resultad dag 26

veckoresultat

midja -3
mage -4
lår -4
under byst -3
vad 0
hals 0
handled 0
överarm -1
rumpa -6

-1,5 kg
-20 cm
sammanlagt 51,5 cm på 3 dagar
sammanlagt 6,1 kg på 4 veckor


sammanlagt minskat på 19 dagar
-Midja -9
-Rumpa -12
-mage -8
-lår -7
-vad -2
-Hals -2
-överarm -3
-handled -0,5
-under byst -7

Otur

Ja vilken otur min sambo ligger på lassarettet då han minskat i vikt på ca 10kg på en vecka. Har aldrig sett han så dålig, inte ens då han fick opererades för blindtarmen. Men nu är han ju på ett bra ställe där dom kan ge honom dropp och smärtlindring. Han kunde inte ens ha på sig förlovningsringen, däremot kunde han ha min Iliasring. Inte bra så förhoppningsvis blir han bättre på några dagar och kan komma hem.

Ilias saknar ju såklart pappa

Mat över helgen

Ja i lördags så åt fuskade jag med frukosten, blev bara kaffe och någon skinkskiva

Till lunch få fick de bli gräddsås och ärtskidor

Till middag serverades nötkött i gräddsås, grönsaker och en kallssås vid sidan, tror de var en köpt kall samsatt dressing eller va man nu ska kalla det med gräslök och charlottenlök

På kvällen blev det mörkchokladmousse med grädde och blåbär

Idag åt jag

Hallomi, champinjoner och ett ägg

Biffar och gräddchaminjoner

Fläskytterfilé med grädde och champinjoner

Vågen vidar nu vid kvällstid -5,5 kg förhoppningsvis -6 kg till på onsdag då det är fyra veckor sedan jag började



Matdagbok

Frukost
Bacon, ägg och Hallomi

Lunch
Ägg, tomater och hallomi

Middag
Fläskfile, bea och hallomi

Ni ser kanske ett fredagsmönster, älskar verkligen hallomi, peppar hallomin är den absolut bästa.

Kvällsmys
Grädde och hallon med 5 st 70% mörk choklad ca 25g.

Övrigt
3 koppar kaffe, m grädde
ca 2 liter vatten

Ligger fortfarande på -5,2

Blir härligt och mäta på tisdag/onsdag

Fullspäckad dag

Eller ja något sådant kan man ju kalla det. Dagen startade Ilias och Jag var uppe och jagade katter, ingen fångst. Dammsäg och dammtorkade husets nedrevåning, fick ta mig en dusch när Peter vaknat. Svärfar överaskade oss med ett besök mycket trevlig och oväntat. Min mamma komme förbi och vi pratade mycket och länge. Peter fick medicin idag efter många samtal till medicinavdelningen. Han ligger nu -17kg sedan jag blev gravid och vi köpte huset. Stor skillnad, han kan inte ha nästan några byxor, han ser verkligen undernärd ut men kommer förmodligen att öka i vikt nu efter fått lite medicin.


Ilias och farfar 2010




Nu på kvällen har vi inte gjort så mycket annat än surrat och sett på serier, vampire diaries och greys, vilket verkligen gjorde min dag.

sju månader kort

7 månader vs 1 månader

Jaga efter katterna

Ja Ilias nya hoppy är ju att jaga katterna, han hinner ju aldrig ikapp dom eller så, klappa på dom och bara allmänt titta på dom. Han skrattar medan dom busar och han är jätte nyfiken på dom. Idag kom katterna upp i sängen då vi skulle natta Ilias på förmiddagen. Dom ville typ ligga på honom, på benen.

Tidigare har inte Texas spunnit när man kela med honom men nu idag så var de fart på honom och han verkade trivas i min famn


Ilias jagar katter

Mål 1- CHECK

Jajjemensan ställde mig minsann på vågen imorse och nu visar den -5,2. Så hoppas de forsätter i den här riktiningen tills nästa vecka då jag ska ställa mig på vågen och det vägs på riktigt så att säga.

Matdagboken

Frukost idag var

Kassler, ägg och tomat

Lunch
Kassler, broccoli gratäng och tomat

Middag kommer att bli
Kyckling och broccoligratäng eftersom det finns kvar av den fortfarande.

Leter likheter

Mamma Linda ca 2 år

Ilias 6 månader

Ilias 6 månader

Kassler och broccoligratäng

Ingredienser:
250g kassler
2 msk smör
4 dl vispgrädde
½ tsk salt
1 kryddmått peppar
1 äggula
4 dl riven fet ost
250g broccoli

Jag tyckte att de var gott

Gör så här
Fryst broccoli kokas enligt anvisning på paketet. Låt den rinna av och lägg den i en smord form med höga kanter. Fräs smöret i en kastrull. Späd under vispning med grädden. Smaka av med salt och peppar. Rör ut äggulan med lite grädde och vispa ner i såsen. Tillsätt osten och låt den smälta ner utan att koka såsen. Häll såsen över broccolin, sätt formen på gallret i ugnen och gratinera i 225° ugnsvärme ca 15 minuter eller tills ostsåsen fått fin färg.
Stek sedan kasslern i ca 5 min tills den får en fin färg.

Matdagbok

Dagens meny

Frukost
Kaffe 2 hårdbrödmackor med ost, gurka och paprika

Lunch
Köttfärs och majs

Middag
Kassler och Broccoligratäng

Parrelation

Ja snart ska vi iväg på parrelation, med föräldragruppen. Blir roligt att komma ut lite grann, sedan kanske vi behöver handla för veckan. Ska snart väcka älsklingen så han hinner göra sig klar för dagen. Får se om han får en tid snart på medicin. Vi har verkligen otur just nu!

Oh my 7 månader

Ja min lilla bebis är sju månader, igår egentligen hur kan tiden gå så fort. Kommer det bara fortsätta i sådan här takt?


Ja nu drar han sig fram riktigt bra, kryper, ålar ja han tar sig fram
han håller på att övergå till 2 sovstunder per dag
han kan sitta själv hur länge som helst om han inte är uttråkad
han drar sig upp ståendes själv ibland

Mat idag

Ja startade dagen med

Frukost- Stekt ägg, champinjoner och tomater

Lunch- Grillad korv över eld, fuskade med lite pinnbröd

Middag- Lchf Pannkakor med grädde

Recept på Pannkakor

2 port
2 dl grädde
2 dl kokos
2 ägg

Bästa resultat ges förmodligen att göra små plättar/pannkakor

GI resultat

Resultat vecka 3

-0,5 kg
-14,5 cm

sammanlagt 30,5 cm på 14 dagar hela kroppen (började mäta mig 1 vecka senare än vikten)
sammanlagt 4,1 kg på 19 dagar

Mål 1 - Fem kilo tom 2/3


Middags gott

Till middag idag blev de lyx, köpte nämligen två nya dressingar/såser för att prova högt fett och lite kolhydrater. Den ena var rydberg whisky sås sedan var den en bea-sås som var spicy, den var kall och verkligen super god. Gjorde även stekta tomater, champinjoner, fläskfilé och hallomi, till det åt vi också lite gurka. Var verkligen super gott.

Kvällen ska spenderas med bästa sambon som hade städat huset idag, snacka om vilken karl man hade nu helt plöstligt. DÅ men jag förståss på städningsfronten då har han städat typ 2 gånger själv, var av en jag inte behövde säga till. FRAMSTEG?

GI-Fusk

Ja igår fuskade jag och åt lite bröd, dammsugare, en champinjon paj och faktiskt 2 bitar marabou chocklad. Vågen får väl lida men det tar jag igen i helgen ett kilo till ska tills på onsdag. Som syster säger beach 2011, tagga!

Ludde

Ja är så roligt det är vi har hämtat två katter igår. Hur söta som helst, namnen blev Cheva till den långhåriga kurriga och texas till den korthåriga lite mindre blyga katten. Det är två hanar som är hur söta som helst. Jag och Ilias har suttit två svängar med dom nu på morgonen och bara kelat. Bilder kommer att läggas upp om någon dag då jag har kameran och den är laddad.

Var förbi Anna en gammal barndomskompis som jag har känt sedan jag var jätte liten. Hon fick en jätte söt liten pojke i december som jag fick äran att träffa igår. Roligt att hälsa på, när man inte träffat varandra på länge. Får försöka ta mig dit oftare när jag lix är i krokarna.

Jag och Brorsan satt med Ilias och lekte med kattungarna sedan kom Ludde och då är både jag och Mattias helt säker på att sötnosen sa det, Ludde, näe nu måste jag verkligen skaffa hörapparat tror jag men de va som bara roligt. De är bara joller tror jag men det är ändå roligt.

GI

Ja, eftersom jag då gi:ar lite smått just nu försöker jag se alla goda sidor med det hela. Jag äter flera gånger per dag, jag känner att jag alltid är mätt, hinner aldrig bli sur, är mindre trött, jag får pröva nya recept. Negativt finns inget utrymme för snabbare lättlagade rätter som min älskling kan göra, vilket ger ett resultat att jag alltid får laga mat.

Ligger fortfarande stilla på -4.7 kg efter 14 dagar. Men efter en vecka Giande har jag minskat -16 cm på hela kroppen. Vilket gör en otroligt taggad.

Idag åt jag till kvällsfika något nytt, kokos, blåbär, hallon och fet naturell yougurt. Värmde aldrig bären så de blev som glass. Ska absolut ha med det sedan när man ska ha kvällsmys på fredagar.

Intagen

Blev intagen till en del företagskurser nu, härligt att se. Efter Historie kursen kommer, administration sedan företagande härligt, mera att bita i. :)

Stora killen

Ilias ställde sig upp idag med hjälp av byrån i vardagsrummet! Han satt och lekte med beslaget sedan ville han titta i lådan, tidigare har han försökt att ta sig upp men idag gick de äntligen. Han ställde sig upp och både jag och Peter fick se. Han stod inte upp så länge innan han vinglade till och satte sig på rumpan med hjälp av mammas snabba händer. Min perfekta lilla son!

Han började ju med krypningen framåt igår så de känns som de verkligen tog tvär fart just nu! :)

En stund senare ska vi ställa oss upp på pappa

Moster och Ilias

Moster försöker lära Ilias att krypa 13/2

Hihi och ja de verkade funka ganska bra, Ilias tog sig då framåt idag med bestämda tag. Men fortfarande så går de lite sakta. Mycket ord idag som lät som Hej och Titta låter så himla roligt de är ju bara ljud. Men så fort man hör något som kan låta som ett ord är de super kul.

 

Glasklart mamma

Ja idag så var det ett glasklart mamma från Ilias, inte så att jag tror att han vet va han sa men ändå. Jag har ju lyssnat på pappapapapa, dadadada, gay och dej ganska länge nu så att höra lite mera formuleringar. Men som sagt räknar det inte som första orden ännu. Min moster var här idag och hävdade att Ilias sa tydligt Titta. Lite synd att jag missade det men känner mig lite halv osäker om han verkligen sa det, så alla ord ogiltlighetsförklarar till och med att jag vet att menar de han säger.

:)


Efter syster Jessica hade varit här i några dagar så sa han också, ka, ka schh ljud och jag hävdar han ville säga jessica

Lördagsmys


Lördags mys med älsklingen

Morfar är den bästa sig

Morfar och Ilias

Ilias fick idag en försenad julklapp av morfar, mormor också.

Det var en kopia av morfars timmerbil i miniatyr Scania och allt

Ilias lär va lycklig när han kan leka med den sedan

Kalas med släkten

Ja härligt med kalas med släkten. Myspys på hög nivå, hade gjort en tårta som snabbt gick åt. Ilias sov bra ute idag medan underbara morbror kjell höll på ute. Han är så himla underbar, kommer hit på kalas, vad gör han då jo han matar fåglarna och fixar till det sedan så skottar han bron som har blivit lite underpriorterat här ett tag. Mamma hon fixade en massa fika så vi blev då verkligen inte undernärda och mormorsmormor tjuvgav Ilias ett och annat medan hon trodde jag tittade bort. :)


Get him to the greek

Ja nu har vi nyss sett filmen Get him to the greek, den var ju inte en sådan film man kanske köper för att se. Men absolut värd att se åtminståne. Finns många roliga skämt i min smak och inte alls för pinsam. Peter och jag hann göra en tårta så imorgon ska vi bara göra en till så har vi så det räcker när min familj kommer och firar min födelsedag som var i fredags. :)

Ja just ja det var ju min och Peter fyra års dag idag. :) Blev en helt perfekt dag, inte för mycket och inte för lite vi hann mycket men var inte dö less när man komme hem efter en lite titt på stan, födelsedagsfirande hos en kompis göra mat och tårta. :) Näe nu ska jag äntligen gå och lägga mig

POK

VG

Ja förhoppningsvis kan jag styra upp de sista ämnet så jag får vg på det också. Sedan ska jag viga in mitt liv på företagsekonomi, administration osv. Blir riktigt roligt få komma igång med lite sådana ämnen. Historie kursen är snart slut har 3 lektions veckor kvar, och jag har fått 2 vg på inlämningarna så gör jag bara bra ifrån mig kan jag ju räkna med ett vg iaf. Känns skönt att jag fått så bra respons från lärarna och att jag egentligen inte behöver lägga 4 timmar om dagen för att klara av kurserna. Lägger kanske i snitt 1 timma om dagen dagen innan provet våldpluggar jag så de kompenserar ju kanske lite.

Har sökt lite csn bidrag när jag ändå pluggar på halvtid men har ännu inte fått någon repsons på de heller. Måste snart ringa och kolla om jag var lite sen eller något. Har heller inte fått papperna på att jag kommit in på företagskurserna men jag ser inget hinder framför det egentligen. De sa min kontakt person iaf. Måste snart börja beställa lite böcker, lite jobbigt när dom är lite dyra egentligen. Synd att jag inte sökte bidrag förrän nu heller. Men va gör man. UNG OCH DUM

Efterrätt ala Linda

Ja ett snott recept tom, gjorde en chockladmousse igår eftersom det är ju faktiskt helg och då kan man unna sig något. Sökte på lite gi/smala efterrätter och hittade den här!

Gjorde till 3 portioner, men Peter ville inte ha så han skippade, inte för chocklad. Men den är super mastig så man vill inte ha så mycket det räcker om man gör halva portioner. Jag var mätt hela kvällen.

Salami kyckling

Prövade något nytt idag, Salami kyckling kan ju säga att de var för de första super simpelt.

Recept finns här!

Blev jätte  sugen på bjuda min mamma och Peters mamma som båda två tycker om att pröva lite nytt. Så förhoppningsvis kan jag nog göra det snart. Till hade jag en cream fraische sås med massa rödlök, vitlök salt peppar och lite lite majo. Skulle bli ännu godare om man hade lite purjo hemma. Varm tomat, sockerärtor, majs och varm rödlök

Vågen visar på -4,7 kg efter 9 dagar, har dock inte mätt mig sedan första gången jag mätte mig var i tisdags så där har jag inte märkt något annat än att kläderna är lite mera bekväma. 3 hg till mitt första del mål som ska vara klart om 2,5 veckor!

Kissekatter

Ja nästa vecka kommer 2 st kattungar, dom var super söta när man tittade på bilderna så vi åker absolut och hämtar dom små livet även fast det är en bit att köra. Så nu blir de kanske att besöka dollarstore så vi hittar några fina kattgrejer till de små. Finns ju ganska mycket där, då kan man även passa på att besöka syster och hennes familj kanske till och med få lite slingor i håret! :)


Bilder på katterna fanns här
Men även någon bild här

Hur söta katter som helst ju!

Mitt lilla surrande bi

Blev så glad idag då Ilias pratat ovanligt mycket, period vis, oftast är han ganska tyst något jag försöker motverka. Men nu hade han långa utlägg. :) Älskar att höra lite större barns resonemang och tankar så jag uppmuntrar verkligen tal. Fast då både jag och Peter pratar rätt mycket kan antingen barnet ta efter eller de bli tvärt om. Man vet ju så lite, jag älskar ju mitt barn även om de skulle vara tystlåten, nu låter de ju jätte hemskt men ibland underlättar det lite i livet om man törs prata. :)

Ilias pytteliten! :)

Nässelutslag oh katter!

Ja, förmodligen var de alla tomater jag har ätit på slutet som jag reagerade på, men shit man blir ju lite halvrädd då hela armarna och ryggen brännde och var knall röd prickig.

Har inte orkat så himla mycket annat än att vara, Ilias var inte på toppen humör, skrek som en stycken när jag tänkte dammsuga så de blev inge av men gick då ned i källaren och hängde tvätt samt slängde in en ny maskin. Va ser jag då, jo en MUS i mitt hus. Åh va äckligt, så nu ska vi skaffa katt.


Förhoppningsvis så har jag hittat två alternativ
2 Hanar ca 4 månader i jokkmokk
och fick ett tips på en tjej som hade kattungar lev klara och allt, några mil härifrån som jag ska kolla upp imorgon
förhoppningsvis så har hon två fina hanar.. :)

Min gamla katt felix

Öppna förskolan!

Ja nu snart ska vi åka på öppna förskolan, jag har ätit god frukost och har med mig smaskig lunch också. Nu är det egentligen bara och packa ut i bilen med alla grejer. :)

Update hårfärgning

Ja de blev väl si så där på färgningen. :) Måste i med lite slingor för färgen fäste inte lika mycket på de redan ljusa slingorna, sedan blev de riktigt mörkt på de redan mörka. Mycket skiftningar så jag hoppas de inte ser för hemskt ut i dagsljuset nu när man bara ser i inomhus miljö. :)

Efter
Dock tröttaste bilderna ever!

Nu ser de ju typ svart ut på bilderna men det är inte riktigt rättvisa bilder. Får se hur de blir i dagsljus imorgon och efter några tvättar brukar de alltid ljusna för mig, blir nog bra med lite slingor på de här ska ni se.

Före

Hårfärgning

Just nu sitter jag med massa färg i håret, blir spännande och se hur jag ser ut efter ha gjort detta helt själv, var ju länge sedan jag färgade håret då min syster är hårfrissa blir de ju lite annorlunda. Men nu gör jag detta själv så ska hon sedan få göra lite slingor i håret. :)

Kommer med bilder om någon halvtimma då kanske. :)

Ilias äter fint

Hihi jag älskar att låta min son utforska världen, idag var de matskålen med mat som han fick gegga med. Många plus i kanten fick mamma

Måndag! :)

Idag har vi hunnit med en massa, Peter fick sovmorgon, sedan tog han Ilias, gjorde mat och sedan promenad medan jag pluggade. Hann otroligt mycket, satt ca 1,5 och hann nog med hälften av de jag skulle göra till nästa vecka.
Peter till tandläkaren och sedan var de jobb som gällde. Jag blev ensam kvar här hemma med vår underbaraste, satte igång med stor kok, gjorde lax i sås till mig och Ilias fick kokad lax, ärtor, champinjoner och broccoli. Lite som jag frös in och lite som han ska få imorgon.

Eilona kom sedan och hälsade, riktigt roligt att hon gjorde de, jag kände inte alls för att åka någonstans idag så de var skönt att man inte hade någon sådan press på sig.

 

Charmtrollet

matglada lilla Ilias

Min syster

Ja snart åker hon hem, min kära syster. Härligt att hon varit här i så många dagar, vi har haft det riktigt roligt. Barnen är för de mesta bara snälla och de funkar bra att passa de små, lite svårare om båda är gnälliga.

Idag var vi på barnloppis och syrran blev så till sig så hon kommer nog ner i April också för att shoppa loss med mig. :)

Klättra

 

Ja igår så fick Ilias vara nakenfis och gladare unge får man inte då! :) Han älskar att klättra på soffan vill verkligen upp på fönsterbrädan. Men han kommer ju inte upp själv, stackarn.

Svår charmad liten gosse

Ja han är som rubriken säger, jätte svår charmad vet inte vad som har flygit i honom. Sedan är han inte alls sugen på titta på mamma heller. Ebba hund är ju lite rolig men va är mamma jämfört med en hund?! Näe får se om han är lite glader min lilla Ilias efter lunch.

Dagens bästa

Farligt snygg lite pjuver

Sötisen

Gladast ever!

 

Ja Ilias sov ju ingenting förräns vi begav oss iväg från öppna förskolan till Vännäs, han sov sedan kanske 1,5 h men att vara taggad för fotning var man inte speciellt mycket, han var svår charmad idag. Men vi gör ett nytt försök nästa gång syster har tid säg. :)

 

Ikea

Pratade med en granne idag, hon var super sugen på att åka på Ikea och nu blev jag det också. Just nu är de hur mycket som helst som jag skulle vilja ha därifrån. Bord, stolar, ljusstakar, soff överdrag, lampor, ja listan kan göras lång men va gör man när man inte ha några pengar att spendera. Näe så fort jag får lite pengar över ska jag ta en vända ner till Ikea för att verkligen stor shoppa. :)



Ja de är ganska mycket vitt, vitt och åter vitt?! Va ska peter säga när han vill bara ha svart, svart och åter svart?!

Helgen hos mamma


Ilias och Wille

Har aldrig påstått att jag och min syster är normal?!

RSS 2.0