Altan bron

Men de är en del städning på gården som vi ska göra idag, bära bort virke som blev över och annat skräp sedan skulle vi fått hit ett grus lass för de är inte så snyggt på gången till bron.

Sedan är de bara att riva balkongen och tabort dörren som ska ersättas av tre enkel fönster så de blir mycket ljus i hallen uppe!

Middag avklarad

Ja just nu är vi tre trötta familjemedlemmar, dock är den minsta, minst trött! Idag har vi hunnit en hel del, tvättat, handlat, rensat ogräs, plockat och små städat, gjort lunch och middag förståss. Peter gick ut vid nio tiden för att spika sidorna på den nya bron redan vid tre tiden var han klar. Ja nu är den bara en liten bit som inte syns som ska spikas. Nu ska vi bara vänta på lite finare väder så vi kan olja in den.

Trodden mina vinbär skulle vara mogna för plockning eftersom när vi var i sundsvall så var dom helt mogna där. Men här var dom långt ifrån mogna. Tänkte kolla någon dag sedan, om vi får tid, om de finns lite blåbär. Skulle vilja ha en 10 liters hink med blåbär sedan skulle jag vilja ha hjortron och hallon också. Rabarberdricka och rabarbermarmelad tänkte jag försöka mig på sedan. Mina rabarber är nämligen snart döda.

Status

Ja, nu har jag och peter hjälps åt för att plocka här inne, imorgon ska vi försöka hålla på ute, förhoppningsvis är de vackert väder. Försökte få hit mamma så jag skulle få lite barnvakt och sällskap när peter ska göra klart bron, men de blev nog inge av.

Idag har vi varit och cyklat ända till sävar, 9km dit så de blev ju fina 18km. Tyckte de var super kul att åka iväg sådär. Men jag har en dålig cykel, typ 40 år gammal så den var lite klurig, den la i och ur växlar hela tiden så jag fick lov att cykla med den högsta växeln hela tiden. Sedan så var den utan växlar, de va ingen bra cykel helt enkelt. Nu ska vi köpa en ny cykel.

Blir galen

Har försökt att ladda in korten från min gamla kamera till datorn från igår, men de går inte. De blev jätte fina bilder, vi var först på vännäsmarknaden sedan så var vi på 4H gården och träffade alla djuren. Ilias tyckte de var super mysigt. Funderar starkt på att köpa en ny kamera+ en video kamera innan jul.

Peter håller på att riva bron och snart ska jag gå ut och rensa i vinbärsbuskarna, funderar på att göra en allé upp till garaget och flytta alla buskar till något annat ställe bara ha kvar häcken. Jag ska fundera lite mera på hur jag ska lägga upp trädgården. Hittade några fina buskar och skott från träd som jag ska ta av mamma sedan skulle jag få lite av syrrans buske som hon fått av svärmor, ja de blir nog super!

Imorgon åker jag mamma och mina systrar ner till ikea. Ska köpa en byrå och en tv möbel och ett vardagsrumsbord. Hade tänkt köpa en fotöljklädsel också, men blev lite snål sedan vill man ju alltid ha en massa prydnader och kolomojox!

RSS 2.0