlusten helt plötsligt bara kom tillbaka sådär. Var inte alls berädd på det, så nu sitter jag och fantiserar om massa goda grejer. Inte riktigt bra för vikten men samtidigt har vi varit kass på äta nu ganska länge då sjukdom har härjat här i huset så jag ska kanske inte kassta skit på mig själv. Äter jag lite mat kanske energin kommer tillbaka i kroppen och jag blir frisk.

Peter är ganska förkyld nu, hans ögon rinner som bara den, vilket dom alltid gör när han blir dyng förkyld. Så det är frågan om han ens kan köra till jobbet imorgon för dom han brukar knappt kunna se. Har vi tur så går det över.

Skulle vara skönt om vi alla var friska när bebisen kom men kroppen brukar känna av sånt så vi får säkert ingen bebis förrän vi alla är friska.

Nu ska jag bänka mig framför tv och se familjen annorlunda på tv, snacka om att jag har längtat!!!

Stackars plutten

Att han aldrig ska bli riktigt kry sedan nyår har vi haft vinterkräksjukan Ilias har fått 8 nya tänder sedan direkt efter kräksjukan fick han lite ögoninflammation och nu är han ganska förkyld. Så när bajset är bra så åker han på nästa grej. Nu hostar han så att han kiknar så tänkte ringa vc idag för att se om de finns någon lösning eller om det bara är att vänta ut allt.

Hemma hade vi lite dåligt om frukost så Ilias fick Amerikanska pannkakor till frukost snacka om hit. Vi hade inga gomackor, ingen mjölk, inge fil, och ingen gröt som han tycker om då då fick jag improvisera lite och som tur var gick de hem. Han har ätit så dåligt under helgen att man vill som att han ska bli lite bättre. Läste på lite nu om hosta, och man gör ju som ingenting, funderar om de kan vara förkylningsastma som han har eller om han åkt på rs-virus de kan man ju ha i 1 månad. Så ska ta mig för att ringa idag, vi gör ju som allt vi kan och följer alla råd som dom hade att ge.

Efter de ville han han se film, så nu rullar Robin Hood. Han bara älskar robin hood, mycket djur så nu sitter han klistrad nöjd och glad.

Roligt

Jo jag tittade i min gamla blogg för att se om jag kunde hitta något annat än vikten och sf måttet för att se om det var någon skillnad på magarna. Hittade att jag i v 35 med Ilias had 10 cm större omkrets runt magen 10 cm! Helt sjukt och nu är jag ändå 3 veckor större så att säga och de skiljer 10 cm. Så nu känner jag mig rätt nöjd över min nu så stora mage. Min mage nu är alltså mindre än va jag var i v35 med Ilias fattar inte hur sjukt det känns. Så nu ska jag glädja mig åt det de veckor som är kvar!

Imorgon går jag in i 39, eller ja 38+0 och det är bara typ 15 dagar kvar till BF

Enligt sm bf imorgon 31/1
Enligen rul bf om 15 dagar
Går jag över så är det omkring 30 dagar kvar innan dom tar ut ungen

Men inom 30 dagar ska nog denna unge titta ut åh vad jag längtar efter min skruttis, min miniplutt bebis.

v38 snart 39

Nu

Baby outfit 1&2

Storlek 50 kappahl, dom rosa sockarna köpte jag bara för att den vita färgen matchade kläderna. Det är inte offwhite utan lite mera beigevit på kläderna och med offwhite sockar skar de sig riktigt.

storlek 56 name it

Ilias kunde ha storlek 56 när han typ var en månad men man får väl se, tycker dehär med första plagget är så viktigt då vi inte kommer spara några andra kläder förrutom dom. Allt kommer skickas mellan mina nära och kära syskonbarnen går främst fram.

Barnfri dag

Ska slänga mig in i duschen snart, älsklingen ligger fortfarande och sover så nog var han slut alltid, sedan mamma hämtade Ilias igår så har han sovit 13 timmar. Vi behövde nog verkligen en barnfri dag, sova igen oss och ta de lugnt, snart har man ju två att passa upp på och fortsätter vi i denna takt med att skämma bort våra barn med tid och kärlek så tar de en del enegi även om de är det roligaste vi vet.





När man talar om trollen nu vaknade Peter så nu ska vi styra upp dagen får se vad som blir. :)

Ingen bebis igår

Gissa

Fredrik 27 januari Flicka
Mormor 28 Januari, flicka 3200

Enligt sm 31/1

Malin 1 feb, flicka


Jenny 3 februari pojke
Sandra 3 febrari 3987 g 49 cm, pojke

Eilona 4 feb, pojke

Under helgen har vi alltså tre gissningar pojkar allihopa så vi ser ju om de blir någon pojkbebis i helgen då

Elisabeth 6 feb, flicka
Morfar 7 februari pojke
Madde 7 febrari Flicka
Gojj 8 feb, flicka
Jessica 8 Februari, Pojke 3450
Peter  8 februari, flicka
Jag 10 feb, pojke, 3330g och 50 cm
Zalina 11 feb, pojke

Jag fyller år 11 febrari
Jag och peter har varit tillsammans 5år 12 februari

Cissi 13 feb, flicka
Kikki 15 feb, Pojke
Em 29 feb, Flicka

BF 14 feb


Farmor- Flicka
Anna - Flicka
Vickan - Flicka
Jim - Flicka
Mormorsmor-Flicka

Jonte-pojke
Mattias-Pojke
Anna P - Pojke
Gammelmorfar- Pojke

13 pojkar
15 Flickor

Inköp till bebisen och till Ilias

Ja jag köpte lite till Bebben idag, fina neutrala kläder till lillbebisen. I storlek 50, trodde ju att denna bebis skulle vara lite större än Ilias så vi hade ju köpt pojkkläder i 56. Men nu vet vi ju ingenting förmodligen blir de en pojke men storlek 56 kommer vara super stort på min lilla plutt om den inte väljer att komma ut typ 3 veckor över tiden. Sedan köpte jag en filt till Plutten, 149 på rusta var super bra pris tyckte jag.

 

Självklart ska ju Ilias få något också så då blev de en Jumpsuit

Så nu matchar han moster

 


Tapeter

Nya sovrummet



Skulle nästan vara fränt att ha i köket




Rusta tapeter

Åh vilka snygga tapeter de fanns på rusta idag. Blev super sugen på att slänga upp några nya tapeter lite vars stans. Synd att vi inte vet vad de blir för något isf hade jag nog köpt en tapet till nya bebisrummet. Sedan är de synd att Ilias nya rum och vårat nya sovrum inte är klart.





Idag blir första strykningen

Gissa
Fredrik 27 januari Flicka
Mormor 28 Januari, flicka 3200
Em 29 Januari flicka

Malin 1 feb, flicka

Jenny 3 februari pojke
Sandra 3 febrari 3987 g 49 cm, pojke

Eilona 4 feb, pojke

Elisabeth 6 feb, flicka
Morfar 7 februari flicka
Madde 7 febrari Flicka
Gojj 8 feb, flicka
Jessica 8 Februari, Pojke 3450
Peter  8 februari, flicka
Jag 10 feb, pojke, 3330g och 50 cm
Zalina 11 feb, pojke

Jag fyller år 11 febrari
Jag och peter har varit tillsammans 5år
12 februari

Cissi 13 feb, flicka
Kicki 15 feb, Pojke

BF 14 feb

Farmor- Flicka
Anna - Flicka
Vickan - Flicka
Jim - Flicka


Jonte-pojke
Mattias-Pojke
Mormorsmor-Pojke

Anna P - Pojke

11 pojkar
14 Flickor

3 st gissar den 8 feb


Blir bara bättre och bättre, folk gissar ju för fulla muggar! Riktigt jämt 50%


Efter inatt så ska jag stryka första gissningen, syrrans kille gissar på idag men eftersom jag är krasslig så gissar jag på att det inte blir någon bebis idag eller ens i helgen.



Sömnen är viktig

Sovit 1,5h  sedan vaknar jag två gånger att jag håller på att spy, inte riktigt okej inte. Jag har inte tagit någe mer medicin sedan 14:30 men huvudvärken har inte kommit tillbaka sådär poff pang så jag ska se om jag klarar mig utan medicin i natt.

Kom just på att på ultraljudet visade dom babyns hår så även denna bebis kommer att ha en del hår när den kommer ut. Dock tror jag inte på skrocket om att mycket sura uppstötningar tyder på bebisen har mycket hår. Denna gång har ja just ingenting jämfört med Ilias nu är det någon gång ibland man vill tugga på en novalucid eller sådär.



5 dagar gammal ILias

Ultraljudet

Ja nu rubbades verkligen min gissning på denna bebis. Den vägde nu i v 37+2 2600g och beräknas väga i v 40 3000-3100g. Så är ganska skönt om den växer till sig lite i magen så den inte är så liten, även om man längtar som bara den efter liten. Hon som gjorde undersökningen sa att jag nog skulle räkna med att bebisen skulle stanna hela vägen ut + lite extra, så inte bara två veckor utan "du kan ju räkna med 5 veckor".

Vet inte vilken av måtten som var vad men utifrån uträkningen så var
mått 1 v 33+2
mått 2 36+1
mått 3 37+1

Så denna bebis kan fan aldrig vara i v39 som jag trodde från början. Om jag skulle gå efter mina mått skulle jag vara beräknad till om 4 dagar. Men nu när man ser hur stor eller ja Liten bebisen är så blir man tveksam så jag måste väl inse att bebisen bara är i v 37.

Flödet var bra, verkligen en kurva som följde skolboksexemplen och fostervattnet var ca 99 och normal var mellan 80-250, då jag låg som bra där.

Meducin

Tog för en stund sedan sista tabletten, vaknade av enorm huvudvärk som nu har släppt. Skönt att inte behöva ha ont, att höfterna och ryggen inte heller gör ont är också ett plus.

Har fått i mig en del nu, mest bara onyttigt så nu mår jag illa vet inte de är pågrund av medicinen eller om det är kroppen som är ovan eller om de är illamående bara.

Idag ska jag skrivas ut från lassa sedan ska jag iväg på ultraljud, får se hur de är med lillen. Pratade igår med peter om att kolla vad de blir och visst blir man sugen på att fråga men vi är överens om att vi nog väntar och ser vad de blir på förlossningen, för tänk om de ser fel. De ju trots allt bara 2,5 vecka till liten är beräknad. Förmodligen blir det en liten Oliver... eller? Ja de återstår att se, många som tror de blir en liten "Tilde Sigrid".


Nog är det väl....

Sjukt dåligt humör är jag på och inte blir de bättre av att huvudvärken sitter i att jag mår super illa och var tvungen att spy för någon timma sedan. Trots dom två alvedonen inte gjort någon som helst verkan överhuvudtaget och på grund av huvudvärken och illamående inte kan somna. Har nu legat i några timmar vridit och vänt mig i sängen utan att ens varit i närheten av att somna inte gör de hela lättare.

Jag hatar när jag inte får som jag vill eller när de blivit som jag tänkt mig hela jag kokar, och jag kan verkligen inte släppa saker och ting. Jag blir helt jävla galen snacka om att man har sina egenheter. Det är inte nog med att jag blir lätt arg eller skogstoken jag är dessutom långsur också...

21 dagar + 14 möjliga dagar

Huvudvärk och Illamående trots sömn på nästan 12 timmar något tröttsamt vaknadeäven i natt och då höll de fortfarande i sig. BB väskan är absolut inte klar, har däremot tagit fram en del grejer. Första plaggen ligger på en byrå i vardagsrummet, papperna som man måste ha med sig till bb ligger blandannat i bilen och i en låda i kontoret. Inga blöjor är inköpta, babyskyddet ligger i källaren, overallen ligger på vinden med mera kläder som lillen kan ha om de blir en pojke, är de en flicka vill jag knappast ha något bland pojkkläderna. Napparna är inte kokade, flaskorna är inte framtagna, kanske man skulle börja styra upp dehär någon gång nu när man har gjort 37 fulla veckor.  

Vi har inga första plagg för om de skulle bli en flicka så jag överväger starkt på att köpa något i storlek 50/56 i veckan bara för att. Vill inte ha att första plaggen på en flicka ska vara blått!

BM v37/38

Barnmorskebesöket var bra fick riktigt gnälla av mig.

Hjärtljuden 175 men gick sedan ner till 150
Blodtrycket 128/85, Puls 98
sf mått 38
Urin UA
Vikt 8kg +

Ilias barnmorskebesök
SF mått 37 cm
hjärtljud 148
Blodtryck 120/68, puls 85
Vikt 12kg +


Gick igenom graviditeten och den kommande förlossningen
Bedövning Bäckenbottsbedövning och lustgas, xylicainspray vid sytt
Stannar på BB 1 dag om bebben inte behöver sola eller något liknande
Tar bort ammningen om den ej fungerar efter några dagar

Ultraljud igen på torsdag eftersom det fortfarande är högt och BM tyckte det var så tidigt viktuppskattning i v28 då senaste gjordes då dom brukar göra den sista viktuppskattningen i v34


Sexy mama

 

 

Lillasyster moster Malin

Lillasyster min är här, hon passar Ilias och han är väldigt nöjd över arangemanget om man säger så. Går malin ifrån hans sida så skriker han rätt ut. Det är bara malin som gäller. Jag har fått baka bullar och bottnar till semlor, duscha och snart ska jag starta med middagen, lagomt till våra karlar kommer hem.

Jag längtar verkligen tills bebben kommer, skulle verkligen vilja att de bara satte igång såhär poff sedan är de klart. Den här sista månaden kommer verkligen bli lång när jag redan nu känner såhär. Men de är bara att bita i det sura äpplet och vara nöjd över det iaf kommer en bebis inom en snar framtid. Om en månad kommer bebisen att vara här så de ska jag väl känna mig nöjd över.

Är som trött och slut i kroppen, idag fick jag ta av mig förlovningsringen förmodligen fram tills bebisen tittat ut. Och för någon veckan hade jag nog min sista natt sovandes på mage.



Ilias typ 1 vecka

Surt sa räven

Så himla typiskt, kände mig mycket bättre idag så då tänkte jag att jag inte skulle överanstränga mig, dvs inte dammsuga och skura som var de som utlöste hela de onda. Så istället var min plan att bara tvätta, plocka, dammtorka, renbädda, baka och kanske handla. Jag fattar mig verkligen inte på min kropp, så tragiskt. Efter att ha dammtorkat lite i köket, plockat undan, gjort frukost och lunch åt lillgrabben, bäddat 1 säng så börjar jag känna av höften igen. *Suck

Är bara att gilla läget, vill inte bli sängliggandes i helgen så måste verkligen lugna mig, men de kryper i fingrar och kropp över att göra en massa grejer. Blir så sur över att inte kunna göra de enklaste grejer. 

25 dagar

Ja inte länge kvar, 25 dagar nyss var de ju 35 dagar, nu så smäller det snart till och vi får en till liten knodd att älska. Fantastiskt hör så många som är orolig, skuldkänslor för deras första barn. Har inga sådana känslor, jag vet att jag kommer räcka till, jag anser det som en gåva det jag ger Ilias -ett syskon att älska som kommer älska honom. Det är en gåva om något! Jag har heller ingen riktig oro över hur de ska gå med att ha två barn, eller att jag kommer älska någon mindre, eller hur kan man älska någon lika mycket som jag älskar Ilias. Finns ingen oro alls över detta barn känns de som, kärlek finns de ju hur mycket som helst av i denna familj.

Öppna förskolan kommer snart igång igen så då kan vi åka dit någon gång i veckan eller fler, skönt att komma sig ut och träffa lite folk.

Är själv uppe

Klockan har inte slagit halv tio och båda grabbarna har gått och lagt sig. Just nu kryper de i fingrarna över att göra något men så stel som jag är, är de inte de lättaste. Sedan att de gör grymt mycket ondare om jag gör något än att sitta still.


Skulle kanske behövt eller behövt och behövt skulle vara bra att skaffa sig en mjuklift till tvillingvagnen och sedan en fotsack, följde inte med någon. Men dom kostar bara 500 kr så de är inte någon fara medan mjukliften som emmaljunga har ser så ombonad ut att man blir så sugen men dom går på 2000, inte riktigt i min prisklass för något man använder så kort tid. Så ska titta på blocket efter någon fin och bra om jag bara inte nöjer mig med en åkpåse istället. Man kanske inte använder vagnen så mycket.

Jämföra

Babymagen!

Kan vara en viss skillnad dåra

Starkit ala super sött

Tapeter till någon av barnens rum

Sitter och tittar på lite tapeter till barnens rum. Ilias rum blir ju klart inom ett halvår iaf så tittar lite på olika, blir det en pojke till gör jag inte om Ilias nuvarande rum som har stjärnor på en vit bakgrund. Men om de blir en flicka måste man ju göra om -ROSA är ju en självklarhet på ett flickrum



I ilias rum är de ju klart att han ska ha något pojkigt

Bättre

Idag har det varit lite bättre med ryggen. Det är som bara fel på en sida halva högra bäckenbenet som då påverkar hela det benet. Ibörjan var det ryggen och bäckenet men nu verkar ryggen ha gett sig och jag har bara som fel på då den högra sidan som sagt. Det svåraste är att gå i trappen, speciellt om jag ska bära Ilias, det gör så ont att det tåras i ögonen, och jag varken skrek eller grät under förlossningen så de känns som man har ändå lite smärttröskel att tala om iaf.

Idag var de tjurskallen som skulle ut, behövde kläder för ska på begravning imorgon. Peter och jag hade tänkt åka på eftermiddagen men efter att ha fått sova ut rejält inatt kunde jag inte vänta på att han skulle komma hem. Blir helt fel tid att åka halv fyra sedan är man inte hemma förrän långt senare även om man är snabb inne på affären.

Köpte dock för stor klänning, tänkte att jag nog ändå var en xl nu under graviditeten men skulle nöjt mig med en L för var ca 1 dm för stor vid vissa ställen men eftersom den var knytbar så går de som ändå vägen. Orkade ju inte prova kläderna inne på h&m. Jag hittade ut kläderna rätt fort och Ilias fungerade rätt så bra, sedan fick vi lunch hos mormor vilket var guld värt.

Ytlig

Innan jag gick och la mig så fick jag världens damp. Jag tittade mig i spegeln och blev totalt depp - gravid, fet, osminkad och oduschad kunde de bli sämre liksom. Går upp lägger mig och försöker sova men deppar totalt över min bristande självförtroende. Vad gör jag då de ända jag kan tänka på är detta. Jag går upp och sminkar mig kl 22:30 de måste  allvarligt vara något seriöst fel på mig. Skippade dock eyeliner och maskara men resten då, ja var som bara tvungen och se om jag kunde bli snyggare än vad jag kände mig.

De måste vara mitt ytliga jag kombinerat med mina hormoner och brist på sömn och hälsa som jag är såhär ostabil.

Nu ska jag göra ett nytt försök på att sova.







Mio

Läste vad Mio betyder, de betyder "MIN" på latin och på italienska. Sedan på japanska är de för vacker men de används som kvinnonamn där. Så jag röstar att mellannamnet blir en "MIO" och ilias LOVE är som roligt att ha ett sånt namn i mellannamn, tycker att de är riktigt fint. Förnamnet får förbli osagt vad de blir för sist så ställde jag in mig på Liam men de var ju en Ilias man får väl se vad de blir för en liten. Peter välja de andra mellannamnet om de blir Peter eller Olof eller båda två när man lix håller på kanske.

Pojknamnen är så svåra! :)

v36

v37 med Ilias

Letar namn

Letar pojknamn för fulla muggar, blir däremot lite galen. Minns verkligen 1 miljon fina flicknamn, vackra med styrka och med vacker betydelse.

Vi valde ju Love tilll Ilias mellannamn skulle vara roligt med något liknande till bebisen. Var inte på Oliwer vilde med vilde som mellannamn men skulle vilja ha ett namn med ännu mera klockren betydelse sedan att denna bebis har varit betydligt mindre livlig än Ilias.

Vide
Vilde
Lovin
Mio

På flickor finns de många fina

Liv
Lo
Sol
Tindra
Stella
Luna
Daisy


Härlig fartfylld dag

Idag har vi firat Peter, syrran kom redan igår. Idag har hon färgat mitt hår brunt med ljusa passé slingor. Blev riktig bra att få färgat hår. Fick sedan en klippning också så nu känner man sig snygg igen efter att ha haft tillplattat hår i någon vecka eftersom de blir så otroligt rakt. Peter passade barnen medan så de var otroligt skönt att han kunde ha båda barnen medan vi fick ha lite tjejtid.

Har däremot haft riktigt ont i ryggen, som inte vill ge me sig, får typ panik för jag måste vanka fram och minsta lilla rörelse gör ont. Man blir lite stressad inför kommande vecka när Peter måste tillbaka efter helgen.

Första veckan utan att kunna ligga på mage, som jag har gjort hela graviditeten fram tills nu. Bästa sovställningen är ju på mage så de känns skönt att de kanske bara är 5 veckor max tills bebisen kommer och då kan jag åter igen ligga och sova på mage.

Sammandragning från hell, dom kommer hela tiden gör inte ont eller så men de är just bara hela tiden och de gör mig okoncentread, när jag just sa till syrran idag att jag inte alls haft lika mycket som med Ilias. SD gör ju att man får för sig att de börjar närma sig så nu i någon vecka när jag inte haft några så kändes de som att de är ett bra tag tills bebben kommer. Så just efter jag sagt de så börjar det och har hållt i sig i princip hela dagen. Bebben rör sig som tusan och har mycket hicka också. Sedan fick kroppen något knäpp och händer svullnade upp så jag inte fick på mig förlovningsringen man såg hela handen som bara svullnade. Rätt obehagligt när det hände, men sedan försvann de efter något tag så nu fick jag på mig ringen igen. Måste blivit något med cirkulationen eller något.

Sovmorgon

Fick mig en trevlig överaskning i morse då älsklings killen sov ända fram tills 7:45 vilken sovmorgon! Snart ska jag börja göra degen till bullarna sedan blir det att göra chokladbollarna som jag brukar göra i matberedaren, mycket godare mm. Tänkte göra vanliga bullar, plus att göra blåbärsbullar fast då måste jag ju skicka peter en snabbis på affären trots att vi handlade igår.

Men jag köpte inte saft, inte blåbär, frukten är nästan slut och sedan lär karl ha slut på nikotin också.



Gissa födsel och kön ;)

Gissa
Fredrik 27 januari Flicka
Mormor 29 Januari, flicka 3200
Em 29 Januari flicka

Malin 1 feb, flicka

Jenny 3 februari pojke
Sandra 3 febrari 3987 g 49 cm, pojke

Eilona 4 feb, pojke

Elisabeth 6 feb, flicka
Morfar 7 februari flicka
Madde 7 febrari Flicka
Gojj 8 feb, flicka
Jessica 8 Februari, Pojke 3450
Peter  8 februari, flicka
Jag 10 feb, pojke, 3330g och 50 cm
Zalina 11 feb, pojke

Jag fyller år 11 febrari
Jag och peter har varit tillsammans 5år
12 februari

Cissi 13 feb, flicka

BF 14 feb

Farmor- Flicka
Anna - Flicka
Vickan - Flicka
Jim - Flicka


Jonte-pojke
Mattias-Pojke
Mormorsmor-Pojke

Anna P - Pojke

10 pojkar
14 Flickor

3 st gissar den 8 feb


Blir bara bättre och bättre, folk gissar ju för fulla muggar! Riktigt jämt 50%





Städar tagen

Nu städar vi för fulla muggar eller jag har just lagt ilias efter en hel del plock, jagande, toalettskuring och dammsugning. Men nu är det bara skura och dammtorka kvar och tvätten förståss men tvätten tar ju jätte kort tid jämfört med allt annat. Jag plockar bort alla leksaker, Ilias har dragit fram jag plockar undan tvätten ilias river ut den lika fort. Men vi hade jätte kul jag och sonen med musik i högsta hugg, dansande samtidigt som vi röjde som värst.

När man nu städar blir jag så varm så lätt, så hittade en enorm blå vid lätt klänning med rosa blommor. Eftersom det inte är någon midja på den ser jag verkligen gigantiskt ut. Vågar inte lägga ut en bild på bloggen. Men det är verkligen super skönt att ha någon lätt på sig när man ska städa, bekvämt och tåligt.



Jag skojjar inte när jag säger att jag är ganska lik fast med mycker mera hår och inte så gul

Dag 12 av 366

De går ganska bra med godis bortfallet, det är så lätt att börja unna sig på veckorna på kvällarna. Och man behöver verkligen så lite godis för att de ska täcka en fullstor måltid. Kommer inte skriva varje dag utan ska försöka uppdatera titt som tätt några gånger i veckan om hur det går.

Lättast är att undvika drickor för de kan man alltid ersätta lätt med vatten och kolsyrat vatten min favvorit är bonaqua.

Svårast är nog den där bullen eller godis, speciellt om de finns hemma eller när man står på affären vid godishyllorna eller glassdisken.

Men tänkte iaf att man ska få  unna sig andra ting om inte annat om man bakar eller om man hittar ett annat alternativ som Hallon och grädde, känns som ändå bättre om man kan äta de istället för godis.

Pärs

Halva dagen har redan gått, Peter var till läkaren medan jag och Ilias handlade vilken pärs. Tog självskanningen, tror ni inte att jag åker på kontroll. Var då tvungen last ur allt dvs en hel kundvagn med 4 kassar + lite lösa delar som inte behöver en plastpåse, för att sedan igen lasta i allt i påsarna igen. Ilias hade då varit less ett bra tag men han hade iaf inte klättrat ur vagnen i affärern  Lasta i bilen sedan hämta peter då kan jag säga att då hade jag ont i ryggen, känns lite bättre nu men fortfarande ganska ont.

Nu har vi ätit lunch och Ilias ska sova en stund jag tänkte att jag skulle passa på att vila lite också så jag har lite energi ikväll då Peter jobbar.

Har en del i att plugga för också, läsa två böcker sedan inlämning nästa vecka, fast de är ju skönt om de är klart före. Tänk om jag kunde tenta av kursen lite tidigare bara för att vara duktig eller något. Eller åtminståne göra så att man slipper stressa igenom allt.

vagn

Åh jag vann ett armband idag, ett i silver. På från en blogg, blev helt paff när jag fått en kommentar om vinst. Provet gick som väntat lite hafsig men tror iaf att jag får ett betyg i kursen iaf. Sedan åkte vi hem lämnade Peter och gav Ilias lite lunch. Åkte tillbaka in till stan för att hälsa på mina tremänningar och träffa syster som hade babysängen. Väl hemma så har jag plockat undan, micrat rester från igår sedan lagt Ilias. Har skickat iväg malin för att köpa en vagn. De blev en otymplig emmaljunga vagn , men är som nöjd över de.

Mat

Jag älskar bara lergrytan jag fick av min mamma den är verkligen kung. Känns verkligen så himla bra att använda den, väldigt nyttigt och enkelt speciellt om man bara är hemma på dagarna som vi är. Igår gjorde jag kyckling sedan i förrgår gjorde jag en älgstek. Var verkligen super smidigt att bara slänga in i ugnen sedan gjorde den som sitt.

Kycklingen slängde jag bara i en wokblandning plus lite extra inte sparris men de andra gröna liknande. Super smarrigt vart de också grönsakerna gjorde vekrligen sitt och tog åt sig av kycklingen kryddning.

Peter sa att älgsteken vart så mör att den bara föll i bitar så, jag åt bara micrad så det blev inte alls lika bra. Ilias gillar allt som vi lagar i lergrytan. Är väl för den långa tiden man lägger ner och sedan har jag inte kryddat maten eller förstekt den eller så utan bara in i lergrytan.

10 min paus

Håller på att plugga, tar bara en paus. Ska försöka hinna göra allt så jag känner mig klar och redo för morgondagens prov. Tror de är omkring 50 frågor, när jag läser boken så känns de som att jag nog ändå kunde en hel del. Marknadsföring tror jag att jag kan bäst, sedan hur man startar företag och runt ikring detta. Bokföringen vid datorn kan jag också ganska super men gissar på att de inte kommer så mycket om det på de skriftliga provet. Ska kolla igenom alla formler och hur man räknar ut dom så jag inte glömmer bort det är ju minst 10 kapitel om bara uträkningar och manuell bokföring blir otroligt spännande.

Men så skönt när denna kurs är klar kommer då bara läsa den påbörjade kursen som jag startade i måndags sedan tar jag en paus i några månader för att förmodligen starta upp till hösten då är det 5 kurser kvar, igen om jag inte får mer energi när bebis kommit ut, men chanserna är små. Då är det bara hösten, sedan blir det att göra HP sedan jäklar får man se va som händer. :)





Teddykompaniet

Köpte en speldosa/mjukisdjur till bebisen, är som mysigt att ha något i den där hemska baljan tycker jag. Ska leta efter en mysfilt nu också. De som vart nu när vi köpte den här är att den är lika mjuk som Ilias snuttefiltar vilket resulterade till att Ilias älskar den här.

 

Han säger Muse sedan kramar han den, springer och bär på den och ser tv med den. Så jag åker nog på att köpa en till. Så dom har en var ;)

Gissa datum och vikt

Nu när det börjar närma sig så tänkte jag att vi skulle gissa lite datum när bebisen kommer

Info
Med Ilias gick jag över precis 7 dagar
Men blev flyttad bara 1 dag skillnad mellan mina beräkningar och Rul
Vid tillväxtultraljud så låg Ilias på -22% i v32 skulle väga 2800
Vid tillväxtultraljud v34 var han -15% skulle väga omkring 3000
Jag gick upp kring 15 kg på hela graviditeten
Han vägde 3475g

Info Bebis
Bebis enligt mina beräkningar 31 Januari
Enligt tidigt ultraljud 16 febrari
enligt tidigt ultraljud 21 februari
enligt rul 14 feb
Tillväxtultraljud 3575g
Jag har ännu gått upp 8kg 5 veckor kvar

Sf måtten är lika för samma vecka

Jag tror på den 7 februari v39+0 och väger 3845g

Ännu en skillnad är att jag är 10 gånger mer aktiv nu än då

Dag 8 av 366

Det går bra har tom gått ner några hekto sedan nyåret. Vilket känns otroligt bra, skönt att de verkar göra susen. Har varit lite svårt att hålla sig helt utan gott speciellt i helgen. Så självklart unnade jag mig lite glass en dag och sedan natten till idag så hade vi visit av några kompisar så då blev en bulle till kaffet men inget godis eller glass. Nästa helg blir det tårta då peter fyller år. Undar egentligen hur mycket man kan gå ner genom att helt utesluta godis och sånt i den vägen.

Det är även svårt när man är iväg och hälsar på någon att undvika fikat eller när man åker iväg på dagen, komma hem och göra någon bra mat. Peter är super, några få gånger är speciellt när vi ska komma hem sent, då vill han gärna att vi hellre äter ute. Han har ju tur genom att han både har bättre ämnesomsättning + att han är så jäkla aktiv, han är som en duracell kanin aldrig kan han vara still.

Bästaste dagen

Bästaste dagen på länge, var och hälsade på en underbar vän idag och hennes lilla tös. Köpte självklart en klänning, stod på affären bra nog länge till jag sist fick lov att bestämma mig. Skulle kunna ha köpt allihop till na, lill sötisen. Köpte dock lite för stort då jag tänkte vilken storlek ilias hade och jag ville ju inte att den skulle vara liten till na, men hon växer ju i den så klart. :)

Var så mysigt och sitta och hålla i en liten även fast hon är ju 2 månader men ändå! Snart ska jag ju ha en lite bebis till på armen. MYS

Vi var verkligen trötta

Ilias började redan vid fyra i natt vara orolig hade ganska hög feber, vi gick och la oss vid 0:30 så vi var inte så pigga. Vid 5 klev jag och han upp och var uppe till halv 8 då jag och Peter bytte av. Själv tyckte jag de var lite svårt att andas just då magen klämmer så mycket på lungorna och jag var så trött. Vid halv tio kommer grabbarna upp och lägger sig och dom sover fortfarande och jag är rätt så nyvaken.



34+4 bild på magen

Bebis v35

Ilias v 35

Mormorsmormor


Ilias 2 veckor och sin mormorsmormor

Idag var vi och hälsade på i djäkneböle. Mina tremänningar var också där, så Ilias hade några lekkamrater och jag behövde knappt passa honom då dom agerade "barnvakt" matade honom var nog de roligaste. Han fick nog en hel del karameller, sedan när vi plockade undan de lilla som var kvar av godisskålen, så nästa sekund vi skymtade Ilias så hade han ett äpple. Var så skönt att åka dit efter allt som hänt i veckan, träffa och rå om allihopa där.

Crazy baby

Ilias springer halvnaken runt i huset, skrikpratar av lycka. Senaste halvtimman har han varit rätt crazy. Såhär är verkligen min son, det är inte när han blygt går omkring och är tyst eller försiktig. Han är överallt, superglad och vild, med glimten i ögat och charmen på hög nivå. Märks att han är friskare idag, febern igår var ju lite otippad.

Tänker på när vi var och storhandlade på maxi, Ilias hittar automaterna, de kommer dit två äldre barn 2-3 år kanske. Alla barnen skulle ha rymts, Ilias pratade med dom, styrde och ställde som han hade lust med, puttade dom åt sidan och ofta kan de bli så, dom andra barnen kan lätt bli lite rädda för honom. För mig är det lite svårt att säga till honom vid sånna tillfällen. Peter är så duktig, han är den stränga av oss två och han är ju inte överdrivet sträng.

Vad har ni för principer och regler för era barn? :)


34+4

Idag är de 34+4 dagar, om man hade gått på mitt första Bf så hade det varit 36+4 precis 2 veckor skillnad. Med blandade känslor försöker jag tänka att det är Ultraljudet man ska gå efter, men det är svårt att inte hoppas på de bästa, att tänk om att få bebisen den 31 januari istället för den 14:e februari.

Det värsta vore att behöva gå över länge, att de blir ett mars barn, att gå över till den 1 mars är kanske inte heller helt osannolikt. Försöker tänka mig in att gå över tiden, att inte ställa in mig på att bebisen ska komma långt innan bf, men det är svårt. Försöker minnas hur de var med Ilias de sista veckorna, hur jag mådde och hur jag kände.

Jag är så otroligt mycket piggare denna gång, visst är det tungt men mest på grund av vikten man samlar på sig, resten är bara småsaker. Har varit en underbar graviditet ändå, även fast man mått illa, mått på ett helt annat sätt än med Ilias.

Sd lugnat sig

Haha blir lite tokig på alla sammandragningar jag får, 2,5h höll dom i sig nu typ var minst var tionde minut eller oftare. Man blir trött av att bara tänka på det hela tiden. Är så typiskt också för man framkallar ju förhoppningar om att denna unge ska titta ut före v42. Man tänker att "då borde jag ju inte gå över med denna lilla bebis" sedan så inser man att de är ju inga garantier, vilket verkligen inte är så trevligt. Men dom verkar komma speciellt när jag gjort något rörligt under dagen, åsså poff pang så när jag vilar sitter dom i är regelbundna och inte går över på flera timmar, pulsen stiger då en aning. Jag vill som ställa in mig på att jag nog går över, då blir man ju glatt överaskad om den kommer ut tidigare.

Dag 6 av 366

Ja dagen har rusat förbi idag, frukost, te och hårdbrödmackor, lunch vart de nyponsoppa avancerat or not till middag blev de panik så vi kom hem så sent så då delade vi på en frysepizza. Lagom ångest över den där pizzan men eftersom vi var hemma så sent så fanns de inte mycket till alternativ då vi alla var så hungriga och vi inte tinat något till middag och fredag med fiskpinnar är kanske inte att rekomendera tycker jag.

Nu är jag i valet och kvalet om jag skulle unna mig lite exklusiv glass framför filmen vi ska se ikväll. Men ska försöka motstå frestelsen.

Dag 5 av 366

Fortfarande skit jobbigt på kvällarna, vill verkligen stoppa i mig något, känns som det är det ända jag tänker på. Har ätit bra idag, pasta carbonara till middag, nypnsoppa till lunch och yougurt och flingor till frukost. Blir kanske lättare nästa vecka? Känns så tråkigt att suget inte går över, är det jag mitt sockerbehov, behöver jag egentligen äta något eller är det graviditeten. Förmodligen bara jag själv och mina dåliga vanor.

Barnmorskan

Hjärtljud 165-180
Sf mått 35
Vikt +8 kg
Blodtryck 127/78
Puls 108
Urin Ua
HB 136
Socker 5,6

Ja liten var yber aktiv i magen under barnmorske besöket så i en halvtimma försökte hon kontrollera hjärtljuden på bebisen för att se om hjärtljuden gick ner. Men icket, detta resulterade i att hon skickade iväg mig på förlossningen. På förlossningen låg hjärtljuden på ganska stadiga 165-170, men inte att dom började oroa sig utan jag fick glatt ligga där i en timma, hjärtljuden gick inte ner eller ja ca 3 minuter låg dom under 162.

Ja nog är det väl bökigt att behöva åka in men samtidigt visar man varningstecken ska man ta väl alltid vara på den säkra sidan.

Checklistan

Ja denna graviditet har jag ingen koll om något känns de som. Jag har inte koll på papperna som man ska ha med sig på bb, vet inte ens om jag fått dom. jag har inte skrivit någon att ha med sig lista eller vad vi ska köpa inför bebisen ankomst. Jag har knappt köpte några kläder, har då iaf 1 set som den ska få ha på sig på bb, som inte ilias har använt innan. Tycker de är kul om dom har ett eget första plagg som ingen annan använt förut.

Nu fick jag ju tag på en spjälsäng för någon vecka sedan, syrran har korgen som vi ska pyssla om. Flaskor har jag, bröstpump tänker jag inte använda alls denna gång, inte en chans. Så de jag nu tänker mycket på är vagnen sedan en snuttefilt, ett fårskinn till och en gosedjur. Resten får man köpa till sedan, men tror att de mesta har man.

Dag 4 av 366

Fjärde dagen idag, har funkat bra att hålla måltiderna. Gör en hel del det där att äta på dagarna istället för att småäta. Blev dock inte så avancerat idag heller, yougurt och flingor, nudlar och sedan mackor till middag men nu på kvällen idag är jag inte alls godissugen. Så ikväll skippar jag te och hårdmackor. Imorgon ska vanlig mat göras, sedan ska peter få hjälpa mig med att göra ett månadsschema på måltider så det är lätt att ta fram från frysen och tina under dagen eller dagen innan. Sedan vill jag prova lite nytt, så nya recept med massor av grönsaker ska in i maten gärna gratänger och sånt som kan tillagas själv. Så de blir spännande att prova på, sedan vill jag ju att vi ska äta ur frysen lite bättre så det är lättare att göra inköp osv.


Graviditeten i bilder



Jämföra v35

34+1 Bebis

33+2 Ilias

bättringsvägen

Åh nu börjar familjen må lite bättre, Ilias är fortfarande kass i magen men fick tillbaka aptiten idag -peppar peppar.
Så vi har laddat med blåbärsoppa och morötter som vi ska ge idag för att se om de blir någe bättre. Han har redan ätit en stor port yougurt, frukt och ätit lunch. I vanliga fall brukar han äta lunch efter han sovit för han brukar inte vara hungrig vid 11:30. Jag är bättre och Peter kände sig även bättre idag. Men nu ska jag och han inte träffa någon iaf på någon dag så vi inte smittar. Men då ska vi samtidigt ta igen allt som vardagsarbete som blivit isidosatt medan vi legat och varit sjuka. Man vill ju gärna tvätta alla sängkläder, handdukar och kläder som man använt under tiden man varit sjuk så de blir en hel del tvättning och sedan ska vi storstäda huset.

Klippte även Ilias idag, för att aldrig ha klippt någon förutom han så är jag rätt nöjd. En frän tuppkam blev det idag med 3 mm på sidorna. Super cool vart han ju. Han gillade de när han tittade sig i spegeln så jag kände mig extra nöjd. Sedan tyckte han inte att de var så farligt med maskinklippningen denna.

Dag 3 av 366

Ja tredje dagen nu som har gott, inge godis heller eller något annat gottigt. Eller jo kanske lite nyponsoppa då, men den dåliga aptiten vi har haft hela familjen så gjorde det gott.

Kvällarna är verkligen värst, jag är så små sugen, men te och hårdbrömackor gör verkligen susen. Så de är min medicin för kvällarna. Målet är att om 3 veckor ta bort sockret i teet. Jag har nämligen rätt mycket socker i. Tänkte byta tesort samtidigt för att försöka bryta vanan lite lättare. Jag var ju så inne på chailatte förut men köpte de och besviken vart jag då de inte smakade som jag minns.

Dag 2 av 366

Andra dagen utan godis, vilket går super bra. Jag har som sagt magsjuka så det är inte ens lätt och få i sig vatten ens så för mig går det verkligen super. Tänkte nu uppdatera lite ditt som datt hur det går med godis och skräpmatsätande för att för de första se om jag klarar det sedan hur länge och hur jag kände.

Igår fick jag i mig 3 hårdbrömackor, massor med te och sedan på kvällen fick jag i mig en varm macka och ett halft paket nudlar.

Vägde mig även i morse, har inte gått upp något på flera veckor! Kan fortfarande ha förlovningsringen också vilket jag defenetivt inte kunde sista tiden förra graviditeten. Så de känns skönt att stå still på vågen även om jag gått upp 8 kg och har 6 veckor kvar till BF så visst mycket kan hända men tvivlar nu att jag så gå upp så mycket denna gång speciellt eftersom vågen stått så still.

Lyssnar man på gravidskrock så är de ju en pojke, jag och mitt skrock alltså

Bra start på de nya året

Hjärtklappningar, huvudvärk och Illamående hela natten har varit sådan har tom vaknat av att hjärtat rusat. När jag sedan klev upp för att jag mådde så dåligt. Ja då spydde jag som en gris.

Jag som dessutom sa till mamma för två dagar sedan att jag inte längre hade något illamående, fick en riktigt smäll på käften. Lite otur kan jag tycka. Känns som konstigt att de skulle vara magsjuka, tänkte att då skulle Ilias ha spytt om jag är tvungen till att spy. Och som peter sa kan de inte varit något jag ätit då han har ätit samma fast mycket mer. Så jag konstaterar lätt att detta himla illamåendet beror på graviditeten. Igår natt mådde jag ungefär lika dant fast lite mindre illamående, får väl se om Peter sista dag på julsemestern slutar med att han får ta hand om sin stora, kräkandes, gravida "fru". :)





RSS 2.0