Funkar bra med plankan

Ja tänkte bara updata er om hur de går med mitt plankande, trots sjukdommar så har jag ändå haft möjlighet att planka 1 gång om dagen ibland 2, andra gången blir mest om jag har tråkigt på kvällen haha. Promenaderna däremot har de varit sämre med och de märks på vågen tycker stått ganska still sedan i måndags. Men samtidigt är de väl svårt att ta sig ut på prommisar när barnen varit sjuka och jag själv med för den delen även om jag inte har mått dåligt av de så. Men tänkte mig ut en tur imorgon, peter har sin lediga dag så jag kanske tom hinner med två promenader iaf beroende lite väder också förståss, vill inte att de ska ösregna på mig så jag hoppas på uppehåll hela helgen.

Ska även investera i en yogamatta, även om det går att göra övningarna på golver ÄR det inte skönt, tänkte kanske köpa en Pilatesboll också men de får kanske bli min nästa 5kilos present till mig själv. Yogamattan är däremot väl behövd redan nu.

Så himla roligt

Ibland kan man ju svära ibland lite mer än nödvändigt. Nu när jag svär vill Ille gärna veta vad som händer.

Jag*
¥:;DGHAUDGY=#"¤)"/¤"

Ilias
Vad?

Jag svarar inte

Ilias
Mamma galen?

Jag*
Näe ilias mamma är inte galen

Ilias
-Mamma arg?

Jag*
-Näe mamma är inte arg

Ilias
-Mammaaa söööööt

Jag
-Ja, mamma är söt



Matat

Nyss matat lowisen, hon är verkligen ingen stor ätare, försöker verkligen truga så hon ska äta mera mat

Ättider senaste veckan
02 ca 90-120
08 ca 120
12 ca 120
15 ca 120
19 ca 120

Hon lämnar nästan alltid nappen eller mer så ca 30 ml eller mer när hon är riktigt super hungrig så gör jag 150 men hon har bara ätit 150, 3 gånger sammanlagt den senaste månaden hon får ju sällan i sig sina 120 ens så jag vet inte varför jag försöker göra 150 nu mellan varven. Nu ska jag sova, hoppas lilltjejen sover till 7 iaf skulle ju inte skada om hon sov tills 8 heller

Haha var bara tvungen

2010 Ilias

2012 Januari Lowa

2012 MAJ ICKET GRAVID

Just ja jag hade ju rätt

Ett mål till dom här 15 var ju att jag trodde jag skulle få på mig en klänning som jag hade -08 åh yes ja fick på mig den!!!





De mest tragiska är ju att 08 var jag såhär tjock utan att ha varit gravid!

15kg YES

Mycket kvar ändå men de tar sig, jag klarade dessutom de innan dopet, kanske inte så konstigt efter en vecka med sjuka barn heller då de varit mkt slarv och skit med maten missade måltider eller man bara inte orkar äta, så fy mig där! Nytt mål 20 kg tom ilias födelsedag den 21/7 typ 7 veckor dit

 

Plankade och gjorde benlyft idag, sidoplankan gick inte och göra på de stället jag hade svinkopporna men nästa vecka kanske dom har läkt

 

 

ÄCKLIGT SVINKOPPOR

Upptäckte att jag hade svinkoppor imorse, ringer vårdcentralen. Dom tar mig inte så allvarligt så jag får bara en distriktsköterskatid kl 15:15 då dom tror att dom kan behandla de med någon salva, typiskt att peter jobbar kväll. Jag är där ganska lagomt vid 15 tiden och då säger dom att dssk har fullt upp så jag får nog vänta lite. 15:55 har jag inte träffat någon, två skrikande barn. BVC tanten ser mig och hon erbjuder sig kolla på svinkopporna, hon ryggar nästan tillbaka när hon ser de och säger att jag måste absolut ha pencillin, jag ska få träffa en läkare kl 16, snabba puckar tänkte jag. ELLER INTE 16:20 har jag fortfarande inte träffat någon. Jag blir irriterad och, barnen börjar vara hungriga jag måste ju hem och laga mat. Jag blir skiiit arg och kasstar mig därifrån. Var där nästan 1,5timmar utan de minsta hjälp tycker jag jävla skit vårdcentral alltså. Så imorgon ringer jag och förhoppningsvis kanske jag kan få prata med en läkare som kan se i barnens jornaler om va de är för typ av streptocker så jag kan få rätt behandling direkt. Annars bara på någon sorts penicillin.

Ja lite otur nu på slutet, efter som de är så fullt upp orkar jag bara inte ha dopet, barnen är sjuka, jag är sjuk jag vill städa bort alla bakterier här så de inte blir en ond cirkel.

Lill tjejan

Ja lilltjejan börjar ju bli stor! idag vägdes hon igen på akuten 5900g stora tjejen alltså snart 4 månader och hon väger snart 6kg! :) Hon har kaxat upp sig riktigt mkt är jätte stadig på att sitta (inte själv förståss), hålla upp huvudet och hon älskar verkligen att stå, titta sig i spegeln, titta på storebroren.

Hon gillar inte nya grejer som hon är ovan med hon måste vänja sig med då kan hon verkligen ha temperament. Hon har dessutom börjat ogilla lite mörkare röster de blir hon lite rädd för så då kan hon verkligen protesera hon har även börjat skrika när de inte är jag som har henne så om någon annan har henne kan hon bli skiiit arg, tom peter skriker hon åt, riktigt mamma gris.

Hon kan knappt sova utan en mysfilt längre, inte så bra när de börjar bli så varmt, måste typ kapa en filt så de blir lite mindre eller hitta ett gosedjur som hon kan ha istället.

Lilla Luvan

Akut dag

Imorse vaknade jag av en grinig lowa, hon fick knappt i sig någon mat och kändes lite varm. Suck ska hon också bli sjuk?! Tog tempen ja den va 38,8, jaha tänkte jag vad ska man göra nu. Väckte sambon sedan så ringde jag sjukvårdsupplysningen och berättade läget. Jag fick vänta 30 minuter men fick bra hjälp när jag väl kom fram. Jag fick remiss direkt, sa att jag trodde de va halsfluss eller virus från sonen som nu fick behandling att hon hade feber och värkar ha ont i halsen. De va ingen stress men jag skulle behöva åka in under dagen.

Fixade barnvakt åt Ille, tur svärfars bor nära är verkligen guld värt. När vi väl kom på akuten gick de riktigt snabbt fick prata med bra personal. Läkaren kom ganska omg men nämnde att de inte va så troligt att hon skulle ha halsfluss de är tom ovanligt att barn under 2 år får halsfluss. Han hade jobbat i 10 år och aldrig varit med eller hört om att en sådan liten bebis på tre månader skulle ha halsfluss. Jag argumenterade inte utan litade ändå på honom men han gjorde en undersökning Men dom vill tydligen ALLTID kolla på barn under 6 månader med feber, hade jag ingen aning om faktiskt. Han tittade i halsen, hmmmade sedan sa han att vi troligtvis hade rätt att hon hade nog ett tidigt stadium på halsfluss som han kunde se. VI HADE RÄTT och en läkare sa det!!! VARS kom de ifrån? ja hon fick medicin och sedan togs ett halsprov, så under veckan får vi väl se om de är bakterie eller virus. Bakterie är alltså halsfluss som ska behandlas. Men ja vi får väl se va de är Ilias är iaf mkt mkt bättre och nu ikväll låg tempen på 36,9 typ för en kvart sedan så jag hoppas de fortsätter så. Lowas låg på 38,2 så vi får se hur de går om hon är feber fri imorgon kväll eller om de fortsätter.

Nya pjukor

Ja blev en sväng på skokanonen och de va ju kanon köpte ett par addidasgympa skor för 199 kr och ett par blommiga snekers för 49 kr! Dom har ju 50% på typ alla skor nu när dom har gått i kk. Så imorgon blir de en välbehövlig promenad under dagen, typ när kidsen ska sova sedan tänkte jag gå en sväng på kvällen med.

Måste sedan shoppa för dopet vi ska ha för lillan, så i veckan ska de lagas mat och grejas på med de, syrran skulle hjälpa någon dag sedan skulle mormor göra någon tårta, blir helt perfekt alltså! Men jag känner mig oförberädd så jag ska skriva inköpslista nu ikväll, så jag är redo, kan ju inte köpa allt nu men om man far en sväng in till stan kan man ju köpa mkt sedan får man stöd handla senare i veckan.

Plankmaraton

Yes nu börjar min nya utmaning, Plankmaraton 4 olika variationer som ska utföras varje dag i 10 veckor hade jag tänkt. Idag gick de super bra, men skulle nästan vilja ha en APP för olika plankor haha som motiverar mig och håller koll på tiden och när jag ska vila mellan. Får se om man bör köra lite ben och rumpa kanske, men jag skulle mest av allt vilja springa, jag vill ha en massa energi till mina barn, till andras barn till mig själv. Tv är inte lika aktuell längre, nu vill man heller va ute och hålla och kunna hålla igång hela tiden.

Måste investera i ett par skor, blev inga igår då ilias va på lassa sedan åkte vi till mamsen. Men skorna jag har nu får jag verkligen ont i fötterna, inte bra. Så idag kanske de blir en snabbis förbi någon affär.

Tokigt

Ja idag blev de ingen prommis ute, lillgrabben var trött och somnade tidigt på soffan så de fölls sig inte och ikväll var de så mkt med gruset och när svärfars kom och hjälpte till så kan man ju inte gå ut och gå då heller, bättre att hjälpa till att kratta grus, men de är ju motion de med! Ja har dessutom hunnit gå sönder mina SKOR inte riktigt skönt jag hade värdelösa skor sånna man får ont i vristerna när man går så på fredag svänger jag förbi och investerar i ett par bra skor som kan användas när man ska ut och gå.

Ja ser ut som en trädgårdstomte men de får va så ibland! Valkar i händerna får man också! Men de är skönt! Haha känna gruset riktigt i musklerna! :P Titta nu inte snett på våran fina bod, den är faktiskt riktigt bra att ha ibland, men efter sommaren är den nymålad och med lite utbytta brädor gör de nog susen.

Mina fina arbetare :P

Pussungarna

 



Puss ungar!

Grus

En hel del kvar att göra grus och bärlager som ska tippas ut, fraktas bort och grejas med tur vi har trakton man kan frakta med

 

De vi gjorde till idag

Lillgrabben

Ganska färdigt, nu är de iaf bara bron kvar att grejas på med

Veckans vägning 11

Ja 14,1 kg idag inte illa pinkat! 1,8kg på en vecka :D

lagomt

Axlarna, armarna och ryggen värker sådär lagomt, när man inte har ont i ryggen för man lyft fel utan bara ömmar i musklerna, skönt, så de var lagomt mkt jag höll på med gruset bara sammanlagt två timmar under hela dagen. Har dessutom gått på 2 promenader idag 1 mitt på dagen 4km och en på kvällen 4,5 km och hemma övningarna så jag nu fattat kanske inte är så bra, så jag är ganska nöjd över dagens resultat.

Imorgon blir de ganska lugnt lillen är inte på topp, blir så less de förbannande tänderna är nog sista gången man bruka ju ha alla tänder när man är 2, men alltid får han sånna problem. Men det är ju synd om honom faktiskt. 

Vi har mkt jobb framför oss med att få till ute, vi har ju mkt att arbeta med så vi är så nöjda men de får ta den tid de tar. De viktigaste är väl att få till vid ingången men de är ju en hel del krattning och en hel del jobb med traktorn. Jag vill gå på kvällspromenader, jag kan ju ta med Lowisen med Ilias måste stanna hemma, dessutom är de på hans nattning så den får peter ta istället.

Åh av jag älskar mitt långa håååår, så skönt att ha de tillbaka skam den som ge säää


Gammal bild!

Vill ha och vill ha

När vi bygger en altan vill ja fan ha en sån här! Något så najs!

Redo för dagen

Är redan vaken, slängt mig i duschen och tjuvkikat på vågen, de såg riktigt bra ut idag så jag hoppas de hinner bli lite till innan onsdag! Kicken jag såg, hur nära mitt nästa delmål jag är, blir så peppad. Idag blir de att grilla, vara ute så länge barnen är villiga sedan bygga staket, syrran ska få hjälpa och välja typen av staket, hon har bra smak så hon ska få säga sitt iaf. Ska ut på en långpromenad idag minst på 1 timma, sedan blir de väl 1 till ikväll med systrarna och lowisen, hon är ju som lättsam så då kan peter ha babyvakten på Ille och ändå vara ute och spika. Om något timma blir de även morgongympan någon som har någon koll bra hemma övningar till ben kanske? Jag kör utfall men någon till kanske?


Innan jag blev gravid




En vecka innan jag började ta tagi i vikten, snacka om köttbulle! Fortfarande rätt rund men snart ligger jag iaf på en normalvikt!

Dagens arbete

Vår nya parkering där grus förmodligen kommer på måndag har vi lagt ut stockar och peter grävde ju ner staket stolparna för några dagar sedan. Så imorgon blir de nog att fortsätta med staketet och kapa till stocken som är framför.

Här har vi bara tagit bort gräs, ogräs, fyllt med sand för att kratta till en bättre sluttning och att de ska bli jämnare underlag



Bron är ju inte färdig heller men efter sommaren är vi ju klar med det.  Sedan ska de även upp en grind här också så fort vi är klar med staketet så kan vi ju fortsätta med grinden sedan.




Den lagade stolsdynan, svärmor kan hon!

Morgonrutiner

Nu har jag fått upp pulsen en aning med 45 crunches, 45 toedips, 45 sneda crunches, plankan och en hel del andra övningar som jag knappt vet själv va dom het bästa va ändå när jag skulle köra en omgång till plankan så satte sig Ilias på mina axlar då ställe man sig bara upp och gjorde några utfall med honom på axlarna haha skulle aldrig ens kommit på tanken för några veckor sedean

Frukost idag blev 1 mjuk och hård macka lite musli och lite skogsbärsfil och kaffe förståss! Nu ska vi ut och slåss med ogräs och städa upp gården lite till om vi får gruset idag annars är de bara skönt för då är de klart för om de kommer på måndag och sedan kan vi koncentrera oss på staketet istället.

Ikväll måste jag ringa till dom sista inför dopet hade värsta mardrömmen härom natten att jag hade glömt att ringa och de kom nästan ingen på dopet sedan så hade jag glömt att göra mat då också så de fanns inget att bjuda på haha



Bortse från den otroligt snygga husgrunden som är brun! När vi målar om så blir den svart eller grå troligtvis mörk mörk grå! :)



Här ska vi tabort allt gräs och lägga grus

Mäkta impad

Skojja inte om jag blev mäkta impad av ilias som kunde räkna upp alla veckodagarna inte i helt rätt ordning men han kunde Onsdag, torsdag och fredag i rätt ordning men resten räknade han bara upp lite hur som helst men vi har då inte lärt honom det!



I veckan när vi målade jag och ille

Veckans vägning v 10

Har ju glömt att skriva veckans vägning -12,3 mot förra veckan -11,8 så minus 0,5 denna vecka och de är väl egentligen en väldigt bra viktnedgång på lite mer än 2 månader och det är ju väldigt hälsosamt att minska 0,5 i veckan. Fortfarande vill man ju ha biggestloser resultat utan att behöva anstränga sig haha inte så troligt att de händer. Promenaderna är lätt att göra när peter är på jobbet samma sak med hemma övningarna. Men de beror nog på att jag har sådan rutin runt barnen när han är hemma är de så svårt att ta sig iväg på en promenad att starta upp medan när han är borta går de bara av farten. Har laddat ner runkeeper nu så de blir en intressant tappning att börja med det.

Tjockisgrisen

Vi har många smeknamn på lillstumpan, bland annat tjockisgrisen. Super gulligt när Ilias kallar henne det! Vi är duktiga på lära grabben dumheter kanske.

Ja sa precis igår att lowa dregglade mkt mindre än ilias, idag har hon typ börjat! Sedan har hon lärt sig att greppa och föra till munnen! Så premiär tur för de inatt/idag

Gårdagens arbete

Visst ska man sätta barna i arbete tidigt eller?

Vi hade ju asfalt här tidigare och en massa gräs. nu har vi då tagit bort det krattat till så de är jämnare och redo för en massa grus. Imorgon ska vi ta bort en massa ogräs vid bron, om om möjligt fortsätta på staketet, kratta ut gruset om vi får de imorgon. Ska göra ett nytt försök på att laga husgrunden. Sedan har svärmor lagat stolsdynan till forden så de ska nog monteras också. Syrran kommer på lördag/söndag så jag hoppas att de är fint så vi kanske hinner bort med staket så då har vi bara grinden/farstukvisten kvar i sommar.

Lowas stora blå

Måste bara säga att hon har stora blå! Här klär vi oss för utestund i en allt för stor overall men de får duga har ju inte varit och hämtat overallen jag skulle få av en vännina, de har härjat sjukdom hos oss nu flera veckor är det inte ille så är de lowa och är de inte dom är ere vi ja men så kan de va

Utedagar

Nu är barnen lagda båda var trötta som bara den, men jag är osäker om lowa fortsätter sova kvällen/natten ut då de blev så tidigt som 18 för hennes del. Ilias har tjatat om sängen sedan klockan 5 och när jag skulle mysa med honom där upp och ge välling sa han bara sängen och ville lägga sig i den så där är de nog inte problem. Hoppas lowisen följer hans exempel och sover.

Idag har vi varit ute och grejat, peter har gjutit stolparna till staketet på 1 sida så resten av veckan då han är ledig blir de nog mkt staketprojekt. Vi kommer även måste kratta gården och göra ordning en rishös som ska eldas, tur åkern är som en myr, de är hur mkt vatten där som helst men mkt mindre än åren innan så jag borde ju vara nöjdare kanske.

Tottos och jag

Kom på ett gammlt löfte, typ att åka tjejerna igen 10 år senare från våra klassresa i 9an de börjar ju fan närmare sig 10 år nu haha

Här firade dom mig jag fyllde 18

Rix fm festivalen 2007

ett par år senare kanske 08-09?

 

Hittade dessutom en gammal bild på jag och damen med de blåa håret som pappa skulle ha sagt

Visit

Idag har vi varit hos syrran i hennes nya hus, ilias stortrivdes och lowa var vaken och nöjd. Vi tittade på dom söta kisseungarna och fikade gott och åt mat. Mycket trevligt lite lättare att umgås nu än i den lilla trånga 1an.

Gjorde ingen promenad idag utan blev bara 10-15 hemma övningar och nu blir de nog lite slappt innan jag ska sova. Men imorgon blir de promenad och förhoppningsvis resten av veckan med. Men man ska nöja sig med va man nu hinner göra och visst absolut de gör jag men nu börjar ju de synnas mera att man går ner, Peter kommenterar det gärna och mycket så man blir ju äggad på att forma kroppen mera och inte bara minska på vågen där de går ganska trögt just nu. 12,2 kg minus ligger de på nu men de är bara att gilla läget.

Tycker att de är stor skillnad på ansiktet, nu har man ju tagit super lite bilder på sig själv så de är svårt att jämföra. Dom två övre är för 2 månader sedan och den undra är från idag

Fullrulle

Mamma och pappa va förbi idag när dom väl va här så svängde mormor förbi sedan kom brorsan och emsan också så fullt hus, skönt som bara den! Och gissa om jag blev glad då mamma och pappa hade köpt mat tre stora papperskassar med mat så nu har vi i några veckor basutbudet MUMS!

Dom tittade över mercan också en gång till, de är bara att beställa en ny startmotor men 1000kr var ju ändå ganska billig lagning. Sedan ställde dom in förgasaren på forden och den vart bättre än någonsin, härligt att de bara är att tuta och köra nu, svärmor ska även laga stolsitsen så då blir passarserarsätet användbart igen. Peter tittade över volvon inför besiktningen, bara en blinkers som är opålitlig och ev kolla avgassystemet så de inte är några läckage men de hinner vi nog

Groparna till staketet blev grävda idag och nu är de bara att gjuta ner stolparna, jag planterade en häggmispelbuske idag också och försökte gräva upp syrenerna men fanns inte en chans att jag kunde göra de med bara spaden vet inte alls va jag hade för önsketänkande. Men vi ska låna en minigrävare så ska pappa hjälpa oss att planera gården, gräva upp syrenerna och diket!

Vi planerar även för att göra till gräsmattan och lägga grus i sommar! vilken skillnad de kommer bli på tomten!

Ute för sju

Vaknar av ljudet av sonen och mannen, ovanligt tyst ändå, hör dörren stängas. FAN dom GÅR UT före klockan sju på morgonen hur tänkte dom nu? Lowa sover fortfarande men jag gissar att hon vaknar inom en kvart. Peter kräver lite buskar men jag har inte ens vaknat.

Nu ska jag vakna till lite, göra lite hemma övningar göra morgon på lowa, äta frukost sedan måste jag bara ut i de härliga vädret, ta en promenad och arbeta ute, blir fantastiskt!

Morgondagens planer och nattning

Ser ut och bli fint väder imorgon så då ska vi hålla på ute, inte någe ovanligt nu för tiden. Vi har nerfällda träd som ska kapas och staplat, ris som ska eldas, stubbar att gräva upp, gräva för staketstolpar, plantera om en vinbärsbuske, klippa syrenerna om de går att se va som ska bort, rensa häcken ja de finns mycket man kan hitta på. Vi kan försöka laga mercan eller så kan vi byta däck på volvon ja de finns så mkt att göra. Tur man inte är stressad vi ska njuta av varandra också.

Ja ilias är dessutom så himla rolig idag när han skulle sova ville han inte sova så han somnade inte förrän 21:30, när jag kom upp lät de ungefär såhär

En påhittade sång om Malin, en påhittad sång om pappa

sedan så pratade han om våran vän EM och hennes man D att dom var borta eller hemma varannan gång han upprepade det mormor gunilla kom in ett tag och han berättade även att lowa sov.

Han viskade mellan åt, sedan ökade han tonläge, han sa åt sig själv att sova och lägga sig ned att vara tyst att viska.

De absolut bästa var när han sa KEBAB typ tusen gånger
Kebab, kebab, kebab kan ju säga att mamman inte kunde hålla mun, när jag till slut upprepade vad han sa, han är ju i en sån period man ska upprepa till det yttersta, Kebab skrattade jag och han blev helt till sig av att han fick mig att skratta att han fortsatte hoppandes av lycka "kebab kebab kebab"

sedan vet jag inte om han fått en låssas kompis eller vad för han pratade mycket om någon Isak, de va isak som var borta, eller hemma, eller va och jobbade de var isaks tutte ja de va hela haranger om denna isak.

han var bara så rolig men man måste nog ha varit där

Nu har han även utökat mina namn först är de ju mamma, eller mamma älskling eller bara älskling men nu har han även börja kalla mig GUMMAN som är mera som gooommmman

Lowika vanten

Lowa är vaken, super glad och nöjd, pratandes med sig själv, mitt lilla busfrö! :)

Jag blir så förvånad, så förvånad att vissa personer inte kan läsa texter och vara källkritiskt att se fakta att riktigt läsa texten förstå vad den säger och vad statetsiken visar och vad den menar att ta den i samband mellan andra texter andra sjukdommar osv. 

En sak tex på spädbarnsdöd bland annat, kanske man borde kolla vad statestiken säger där när man inte rekomenderar att ha barn sovandes i sängen med en pga av plötslig spädbarnsdöd. Jag och peter fick en fin broshyr från bvc med ilias när man började kolla närmare på statestiken på vad den egentligen sa så fanns de en hel del brister. Vi skrattade och undrade verkligen varför Bvc fina lapp inte skrev så mkt om varför och när man inte ska ha barn i sängen.

Skrattar åt folk dumhet

Första sprutan

Lilla Lowisen fick första sprutan idag och så tokigt jag glömde ge alvedon då vi kom hem så nu fick hon världens skrikattack 1 timma är himla länge då dom skriker konstant, inte roligt för lill pluttan.

Men hon är inte så stor 5610 och 59 lång inte undra på att hon kan fortfarande ha stlk 56! Ilias hade också ökat 1 kg på 4 månader så de va ju riktigt bra och man ser att han har gått upp nu då vi börjat ge mjölkfritt. Vi har testat på laktosfri men den de va ju inte riktigt så bra men man måste ju iaf prova!

Har grävt upp buskar idag typ 4 st så nu är de två kvar på baksidan sedan ska en annan vinbärsbuske planteras, men de vart bra istället för promenaden vet iaf att jag gjort något!

Träningsvärk

Inte skönt, skönt utan skönt skönt :) kunde göra några få övningar idag inte alls lika länge så måste väl vänta någon dag så jag kan göra fler eller hur gör man egentligen. Magen går bra men armarna och benen klara ingenting funderar på att  lägga armar varannan dag och ben varannan och mage varje i min hjärna låter d bra

2,8 kg kvar till mitt 15 kilos mål 3 veckor kvar till dopet 0,9kg i veckan d känns som de kan gå bra!

Dag 2 promenader

Känns fortfarande bra att gå ut och gå jag blir nog mera taggad eftersom. Jag är ju ingen som promenerar i vanliga fall och idag sov bara barnen till promenaden var klar sedan var de vakna, vilket man blir mera utmattad av tycker jag man får som ingen paus alls de är de ända som kan vara lite bökigt med att lägga barnet samtidigt som man går ut och går.

Idag gick jag först en sväng typ bara 15 minuter sedan mötte jag upp C från byn och då gick vi typ 1 timma tror jag, jag vet inte men jag tror jag var ute mellan 1 timma och 1 och 15 minuter så idag var de nästan dubbelt så mycket som igår.

Gjort en del hemma övningar ca 6 stycken än så länge pallar man inte så mycket men känner redan att idag klarade jag mer än igår försöker minnas alla övningar på core, dom kunde jag ju utantill förut tänka på kontroll och balans och göra dom riktigt och länge än heller slafsig och halvdant.

Första Promenaden

Just hemkommen från en 40 min promenad skönt skönt! 10 minuter magövningar och nästan 3h utevistelse, vi gick ut vid strax efter nio sedan kom vi in vid 12, barnen sover fortfarande och jag har tagit mig en lättare lunch.

Nu har jag även övertaget hjärtas vinterjacka, visst den sitter lite snävt över rumpan men de är inga problem med att stänga den! När jag var gravid köpte vi ju en jacka var jag hade typ xxl och hjärtat M. Men nu kan jag ju ha hans jacka, min gamla är ju som ett tält! Härligt härligt, men nu är de snart sommar då behöver jag inte jacka.

De blåser härligt ute och vi hann med de soligaste timmarna idag, jag är nöjd!

Veckans vägning -0,5

Viktminskningen då igår låg jag 2kg+, men idag -0,5 från förra veckans resultat jag är helt förvirrad kanske blev vågen knäpp? Vet inte om de två kilona berodde på att jag och peter fikade vid 00 på natten innan vi gick och la oss, jag mådde inte så bra och att kroppen samlade vätska. Även om viktminskningen inte blev så hög denna vecka vart det iaf inte två kilo plus men nu ska jag börja på riktigt idag/ikväll blir de prommis. Idag om de funkar med barnen om de vill sova samtidigt så inte lowa vaknar och ska ha mat när ilias somnat, annars går jag ut när peter kommit hem från jobbet.


Förra veckan -11,3kg
Denna vecka -11,8kg

Min nya favorit frukost
Gröt, utan mjölk men med socker
1-2 husmans med ägg/ost
Kaffe

De är verkligen super gott!

2 Månader/ 9 veckor har jag nu hållt på och en minskning på 11,8kg vilket är lite mera än 1kg i veckan men visst börjar de gå trögt nu!

Nu blir det 10 min magträning innan jag klär på barnen, bortstar tänderna och kilar ut!

-Tjockis loggar ut-

Vändning

GAAAHHH jag ställde mig på vågen 2 kilo UPP!!! Fick panik de här var ju inte vad jag tänkt! Näe nu blir de att öka på allt en del. Stenhårt blir de nu! Nyttiga frukostar, inget fika, en hel del kaffe, sedan kör jag på soppor i tre veckor lunch och middag. Kommer även att påbörja 40 min promenad varje dag och sedan så många magövningar jag kan komma på varje dag.

Folk gillar ju att löpträna, kanske man ska försöka ha de som mål?! näe nu måste jag tagga, ska fan komma i mina kläder efter sommaren! Får kanske börja gräva lite stubbar medan barnen sover också. De blir iaf en super fin dag idag så jag ska känna mig nöjd, resten av veckan såg inte så lovad ut, då gäller promenader men är de för regnigt får jag fan köra Zumba dom dagarna, om jag verkligen verkligen inte vill ut!

Garage källaren


Stenmurar!?

Vi tänkte ev bygga upp en stenmur för sånt syfte till källarned farten, vi har ju ett garage i källaren, men nu ser de inte så kul ut och när man sedan renoverar muren, målar fasaden så, lägger grus så kommer de måste bli någon förändring dels för att inte allt grus ska åka ner, dels för att de måste bli snyggare

 

De finns ju hur mkt som helst man kan göra men de kostar ju också, får väl se va vi tar oss råd med, det är ju inte några mängder vi pratar om heller.

Staket

Vad är snyggast?

eller

 

lill tjejen

 

Barnvakt

Första gången vi hade barnvakt åt Lowisen, även om det är lite jobbigt att lämna ifrån sig henne så är det rätt så skönt också, lite konstigt bara att vara själv med Peter. Det är vi ju inte riktigt vana med. Först åkte vi på stan, sedan blev de kina buffé och ett välförtjänt biobesök -Avengers 3D. Och nu ska vi väl fixa barnvakt tills nästa månad då jag vill se snow white and the huntsman den tror jag är GRYM! Vi har väl försökt ragga wheelsbarnvakt men de är väl lite svårare att hitta men Mamsen skulle väl ställa upp - Tur vi har mamsen!

Pappa och mamma lämnade sedan av barnen här, vilken lyx. Imorgon kommer prästen för Lowas dop så då ska vi bara gå igenom dopet sedan är de som lugna puckar inför arbetsveckan.

Fantastisk vecka

Båda barnen sover, jag känner nog för att somna jag med, trött som man är trots all hjälp jag fått från mormor idag så är jag ändå trött. Slutar man någonsin vara trött? Haha jag vet nog svaret själv!

Veckan har verkligen varit fullproppad besök av vänner i 6 dagar varit hos svägerska och varit och tittat på majbrasa, sedan trevligt sällskap igår av en tjejkompis och idag har vi varit på 40års kalas. Imorgon väntas nya äventyr men nu skulle nog sängen varit en bra miljöombyte kanske jag får sova några timmar, ta igen några timmars sömn.

-Tjockis-

HEJ baberiba

Jäspar efter 4 timmar av HEJ baberiba. Grabben vaknade just efter peter hade åkt till jobbet och han har varit helt underbar i humöret men gooosh vad han har testat gränserna. Slåss och sparkats, bitits och nypts kasstat grejer och varit allmänt -hur ska jag formulera mig- intensiv om man säger så. Gränsen gick riktigt då jag fick en mobiltelefon rakt i bakhuvudet så de ringer fortfarande men inte i telefonen så att säga. Han skulle sitta på Lowa och slå henne med diverse leksaker. 

Lowa har dessutom tagit igen all den tiden då hon varit sjuk och sovit med att varit vaken och då skojjar jag inte i princip sedan kl 13 till nu med undantag från ca 20 min power nap. Hon var dessutom vaken nästan hela förmiddagen också inte så att hon sov bort den heller. Mina vakna små barn, de är tur dom sover sedan ;)

Nu har då båda somnat eller iaf Lowa sover, ilias vet jag inte men han ligger iaf snällt i hans säng och är inte missnöjd.

Nu blir de att samla lite kraft, plocka undan och tvätta


-Tjockisen loggar ut-

Veckans vägning 7

11,3 MINUS me loveeee! Självklart så blir man taggad - jag varken tränar eller promenerar men jag känner mig inte stolt, jag vet att MINUSET kunde vara större jag vet att jag inte gjort mitt bästa, jag har ätit en hel del onyttiga grejer och jag får skylla mig själv när viktnedgången går långsamt och jag har inte motivationen till träning och promenader nu räcker det med 2 barn som ska bäras på springas efter och pysslas om, trädgården och hemmets ska skötas de med så vanliga grejer får vara min motion så länge. Är i en riktigt mellanfas då jag tycker inget sitter bra i min garderob så jag får härda ut i några veckor till.

Nu ska jag baskemig va duktigare med maten, så jag blir klar någon gång *suck eller har jag kommit till någon platå kanske? Ja jag vet inte men måste verkligen styra upp de där så jag får större minus


RSS 2.0