Ilias Outfit!

Min lilla cooling or what!

Fem månader

Plias

Ilias vänder sig och leker på golvet :) mitt lilla pyr

Barnmat

Ja idag gjorde jag lite köttfärsås, majs och palsternacka till Ilias. Får väl se va han tycker om allt om någon dag eller så. Idag fick han, potatismajs, ärtor och broccoli. Broccoli och ärtor funkar bra men potatisen vill han bara kräkas av så jag vette tusan, får försöka igenom om några dagar. Gröten funkar ju nu iaf och magen mår bra av det så de känns skönt att de funkar. Antingen får han gröt eller någon smakis, han är ju alltid så nöjd att man ibland glömmer bort att han kan ju faktiskt vara hungrig. Inga mamma poäng där inte men förrut var de ju så lätt vare onöjd så vare ju för att han inte ätit. Nu är han typ alltid nöjd. Rullar runt och pratar hur mycket som helst!

Hittade en kokbok för barn upp till 1 år lite roligt så man får lite insperation så till veckan kanske jag ska vara så ambistiös att jag köper mera islådor som jag kan göra iordning och frysa in.

Besök av fina vänner

Idag fick Peter sovmorgon, vi städade lite sedan fick vi besök av några kompisar. Vi träffas typ 2 gånger om år och de har varit en tradionen ganska länge. Efter lite fika i magen begav dem sig hemmåt och vi kunde lägga Ilias för hans middags lur. Ännu har vi inte ätit någon middag utan, blir förmodligen ingen alls för att vi är bara för lata för att göra något överhuvudtaget.

Nyår närmar sig och jag har börjat fundera va jag ska ha för nyårslöfte tänker nämligen inte berätta vad jag ska välja utan bara se om jag klarar att hålla mitt löfte.

Nya traditioner, pushpresent?!

Ja idag fick jag en försenad gåva av Peter. När jag var liten så fick mamma välja en present av pappa för varje barn hon fick. Hon valde guldringar så nu när jag var gravid fick jag för mig att jag ville ha en guldring av Peter då när vi fick barn och för varje barn vi fick. Och om jag inte minns fel ville min lilla syster som nyss fick barn, vill också fortsätta med den traditionen.



Gåstolens nackdelar

När man inte hör något ljud alls blir man lite orolig, Ilias är helt tyst och har fått tag i granen. Nu behärskar han gåstolen ganska bra. Är fortfarande svårt men han är riktigt nöjd där.

Puzzel?

Puzzel, under julafton så har vi startat en ny liten tradition i min familj vi har börjat bygga lite puzzel. Och nu har jag och Peter blivit lite besatt av att bygga puzzel. De roligaste är Wasgij puzzelna då man inte vet motivet. Mamma har 1 eller 2 och nu har jag 3 stycken. Finns lite olika uppgifter när man bygger detta puzzel vissa ska man bygga framtiden för motivet, vissa ska man bygga puzzlet utifrån någon annans synvinkel. Det är svårt att förklara men det är otroligt roligt. Vi startade på ett puzzel på julafton och igår så blev jag och peter klara med det. Idag när vi var på stan så fick jag för mig att jag ville fortsätta bygga puzzel och investerade i två stycken till.



Dagen före dopparedan

Ja känner mig lagomt fräch or not somnade på soffan igår av ren utmattning. Peter försökte nog få i säng mig innan men utan större resultat vaknade någorlunda pigg klockan halv fem och kunde inte somna om igen. Har ätit risgrynsgröt frukost och thé. Pilias sover fortfarande väldigt underligt eftersom han brukar vakna vid halv 6 då hans pappa åker till jobbet. Då brukar vi ligga och mysa och sova några timmar till. Men han behöver nog sova en stund till han låg länge igår och jollrade i sängen medan jag sov på soffan och Peter slog in de sista julklapparna.

Senare idag ska vi iväg till mormorsmor, blir nog inte förrän vid 12 men inte mig emot eftersom Ilias sover oftast sin förmidddags lur då. Sedan kommer alla syskonen hit och sover ikväll för vi ska ha våran provsmakar kväll innna jul afton så de blir mysigt..

Hittade 2 klänningar igår 1 julklänning och 1 nyårsklänning så nu behöver jag inte alla må dåligt över att inte ha något som passar!

Näe nu ska jag passa på att duscha

Onsdag gör jag ingenting, ingenting..

Ja igår blev en tung dag. Peter var bara in och åt sedan ut igen. Mormor körde hem honom efter han lämnat tillbax en lånad bil till svärmor. Jag hann, skura nedrevåningnen, dammtorka övervåningen och dammsuga övervåningen. Jag har ett för stort hus om jag ska städa hela själv! Tvättade lite också sedan hann jag göra nästan allt till inlämningsuppgiften också. Så idag ska jag bara skriva en sida till sedan kan jag med gott samvete skicka in de. Och hoppas på de bästa.  Mormor stannade några timmar så de var riktigt mysigt, man har ju umgåtts med henne så himla mycket genom tiderna, jag bodde ju där i ca 2 år också när jag gick gymnasiet. Grannanra var förbi med deras lilla chabo också och hon har blivit så stor, lill tjejen jag hinner ju inte med.


Gammelmormor och Piliasen :)

 

 

Måndag igen?

Vars försvann helgen, ja kalas hos svärmor och hos syster så de har verkligen varit full rulle.




Idag har jag hunnit en del också börjat julstäda, dammsugit nedrevångingen och börjat på köket. Tänkte skura om en stund, hoppas Piliasen sover tills jag är klar. Peter han ska handla innan han kommer hem så i de här vädret blir han väl aldrig klar. Sedan måste han skotta gården och bron för de har kommit säkert 30 cm snö. 

Imorgon ska vi lämna tillbaks bilen till Peters mamma så då åker vi ner på stan och köper de sista julklapparna. Sedan är de middag och pluggande som gäller.

Onsdag hoppas jag de blir bara tvätten som är dagsprojektet och lite plugg kanske.

Torsdag åker vi till mormorsmormor och hälsar på med barnen och jessica, jonte, william och malin kommer hit och sover över till julafton. Då kommer vi också att göra en himla massa mat ha våran traditionella Dagen-innan-jul-provsmaknings-afton. Då är även mamma, pappa och mattias med så hela familjen är samlade.

mammas cooling

Pluggandet?

Jo hur det går kan man ju undra, just nu läser jag på 50% takt lite av varje på distans. Älskar att man läser på distans man behöver aldrig gå på några lektioner, man kan göra när man vill med vissa gränser då det är deadlines man ska följa. Man läser ett och ett ämne så man fort kan tenta av olika kurser och bli klar. Helt underbart faktiskt.

Fick mitt betyg igår! Gissa va jag fick!? MVG helt otippad jag som var osäker om jag ens skulle klara kursen. Så med nya tag så har jag påbörjat att läsa lite psykologi. Jag har dessutom ansökt till några fler kurser, mest ekonomi och företagande blir mycket spännande

Min lilla systerson

Fem månadaders skillnad på kusinerna

 

Ilias nya min som han älskar att göra

Kläderna är likadana himla roligt tyckte jag!

 

 

William 10 dagar

Firande av Svärmor

Ja idag ska vi till svärmor och svärfar så vi åker bara om några timmar. De mysiga då är att vi brukar samtidigt har lite julmys då, vi slår in paket, äter pepparkakor, dricker glögg och lyssnar på julmusik.


Just nu har jag inte peppen för något då jag är trött och har ont, humöret har ju en tendens att svaja just då. De som då känner mig vet att jag inte har så långt stubin för att tända till, ännu värre är de då man har lite kortare än vanligt då man har lite ont och man sovit dåligt. Minsta motgång idag känns som att man ska få ett smärre anfall.. Nu låter jag riktigt galen men ibland känns de som man är lite galen.. :) ?!

Har nu skickar lite julkort men de kändes som jag minst har glömt två stycken egentligen. Blev 34 stycken jag skickade iår men jag borde nog har skrivit upp adresserna till alla så jag slipper leta som en tok nästa år men... De är kanske nästa års problem?

Fredagnattens plåga

 

VI fastnade i bjurholm på väg mot Lyckan, kändes verkligen surt att inte åka men samtidigt såg man ingenting, att vi dessutom fick 2 helt kassa omkörning är riktigt farlig. Peter var inte så orolig, men min pappa var tvungen att ta fram arg rösten för att han blev så orolig.

Vi spenderade kvällen med god mat, godis och tv tittande. När jag sedan skulle sova gick de inte alls bra, 1,5 h låg jag och vände mig och vred i lillbrorsan säng. Prövade till sist att lägga mig i bäddsoffan då ville Min underbara sambo argumentera. Jag vann men fick en smärra astma chock av att ligga på golvet bland alla dammråttor.
Tänkte att nu kliver jag upp, sagt och gjort så klev jag upp, peter var rätt snabb med att komma efter mig. Lite tv tittande i några timmar sedan gjorde vi ett nytt försök. Somnade kanske tre vaknade fyra då jag tog Ilias till sänge för att han ville inte sova själv. Vilket resulterade till att vakna 11 gånger på 2,5 timmar tills jag äntiligen tog mig.  Ilias och Peter mysar nu i sängen och sover gott.

 

MOOOSTER

Imorgon ska jag åka till lycksele igen, ja för jag har blivit mooster hur underbart var inte det. Ilias har fått en liten kusin och han är så himelens fin. Åker upp själv efter provet förstås, har prov på morgonen vet inte riktigt hur länge de kommer ta men hoppas jag får godkänt iaf. Förra inlämningen fick ja ju vg på utan några större ansträngingar så kanske man kan något iaf. :S

Fröken J var ju lite sjuk så jag kunde inte dra med henne upp vid ett sånt här tillfälle. Åker nog förbi mamsen på hemvägen och ger henne en kram. Peter och Ilias blir ensamma ganska länge men kan inte dra med Pilias så han får sitta i bilen  4 timmar och inte sträcka ut sig kändes lite hardcore, går ju bra om man åker upp (2h) morgonen sedan är man och kan man ta ut honom från bilstolen hela dagen för sedan åka hem på kvällen.

Gjorde ett kort till Lill grabben nu också som jag ska ha med mig har ju redan gett mycket presenter till killen när han låg i magen så nu får de räcka med ett litet kort.

Startar med Ilias Update

Ja jag har haft en paus i bloggandet, har varit helt slut faktiskt så har den blivit lite osidosatt. :)

Måste bara uppdatera er med att bestämt säga att Ilias numera vänder på sig åt alla de håll. Både från mage till rygg och rygg till mage. Vips så kunde han de bara, han startar även sängmobilen nu när han vaknar. Han ligger tyst i sängen vrider sig och startar den sedan ligger han och tittar på djuren, ljuset och ljuden. Ilias säger nu också lite längre ord som ia, oa osv är så roligt att man märker framgång hela tiden.

Imorgon ska jag på öppna förskolan så ikväll blir de och fixa lite här hemma så man kan med gott samvete åka härifrån. Bara lite småplock förståss när Ilias sover inge dammsugning, moppning eller dammtorkning här inte. :)

Ska plugga också så jag måste nog sätta igång med lite hushållssysslor. :)

♥ Dag 13 – Den här veckan.

Måndag- Pluggade, sedan minns jag faktiskt inte va jag gjorde

Tisdag- Pluggade, sedan minns jag faktiskt inte va jag gjorde

Onsdag- Mamma kom hit på morgonen, jag åkte på öppna förskolan mamma kom och hämta mig vi surrade sedan åkte vi på ohlsons stuvar och hon köpte tyg åt mig. På kvällen var jag med mormor, kusiner och min moster

Torsdag- Lekte med Ilias, var ute åkte pulka gick på promenad och pluggade hade "barnpassning"

Fredag- Ska vara ute på morgonen om de inte är för kallt, duscha!!!! Åka och hämta min pappa för att sedan samlas hos familjen Hallén.

Lördag- Vara i braxsele, passa på att plugga lite inför prov nästa vecka. Åker hem på eftermiddag/kvällen

Söndag- Tänkte åka förbi min mormorsmor och hälsa på :)

♥ Dag 12 – I min handväska.

Ja i min handväska så har jag inte så mycket längre då de blir för bökit att ha med allt när man far ut men Ilias.Så Skötväskan är guld, där jag alltid har!

Blöjor
Våtservetter
Leksak
Etui med kort
små pengar till fika på öppna förskolan
Ilias tabell hos bvc
Ombyte till Ilias
Snusdosa
Extra napp
Nappflaska
Kallt kokat vatten
Varmt kokat vatten
Välling

I fickorna på jackan har jag alltid 1 penna, små pengar skräp och kvitton
RSS 2.0