Lowa 7 veckor

Idag har de varit rätt lugnt. Mycket plock och stök, det är ju så lätt att de blir stökigt ganska fort när man är hemma och hela familjen drar fram så mycket. Lowa har sovit rätt mkt då hon är lite förkyld, annars pigg och glad och de sötaste man sett. Skrattar har hon börjat med lite smått under veckan och vilket leende man får när hon ser mig eller Ilias, då lyser hon verkligen upp. Hon blir nog ett lika glatt barn som Ilias. Ilias börjar vilja vara med lite mera nu också, idag ville han hjälpa till att byta blöja, gick ganska bra för hans lag.

 

Full fart

Ilias trummar med kinapinnar på en plåtburk samtidigt som han "na na na NAAAAAA" slutligen  sjunger "TADAAAAAA". Spring och bus med pappan som just kommit hem. Lowa sparkar glatt i babygymmet och jag sitter ner en stund.

Jag står still på -5 kg så länge, 5 kg till innan Lowa blir 12 veckor är första målet vilket är 1 kg i veckan, men de känns att kroppen blir lättare. Just nu känns de mest sug efter lax och kyckling, vilket är ganska bra alternativ. Våren närmar sig och varje dag skottar jag och Ilias lite ute på gården, halvägs framme vid gungorna än så länge, vill ha en liten stig att gå till och ju mer som töar destå mer kan vi vara ute <3 Sparka boll, gunga, sedan ska sand i sandlådan införskaffas och sommar leksakerna tas fram.

Tänker lite på cyklar, och jag önskar mig verkligen en cykel och en cykelvagn för sommaren. Då kan man cykla till herrgården 5 km och rakt in till sävar 9km badplatser och liknande. Så rekandes är i full gång.

Ilias börjar dagis

Småttingarna 7 veckor Ilias och Lowa

Fattar verkligen inte att tiden går så fort, idag fick jag papperna, idag så skriver vi på att Ilias börjar dagis i Aug. Det är förvisso typ 6 månader kvar. Men vi kom in på vårt första handsval så de känns ju bra ändå.

Peter har även haft sin första arbets dag, i måndags. Så nu har jag tagit barnen själv tre dagar och det går super! Gruvar mig mer för nästa vecka då, man ska båda kidsen vid läggning. De är guld när man är två kan ja ju säga.

Vi har inte gjort några större projekt som att vara på öppna förskolan för barnen är sjuka. Ilias hade 39 i feber igår och båda barnen är snuviga och hostiga. Ilias är på bättringsvägen men Lowa är mera snuvig nu. Men Ilias har pysslat med vattenfärg och fingerfärg, sedan är vi minst ute 1,5 timmar per dag på förmiddagen, idag dammsög vi, ilias med sin och jag med min. Peter går ut en stund sedan på eftermiddagen med Ilias också vilken också är bra för då är han lite lugnare vid middagen. Just nu så vaknar Lowa på eftermiddagen och är vaken några timmar då är de inte riktigt läge för att vara ute, matning och sedan har hon värsta träningspasset, smilar upp sig och vill ligga själv och utforska världen, inte ligga i vagnen.

BVC 6 veckor

Var på bvc idag, shit va lilla ha gått upp bra sedan jag sluta med ammningen. Nu väger hon hela 4201g och är hel 53,5 cm lång våran stora tjej alltså. Annars är de rätt kaos här i stugan. Peter har åkt in på lassa för att han har ett skov, så sjukdommen har blossat upp igen. Just nu sover kidsen så där är de rätt lugnt så jag laddar för att vara själv, förbereder mig på att karl inte ens kommer hem ikväll utan blir varandes där i minst en dag, nog hoppas jag att han får komma hem men nog skulle ha kanske behöva vara där han får bra med smärtstillande och får vila.

Blir han inlagd kanske jag åker till mamma och spenderar några dagar där för att peter ska få vila upp sig.

Nu passar typ inga ytterkläder så nu skulle jag behöva få vinna en rosa fleese på tradera, sitter och lurpassar, kanske man hittar någon på loppisen på lördag men man vet ju inte heller så bäst om man skulle vinna den där. Alla fleesisar och alla andra grejer verkar vara i stlk 68 och de är långt kvar för lillan innan hon kan ha de.

Toksöta Lowa

 

Imorgon ska vi på BVC, Öf och peter ska hämta skotern, mysigt mysigt. Så ikväll så ska jag duscha och lägga mig tidigt så man är utvilad. *MYS

Lowa 6 veckor


Inviger en pippilott



Shit vad tiden rinner iväg, åh snart börjar peter jobba igen. Vi har faktiskt hunnit med en hel del tillsammans eller med varandras hjälp. Peter har jobbat på mycket i källaren och sommarstädat tvättstugan, hallen och garaget. Fixat alla bilar och gräsklipparen har dessutom börjat riva balkongen, dock lite väl tidigt eftersom de toksnöade någon dag efter och Peter och ilias fick ta fram traktorn och skotta.

Själv har ja just vaknat upp från bebisbbblan, vaknade bara en dag och tänkte nu har jag vaknat, hel konstigt de där men mycket berodde väl på ammningen.

5 kg har jag gått ner sedan förra veckan, är nöjd med resultatet och hoppas på fortsatt nedgång de kommande veckorna är grymt skönt att slippa vara hungrig på kvällarna eller sugen. Finns inte alls något sug, just avvänjingen av sött och gött är de värsta.

through good times and bad


Peter 2008 tivoli på kajen

Peter 2011 tivoli på kajen



Fusk

Ja nu fuskar jag lite genom att dricka matersättning 2 mål om dagen äter vanlig mat till middag och 4 kg vätska har redan försvunnit på 4 dagar, för 4 kg kan ju aldrig vara riktigt fett som försvinner, helt sjuk. Mycket vatten och en del små promenader har också förekommit. Inga sötsaker, inte ens på fredagen och lördagen. Dom dagarna som brukar vara svårats men de har gått bra.

Ville egentligen göra de på ett bra sätt att äta mindre mat och ha en långsam viktnedgång, men just nu ville jag bara få en kick få bort en stor del av de kg som jag vill ha bort direkt, mest för att få igång motivationen till resterande kilon. Går ut och har mat för 3 veckor, de bästa är att man får äta 1 mål mat om dagen vilket gör de hela lättare.

Just nu står karln och fixar med balkongen som ska rivas och de mesta kommer nog bort redan  idag, sedan blir det att köpa virke närmare våren och göra klart farstukvisten. MYS!!

Nu ska jag leta insperation till staketet som ska byggas så då kanske vi kan ha en fullständig inköpslista inom kort

Underbara barn

ojojoj

Ja vips så hade de gått en vecka och jag inte skrivit något!

Ilias var wild and crazy idag till maten, han spedade verkligen bara upp och upp och ännu mera upp samma sak igår. Lowa har varit vaken flera timmar på dagarna den senaste veckan. ca 8-9 timmar per dag, inte var jag berädd på de redan om man säger så. Än så länge är de ju inte några rutiner eller så så hon är vaken när hon är vaken, sover när hon sover. Förutom på natten hon somnar kring 20 senast 21 och sover omkring tills 6 på morgonen vaknar 1-2 gånger för mat. Hade dock ett undantag härom dagen då hon vaknade vid 3 och var vaken tills 7 på morgonen, dessutom var hon super glad, log och smiljade åt mig hela tiden!

Ilias håller på att lära sig siffror

1,2,3,4

säger man sedan
7 så svarar han glatt 8, 9!

Han kan inte räkna så att han förstår inte heller i hel följ till 10 men han håller på hela tiden
2,3,4 sedan nästa gång kan de vara 8,9,10 eller 5,6 !!! alltså med upphåll men han tycker att de är jätte roligt, speciellt när han får sådan reaktion av oss också. Vi hejjar iaf glatt på och uppmuntrar honom när han tycker det är kul

Storebror pussas

Månads kort på dockan

Ja måste ju va nästan lika som med Ilias, då va man ju riktigt duktig på ta kort.

Tänker inte ens börja diskutera om leende,  mån nu har vi fått många leende från henne när hon varit vaken och nöjd. Man har bara pratat med henne lite så vips så smiljar hon.



Lilla dockan

strawberry blonde

Vem är då Lowa, just nu sover hon en massa, grymt mycket mer än vad Ilias gjorde vid den här tidpunkten. Men väl när hon är vaken kan hon vara vaken i några timmar per gång och vara supernöjd. Hon har ha lite mera ljud än bara bökljuden så man kan få höra ett härligt "ahhhou" mellan varven.

 

Hon har väldigt lockigt hår när de blir blött, men ibland så är det lockigt även när det är torrt. Mest lockigt är det vid sidorna. Håret är rött, orange eller ja jag vill väl helst kalla det Strawberry blonde, låter så mycket snyggare än ORANGE?! eller vad säger ni?

 

Nu är lillan 1 månad, 1 månad har redan rusat förbi! Fattar bara inte vars tiden tar vägen. Idag var jag och barnen på öppna förskolan, jätte mysigt och mycket uppmärksamhet och hjälp fick vi. Peter fick njuta av lite ensamtid så då passade han på att göra de han älskar fixa och dona med diverse.

 

 

Bilen

Vi har verkligen inte legat på latsidan idag, idag har vi pratat med alla möjliga inrättningar, läkare, försäkringsbolag, och det värsta är försäkringsbolaget där får man verkligen bli runt skickad hela tiden sedan att de inte går att ringa vissa nr gör de hela inte lättare.

Efter en hel förmiddag med samtal så fortsatte dagen i stan, där vi umgicks med min mormor och blev bjudna på mat. Ilias var på super humör och de var roligt att han blev så glad över att se sin mormorsmor.

Sedan har jag fönstershoppat på nätet lite, verkligen roligt att göra det med men ibland blir man lite för sugen på alla grejer som finns.

Peter var även och köpte några grejer till bilen och förhoppningsvis kommer den gå som en klocka till sommaren! Peter och brorsan hann ju en massa nu medan brorsan var här i några dagar, dom tittade över volvon och lagade den, dom tittade över forden och försöker laga de som är trasig, byter packningar och grejar på med förgasaren sedan så fixar dom även gräsklipparen. Hur underbart var inte det då! Så förhoppningsvis kan peter bara laga de sista på förgasaren nu sedan koppla in och ställa in så kommer vi ha en lite piggare bil

SLOW

Nu är väl tredje gången denna vecka jag skriver att jag ska starta LCHF igen, de går inte så bra för mitt lag. Ena sekunden är jag helt taggad och nästa sekund, och då lovar jag nästa sekund så är jag helt utmattad och orkar inte ens tänka på att göra mat enbart till mig och inte en snabbfixad lunch åt familjen. De funkar bara inte jag vet inte ens vars jag ska börja, skulle behöva mig en dos av Syster peppning skulle jag tro, de bästa vore ju om hon kom och hälsade på minst en helg och rent sagt ut tvingar mig att starta. Det brukar vara en bra metod. De är så lätt att jag och peter mysar till oss på kvällarna, rent ut sagt varje kväll. Det är en jätte dålig ovana som jag vill bryta!

Promenaderna går inte heller någe vidare, mest kanske för att jag verkligen hatar att gå ut och gå, jag har bara inte någon pepp. Vilket leder till onda cirklar, måste verkligen ta tag i allt nu, blir bara depp över hur tjock jag är!

Fredag

Näe idag börjar jag, ammningen håller på att avvecklas då hon inte alls blir nöjd, inatt så vaknade hon bara 1 timma efter jag hade ammat klar henne och panik skrek, sökte mat. Så vi börjar lätt med mjölkersättning, jag är dessutom förkyld så de passar fint. Märker bara mer och mer att hon inte blir nöjd av bara mig så då kör vi på ersättning men för att slippa magont hos henne och mjölkstockning hos mig så kär vi en långsam avveckling så vi båda hinner med. Hon äter alltid av mig först men sitta minst 1 halvtimma med henne för att sedan ge ersättning känns inte så kul.

Så tänkte börja med Lchf idag, nu måste kilona veck och jag kompis som kör samma så de blir lite kul. Kanske man ska övertala föräldrar också så blir de lättare när man åker dit också.

Näe ska ha städat för helgen idag+ att tvättat och gjort lite små saker bara att sätta igång

Trötta damen

Var själv med barnen ikväll eller ja några timmar lillan sov mest så de var då inte någon stor förändring på tillvaron så från början kanske de blir lättare när peter jobbar kväll. Då är det som står på agendan för dagen matlagning och sedan läggning. Sedan om lillan vaknar eller inte de gör ju som ingen skillnad. Värre blir de nog när peter jobbar förmiddag och man ska hitta på något med Ilias, men han är ju inte svår underhållen viktigaste blir nog att ta sig ut på dagarna så han inte klättrar på väggarna på kvällarna.

 

Trötter! Ja det är väldigt varierat hur damen sover men så nu ska jag passa på att sova lite för natten.

Minus

Minus, ja minus på vågen! Nu har jag gått ner 9 kg sedan förlossningen så de går långsamt neråt. Men ska ta tag i allt efter jag slutat amma, då kanske jag har lite mera tid än nu då man mest sitter och ammar hela tiden. Skulle helst vilja börja med Lchf som en start för att sedan kanske övergå till lättare kost då den kosten är så fet. Men vi ser vars de bär annars kanske man bara äter mindre och oftare vilken är den bästa metoden. Varför kan man inte vara en sådan människan som kan äta vad som helst och ändå slippa viktuppgång, näe lite orättvist är det!

Varför jag heller inte startar med Lchf medan jag ammar är väl för att jag är lite skeptiskt till att äta den kosten medan man ammar. Man vet så lite om det, tror egentligen att jag är lite våpig men ska jag lix amma så kan jag ju göra lite rätt. Skulle jag GI är det väl inge fel, de rekommenderas ju så av läkare och dietister.

Håller också på att bli sjuk just nu, snuva, hosta och huvudvärk. Så mina planer på att åka till mamma blir visst framflyttade då jag inte vill smitta henne igen.
RSS 2.0