leos med vänner

Ja igår var Ilias så trött på morgonen att de inte alls gick något, eftersom vi skulle möta upp några kompisar och sedan åka till Leos så bestämde vi oss för att åkta till min mormor för då kunde jag iaf sminka mig utan att hålla i en bebis samtidig. Jag fick llite frukost sedan så kunde ju Ilias sova på vägen dit. Åkte sedan till leos med mina vänner från stockholm sedan så träffade vi upp två kompisar där också. Ilias tyckte att de var skit kul denna gång, sist så kunde han ju inte krypa på riktig bara masa, men nu var de full fart.

Idag ställde han sig upp själv utan någon hjälp, den senaste veckan har han även släppt händerna när han sätter sig ner från stående, innan så höll han i sig själv tills han satt ner. På leos backade från förhöjningar som han klättrat upp på han även ner efter ha sett Joel göra det några gånger så de känns ganska kul. Händer så himla mycket.  Dock så prövade jag sätta honom i gåstolen nere i källaren och då klättrade han så han stod på mitten delen sedan försökte han klättra ner därifrån vilket är lite för farligt för min smak.

Röja ute

Peter har hållt på och kapat bort halva gården, blir så mycket finare när man tar bort sly, fy vad jag hatar sly. Blir att bränna som tusan, men de blir lite ved också så de blir ju bra. Det finns ju så mycket att göra ute, men gräsmattan är verkligen ett mörker då den är gropig och är verkligen inte gjord för vara på men de ska de bli ändring på!

Målat halvklart

Ja nu har vi målat taket, taklisterna och 1 vägg klart, nu ska andra varvet upp på den sista väggen sedan ska vi börja med att måla socklar, dörrar, element, fönster och foder.

Inköpslistan till veckan är färg till listverk, dörrhandtag, några hålkälslister och sist men inte minst en massonit skiva. Så vi måste inhandla det i veckan så vi blir helt klar.

Ilias rum


 




Fotoalbum

Ja fick hem massa bilder som jag framkallat, men vad kass man är ser direkt att jag saknar en massa bilder så de blir en omgång till med bilder jag saknar. Förstoringarna kommer till veckan så då kan man börja hänga upp tavlor i vardagsrummet som blivit så tomt och sedan i vårat sovrum som kommer bli jätte tomt då vi flyttar ut Ilias byrå och hans säng. Men de blir nog bra.

Peter håller på att måla taket idag, sedan ska han rolla dörrar och dörrfoder om han hinner och väggarna ska målas första strykningen såklart. Vi vill ta vara på vädret lite sedan måste vi fara och köpa blöjor, vi hade missat helt att vi behövde lite mera.

Omstruktur

Hata spackel!

Ja börjar spackla och laga väggarna uppe i Ilias rum sedan när jag kommer till sista väggen ser jag att det är feta struktur tapeten! Detta innebär att vi antingen måste bredspackla eller använda våran reptapet, reptapeten är ju underbar men varför spacklade jag 1 timma i onödan när de nu lix bara ska sättas upp reptapet! Fan va irreterad jag blir hatar verkligen när man jobbar i onödan.

Jag kunde ju varit klar med att måla elementen eller något annat men ICKET! Jag är arg!

Näe imorgon är ska vi börja beta av listan

1 kapa taklister
2 spackla i taket och delar av väggar
3 slipa fönster och spackel
4 Tabort och rör och spackla igen
5 Lösa golv problem

Måla Element
Måla Fönster

Målet är att vara klar med detta innan fredag

3 dagar

Ja jag har jobbat 5 timmar idag, Ilias valde att stiga upp klockan 5 sedan vid 8 så gjorde jag mig iordning och åkte iväg. Torsdag och fredag jobbar jag också sedan blir det nog lugnt fram tills maj om inte jag går ut och jobbar något till 5 timmars pass när peter jobbar kväll. Han är då ledig fram till på tisdag då han börjar jobba igen, så imorgon, lördag söndag och måndag kan vi hinna lite på övervåningen. Jag skulle egentligen ha målat och spacklat lite idag så vi kan börja måla imorgon men peppen är liten och Mattias är ju här så får se vad som blir. :)




Ilias kör lastbil

Koncenterad pojke som gör billjud. Peter lärde nämligen honom att brumma med läpparna när han körde något på golvet så nu brummar han på allt oavsett om det är lego eller bilar

Moment 2

Haha eller inte, ja vi köpte någon starkare färg som vi slängde på fönstret med pensel och som tur gick det, men det blev kanske inte hundra men nu sitter iaf färg och de varken flagnar eller spricker så nu känns det rätt så bra även om vi har lite rinningar. I Ilias rum slänger vi på den färgen från rusta på alla lister och fönster foder direkt. De negativa men Ilias rum nu är att golvet behövde bytas, det är ett gammal expandtionsrör upp till vinden som troligtvis har läkt för 10-20 år sedan så vi måste troligen byta taket eller några bräder, vi ska göra en drive idag städa ut riktigt för att se om jag blir dålig igen.

Fönsterbrädan i vårat sovrum

Ilias rum

Vattenskadan i taket

Rummet är 16m2 så de blev verkligen super stort när man hade tagit bort 5 garderober.

Värde av min man

Ja älskar verkligen min underbara man, måste bara skriva detta här för idag är jag verkligen kär och galen. Värderar han så himla mycket. Han är super duktig på att hålla igång, vi kom hem vid 12 igår natt, sedan halv 1 så gick vi isäng. Ilias vaknade 5:45 då peter tog honom och jag fick sova vidare. Vaknade igen klockan 10. Jag är dock super trött, jag tog ilias sedan och Peter fick gå upp och riva lite på Ilias rum. Men vi är tvugna och slå golv i hans rum, blir ett plank laminat golv där då, Rummet är 16 m2 så de blir inte så farligt dyrt men de måste ändå göras. :)

Snyggaste tycker jag är nr 2 och 4 :)





HAIR

 

Åh ser ni, snart har jag tillbaka mitt långa tjocka hår, 15 cm till jag är nöjd, spara spara!

Super kväll!

 

Ja som sagt så åkte vi ju iväg, skulle ju på jeff dunham. Först så åkte vi på kina istället för japanskt :) Vi skulle egentligen äta sushi men vi visste inte om Peter tyckte om det och att han skulle äta en hamburgare efteråt var inget alternativ. Vi gick då på kina och där fanns de ju sushi också, peter fick pröva en liten meny till förrätt så de gör vi och de var lika gott som jag minns det!

 

Sedan åkte vi på rusta för att köpa Ilias tapeter, hittade ett pålakanset med stjärnor, kuddar och tapeten förståss så de var helt perfekt nu snart har han ett rum!

Dunham och barnvakt

Ja idag ska jag och Peter på Jeff Dunham, vi ska ha mamma som barnvakt. 9 månader och haft barnvakt 2 gånger, Nyår och nu idag då. Jag och Peter har varit förlovade nu också i 2 år, vilket team vi är!

Projekt 1 och 2

Ja det är limfärg på fönstret så vi kan inte måla där alls. Det bara spricker, så nu funderar vi på att göra värsta fusket, vi ser ju hur det går. Ser de bra ut så fick vi ju en lösning. Ja så nu det som ska göras i det rummet är att hitta en lösning till fönstret sedan. Men eftersom vi inte köpt lösningen än så får det bli till helgen.

 





Projekt nr 2 påbörjas då ikväll, rivning i Ilias rum, det går långsamt, först och främst för att vi inte kan starta motorsågen.

Ilias rum än så länge

 

Ser inte mycket ut för värden men, garderoberna ska bort, allt listverk ska målas om, taket ska rivas golvmattan ska bort. Tak och två väggar ska målas och två väggar ska tapetseras. I våran takt 2 veckor så är det klart.

Sovrummet uppe

Dörrfoder och socklar har kommit upp

Muren har målats vit



Dörrar  som målas



Taklister som ska målas ett varv till bara för att
Samma less med dörrarna och muren ska målas ett varv till
Måla fönstret, vilket är en pärs för att de är tidigare målat med en limfärg så nu när vi målar så krakulerar färgen. Ska dock prova lägga vattenisolerande grund och se om de gör skillnad.

kapa, gera taklister, sätta fast dom
Kapa och sätta upp fönster foder. Lägga lite latexfog vid behov sedan innerhörnlisterna ska också upp sedan ska rummet städas. Vi är nog klar på torsdag med denna takt.

Full rulle

Ja bilen som vi trodde kanske var fixad, började tjorva idag igen när jag hade kört till sävar. Det är något som är riktigt trasigt. Man blir less och känner sig lite låst här ute, man måste ju ha en bil.

Idag var jag och Ilias på ÖF vi lekte med en massa barn och hade en hel dag. Riktigt mysigt, sedan så åkte vi hem åh städade var ute och myste i solen ett tag tills Peter kom hem från jobbet. Nu har vi nyss ätit lyxmiddagen. Peter ska snart få gå upp och greja på uppe medan jag leker med Ilias, vi måste ju bli klar uppe. :)

Träna på att drick ur riktigt glas, riktigt duktig, han kan dricka några gånger helt själv sedan när han inte vill ha något mer vatten så tippar han glaset, leker och plaskar.

Nya hörselkåpor när vi renoverar är de ju ett plus. Härligt med lite rosa!

Solbrillorna på, han tog av sig dom 1 gång på 2 timmar najs najs

Lill coolingen, så jävla snygg!

 

Ilias rum

Insperations bilder till Ilias rum som vi börjar på nästa vecka typ.



Tapeten

Tapetsering! Renoveringsdag 5

Ja helt sjuk vad man kan hinna göra på fem dagar. Härligt med lite förändring, nu vill jag nästan börja med nästa rum också peter är himla sugen. Vi har nu tapetserat halv rummet ca 5 våder kvar sedan några små bitar över och under fönstren.

Det här har vi kvar

 

Kommer blir ett härligt rum!

 

Nya sovrutiner

Ja ska pröva hålla Ilias vaken fram till 11 tiden sedan söva honom. vi har märkt nu i veckan att han blivit svårare att söva under eftermiddags luren så nu ska vi pröva hålla honom vaken så somnar han kanske bättre på kvällen. Ja vi får se hur de går i helgen.

Nu håller vi bara på att förbereda upp flytta om lite möbler och städar så de blir lättare att tapetsera ikväll. :) Blir lite spackling, grund målning av dörrarna och försöka tabort en gammal tapet på den fina muren. Så nu ska jag byta om

Sätta igång

Ja jag håller planeringen, hann måla elementet lite på väggarna, är i valet och kvalet om att måla ett tredje varv men de blir inte förrän jag har någon fler med mig tänker inte måla alla 2 väggar själv ikväll. Hann även spackla lite och måla socklarna ska på med ett varv till men innan ska jag slipa lite på fönsterbrädan och väggarna.

Ilias har just somnat fick i han lite mat idag woho! Han har ju ratat allt förutom typ välling sedan han var magsjuk. Får se nu hur de blir imorgon. Vill inte att han bara ska få i sig välling han blir otroligt grining då. eftersom han fick lite mat i magen nu på middagen var han en riktig solståle. Pratade klättrar typ på väggarna min lilla bebis är snart ingen bebis.

Näe nu ska jag fortsätta innan jag fastnar i data eller tv träsket.

Flugger

Ja, Peter åkte dit igår själv. Han ger som ett bra intryck när han har lång hår, skinnjacka, jeans och någon vanlig tröja eller t-shirt. Vi betalade sammanlagt 856 kr för färgen och sprayen när jag var där inne, men då hade jag fått 20% rabatt eller någe så de hade blivit dyrare. När Peter kom in så ringde dom upp återförsäljaren och diskuterade i 20 minuter till slut erbjöd sig flugger att ge oss en spännpappstaksfärg som jag hade frågat efter. Peter sa tidigare att han rivit ner taket och att taket redan rispat upp så de var ju till noll nytta. Vi fick tillbaka 730 kr för färgen han glömde sprayburken. Trots allt extra jobb så känns de skönt när man fick tillbaka lite pengar.

Taket klart, väggarna snart redo

Ja våran planering än så länge

Imorgon kommer peter fixa med bilen för det är något som är konstigt på den, den går inte riktigt som den ska. Medan Ilias sover kommer jag då att plocka undan skräp och grejer för att sedan spackla fönstret, slipa väggarna där det kommit lite färg, sedan kommer jag att blåsa av elementet för att sedan måla det. Om det behövs kommer jag också att dra ett tredje varv på väggarna, vissa brädor kommer att behöva det andra inte.

På fredag är Peter ledig och då kommer vi nog att måla fönstret sedan tapetsera väggarna vi inte har målat. Vi måste garanterat göra massor mellan men planen är att bilen ska vara klar, körbar på fredagen åtminståne fredagkväll om det inte är något större fel. Malin kommer på kvällen så de underlättar för då kan jag och Peter tapetsera på kvällen om han måste hålla på med bilen.

På lördag blir det nog små fix, måla dörrar, socklar och köpa lister för att sedan sätta upp dom. Söndag blir det nog samma visa. :)


 

Projekt v-rum uppe

Första varvet

 

Ikväll, när vi lagt Ilias så ska vi upp igen. Måla ett varv till, imorgon ska vi köpa de lister och foder som vi behöver.

Irriterad!!

Ja, var förbi på flygger färg igår, när vi köpte färg till spännpappstaket så var det en speciell färg. Vi har tidigare fått bra bemötande där och en hyffsad rabatt. Kommer in och konverasationen låter så här

Ja behöver en takfärg till ett 20m2 och det är ett spännpappstak, har ni någon sådan färg.
- Ja men det är bara våran vanliga takfärg.
-Nä, säger jag. Det sa ni inte sist.
-Jo det är bara vanlig takfärg.
- Men det sa inte han, pekar på försäljaren som sålde den första färgen.
Kvinnan jag pratar med frågar honom om detta. På vilket han svarar.
-Isf var det jätte länge sedan.
-Näe ett och ett halvt år sedan.
-Men det har hänt så mycket på den tiden. Blir typ dum förklarad och mäktigt irriterad.
-Okej, då är ni säker. Det är bara att måla, inget annat.
-Jo vi är säker.

Jag köper 10 L färg och en sprayburk med isolerande för fläckar.

Vi sprayade igår kväll, det blev bra. När vi sedan målat alla lister och ska börja på det förbannade taket, går det sönder lite granna, rispas upp. Vi bestämmer oss ändå för att fortsätta måla för att se hur det ser ut. Hela taket hänger ner sig, går sönder.

Vi får lov att ta lös alla lister och takpappen, vi får massor av extra arbete och peter var lagomt arg. Imorgon blir det att göra ett besök till flygger.

Spaklat och sprayat

Taket i köket är tydligen klart, har varit hemma i två timmar men har inte ens orkat gå in i köket, men peter sa att kökstaket var nog klart. Peter har sedan varit och spacklat v-rummet uppe, tagit ut alla möbler och spacklat väggarna men de är fortfarande lite underarbete kvar tills vi kan tapetsera och måla. Nu tror jag att de skulle vara fint med lille silicon som man lägger vid taksprickorna, eller ja det är som en spricka vid taklisten som man nog bör se över innan man målar. Köpte en spray som skulle isolera fläkar så när man målar skulle de inte lysa igenom. Får ser hur de blir första varvet kanske blir imorgon om vi har tur.

Jag har då fastat tills idag, men riktigt helt hundra är man ju inte, eller? Ilias är fortfarande lite dålig, äter inte heller helt ok. Men får se hur de är imorgon.

Min inskolningsdag idag var ju helt okej, allt gick ju jätte bra. Kändes inte som om jag hade haft ett år uppehåll iaf. Blir kanske 4 dagars jobb tills i juni då jag föreslog att jag max kunde jobba 2 dagar i veckan, att bli utring osv. Absolut inga korta pass iaf, för att köra 1 timma för att jobba fem är inte värt för min del. 

6 rullar tapet

 

 

Ser ut så här tapen vi investerade idag, vi köpte 6 rullar tapet, så i veckan när peter är hemma och Ilias sover ska han börja grunda, ta ur möbler, spackla. Jag köper färg till taket när jag kommer från jobbet så de blir helt perfekt. :)

Projekt

 

Nu blir det och köpa lite takfärg, väggfärg, färg till lister och dörrfoder och fönster,  bredare dörrfoder, lister och tapeter för att förnya vardagsrummet uppe

Håller på att måla taket i köket för att vi ska kunna byta lampa.

Sedan blir det att byta kakel, bänkskiva, tapet och golv. Men tapeten och golvet har jag fått rådet att byta när Barnet/barnen blivit lite större just för att dom slänger maten överallt.

Mamma magsjuk

Ja även om Ilias är på bättringsvägen och inte har spytt sedan igår, får vi inte i han alls någon vanlig mat som sagt. Och jag förstår honom mår så himla illa nu idag det känns som jag ska spy. Matlusten ligger på noll och jag är så himla trött, får i mig vatten thats it. Men sambon är fortfarande pigg som tur är, så han sköter de mesta med ilias. Vid lunchtid var han dock så rastlös så jag såg verkligen hur han led. Tog hand om Ilias en stund så han skulle få greja med något. Han tog ner kökslamporna i köket och målade 1 första varvet. Blir ännu ett varv vid fyratiden. Sedan nu när Ilias sover så passade han på att sätta upp en lampa i hallen uppe, och nu river han tapet i vardagsrummet uppe. Så han tar fram, mmh brädfodringen inne, så vi ska nog måla det vitt, sätta lite lister så är vi provesoriskt klar med det rummet.

Möblerna som bokhyllor och vardagsrumsbord kommer nog att bli mörk , det är så himla snyggt till vitt. :)

Insperationsbild



Träna

2009

 

2009 Hade jag tiden att träna, sprang på gymmet, tränade hemma hade motivationen och energin. Det var otroligt roligt älskar verkligen core, afro dance, step, arobic och liknande pass. Hatar att stå i gymmet eller hemmaträna. Nu gör man de mellan åt för att minska ångesten över hur magen ser ut efter min graviditet! Hade man nära till pass så skulle de vara lite roligare. Men de kostar ju att ha ett gymkort också.

2010

9,5 kg har jag gått ner nu men mer ska de bli, men illamåendet får gärna gå över så jag kan äta som jag brukar.

 

Långt hår

Känns verkligen att jag har fått långt hår, härligt när jag verkligen vill spara ut det och allt. Dock är det ovanligt tunn efter alla förtunningar, urklippningar och graviditeten osv. Men syster sa att håret skulle nog vara tjockare till i dec. Har försökt mig på att locka håret med plattången, men antingen suger jag på det eller så är mitt hår för mjuk och jag måste använda bättre produkter för att få något resultat.

 

2007

Bara mitt egna långa hår, är ca 15-18 cm innan jag har så långt hår igen. Så nästa år lär det se ut såhär!

Magsjuka

Ilias spydde 5 gånger igår kväll, sedan sov han till fyra och var då säkert jätte hungrig, han fick lite mat som han fick behålla och sedan sov han vidare. Idag har kräkts 1 stor gång så att säga sedan har han fått kväljningar så fort han får vanlig fast föda. Vällingen och vatten kräks han mellan åt, inte lika mycket har väl små kräkts 2-3 gånger nu på förmiddagen. Blir alltså inget kalas för Ilias del på söndag, sedan ser vi om Peter åker iväg till hans morfar och hjälper honom att flytta men samtidigt vill man inte smitta heller. Gissar på att hela familjen blir hemma.

RSS 2.0