att hinna blogga

Har just nu bosatt mig hos min svärmor då vårat badrum renoveras och blir förhoppningsvis klart nästa vecka någon gång. De funkar otroligt bra, svärmor skämmer verkligen bort oss. Har hunnit så himla mycket nu i veckan så man blir bara less när man tänker tillbaka.

idag ska jag ut till en kompis och titta på deras hus sedan ska jag hämta ut en babysitter åt lillasysters kompis här i hörnefors. Ja mycket att göra!

Jag när jag var liten

Jag (äldre barnet)och någon om mina småsyskon kanske? Lik Ilias?

 

Morfar och Ilias

Min pappa och Ilias (4dagar gammal)

Blir verkligen glad av den här bilden med min lilla pappa, det är sällan jag blir rörd men när jag ser den här bilden så känner jag hur halsen sväller och ögonen tåras

 


Ilias 3månaders kort

Tänder som spökar?

 

Ja vet inte men när min bästa kompis var här igår så sa hon att Ilias nog höll på få en tand, eftersom jag var lite osäker. Något vitt litet vasst som just se pass syns. Man blir ju så himla osäker då allt är så nytt men hon har ju en liten pojke sen innan och hon var ganska så säker.

 

Men idag fick jag en liten bild och Ilias var nåde less på mig, ja jag vet inte va jag ska tro.

Baby outfit 3 månader

Dagen baby outfit

Herre gud min lilla sötis är 3 månader redan!

Upptäcker


Gillar att ligga på mage och titta på Bamse

 

Titta jag kan hålla helt själv

Ilias Tand

Eller ja man kanske inte riktig kan kalla den en tand riktigt än men det är ett vit vasst litet korn i nedre tandköttet som sticker upp. Kanske därför han varit lite extra kinkig.

Tips från Öppna Förskolan ang Tänder

Man kan tydligen pensla på med någon droppe alvedon så ska de hjälpa om de blir riktigt jobbigt så att säga. -har dock inte provat de själv men funderar på att göra de senare om de blir riktigt jobbigt för honom om nätterna kanske.


Ilias längd och vikt

Igår var ju stor killen och vaccinerades men oj så krävande han var sedan, eftersom jag va sjuk så fick pappa gå iväg med honom på vårdcentralen. Där han inte alls va nöjd han gnydde och gnällde ända tills han fick sprutorna och då fick han dödsskriket. Peter gick ut med honom till mig som satt i bilen. Då vart han nöjd och log sedan börja han skrika, stackarn, tårarna bara rann. Efteråt så var de bara mammas famn som dög.

Hade feber nu mitt på dagen så han fick sig lite alvedon och dessutom hostar han och är snuvig så men efter lite koksalt så blev de bättre nu är han ganska nöjd

Huvud omfång 40
Vikt 6600g (ej bajsat på 2 dygn)
Längd 63 cm

40v vs 3 månader efter

 

Ja en viss skillnad kan man ju se, den övre bilden är tagen idag och jag är duktigt förkyld så man är visar kanske inte upp sin bästa sida men. Den undre bilden är tagen precis en vecka innan Ilias komme, fy va less man var då!

 

Mitt favvoplagg till Ilias

Så himla härliga snickarbyxor, älskar dom verkligen!

kosta typ 149kr på H&M

Om målat och fint till barnrummet


Stolta husägare i 1år

Nu har vi ägt huset precis ett år! Fattar inte vars tiden tar vägen! Den 15:e i fjol så fick vi tillgång till huset, skrev på papperna och nu har vi bott här i ett år.

Det har ju hänt riktigt mycket egentligen, 2 veckor senare får jag reda på att jag var gravid och här är jag med världens underbaraste pojke. En man som är de bästa jag vet och vårt hus som sagta men säkert börjar ta form.

Pyssla

Nästa vecka ska vi på öppna förskolan fortsätta att pyssla med textil färg och de. Tänkte att jag skulle kunna göra en sagopåse och en sång påse. Tog med mig förra gången en hel vitt örngott men nu kan man ju lätt sy om de till en påse och ha lite allt möjligt i dom så sedan kan man göra sagor och sånger av de som är i. :)

Skönt att få vara lite kreativ komma sig iväg sedan får man ju lite inspiration när man är där borta av alla andra.

Kreativ på ÖF

Ilias fötter i vecka 7

Målade gips figurer på öppna förskolan

det är Ilias namn om någon missade det. Tänkte hänga upp dom på hans dörr till hans rum.

Ny målat

 

Baby baby

Liten cooling

Extremt tuff dag

Idag var jag och Ilias till min gamla barnmorska för efterkontroll. Hann dessutom göra en manlig sjuksköterska generad. Hem tvätta, plocka lite grann och göra iording för ännu en tripp mot första besöket med föräldragruppen. Åker iväg till Peters morfar där Ilias är super grinig, har ingen aning om va som blev men när vi åkte iväg hem blev han på bättre humör.

Middag, målning och sedan så fick vi besök, jag bakade kladdkaka och sedan skruvade jag och peter ihop de ny målade stolarna till köket! vips så var den dagen slut!


Härliga färgglada unge!

Neutral body färglad från lindex. Hittade den på lindex på halv rea var den så helt onöjd vart ja ju inte

Ilias i drakdräkten!

Härligt med släktingar

Var till min moster idag så hon fick rensa igenom alla barngrejer. Fick 3 kassar med barnböcker, dockor, bilar, gosedjur, målafärger, pärlor, bilmattor, piggplattor, kritor, möbler och en himla massa annat! Så härlig att man har så underbara släktingar!

Shopping till Ilias

Idag har jag shoppat hejdlöst till Ilias men han hade faktiskt vuxit ur hans overaller och man vill ju som ha några att ta på honom så de blev lite av allt möjlitgt! Men bamse bodyn ska jag byta in för att den ska vara större . Men ibland tänker man kanske inte så mycket!

Nytt till lilleman

Köpte den här idag åt Ilias så himla fin men köpte den i en större storlek så han kan nog ha den vi jul typ!

Fredag

 

Lilla hjärtat somnade nyss efter att ha kämpat hela dagen utan sömn. Några få minuter blir de emellan åt men inte någon längre sömn stund.

 

Nu målar peter första varvet på taket, oj va fint de kommer att bli! dock hade han på affärn skickat med allt för mycket grundfärg så vi måste iväg och byta in grundfärgen mot en i vanlig täckfärg.

Få prova gratis

 

Blev medlem i Buzzador för inte så länge sedan och äntligen kom jag med i en kampanj och får prova på Bambino nappar!

Vad det är?

Buzzadoren registrerar sig därmed beskriver sig själv sedan får man erbjudande om kampanjer som kan passa en. Prova på hud/hår produkter, nappar blöjor mm. Man anmäler intresse och man får ofta möjlighet att delta i en kampanjen men inte alltid.

Jag fick tex hem 15 nappar hem var av 5 jag får behålla och 10 dela ut till andra föräldrar i min närhet. Man diskuterar och prövar man lämnar sedan såkallade blixtrapporter, med bilder och kort information hur det gick. Sedan lämnar man en längre slutrapport. Jag tycker det är roligt man får samtalsämnen och prata om med vänner och bekanta.

Registrera dig enkel och prova på!

 

BUZZADOR

 

 


Mina favorit leksaker

Ganska dyra leksaker som inte riktigt är aktuellt just nu men jag vill verkligen köpa det

den billigaste just nu är elefanten som kostar kring 500 kr

Får se om de är något som han kan få i julklapp eller så.

Om dagen idag

Ja försökte verkligen vara uppe tills Peter komme hem igår natt/natten till idag men ca en kvart innan han komme hem så tittar jag på klockan och somnar. Men när jag satt vid datorn tidigare så skrev jag till honom "älskling snälla kom och mys med mig" mycket riktigt. Jag vaknar upp av att min underbara älskling ligger och håller om mig. Jag somnar direkt om igen. MYS! Idag har han varit så glad, han har pussat och kramats och varit underbart glad, det smittar verkligen av sig och man känner ett lyckorus utan dess like.

Jag fick hem några bambino nappar idag från buzzador, tog fem själv sedan ska jag dela ut 10st till vänner och bekanta. Direkt åkte jag över till grannen med en tutte, sedan har jag lovat bort 2 st till några bekanta. Öppna förskolan på onsdag ska jag se om någon är intresserad av några nappar. Ilias är än så länge inte så sugen på den tutten men de är kanske bra om han kan använda flera olika nappar.



Kvällen spenderades med goda grannar som bjöd på middag och kaffe sedan blev de massor av mys med Ilias. Härligt att ha en sån go grabb!

Inför dopet

ja nu har de börja snurra för en, är inte så länge kvar sedan är det dop för lilleman. Snacka om att tiden går hemskt fort när man har en glad liten älskling.

Att göra lista

Baka en massa kakor och tårta
Köpa doppresent från mormorsmormor
Hitta några fina kläder till hela familjen
Familjen ska åka och klippa sig

Samtidigt som vi håller på med badrumstaket, vi ska på barnloppis, hämta barngrejer hos min moster och hos Ilias farmor.


Men de ska bara gå, men man blir lite trött fast de är en underbar tid!

Baby Outfit

Skrattet

Imorse när jag skulle ta upp Ilias och kliva upp så fick jag höra de första riktiga försöket till höga skrattet. Lät lite konstigt men de kändes riktigt bra i mamma hjärtat! Nu ligger han snällt här på golvet och pratar och låter för sig själv!


En härlig dusch

Ja dagen händelser har inte varit så stora, men jag har fått min efterlängtade dusch iaf.
Ilias har sovit ett längre pass under dagen så när Peter skulle ha honom medan ja duscha sov han hela tiden! Och eftersom vi inte riktigt har möjlighet att duscha hemma när vi ska måla och spacklas så har vi underbara grannar som ställer upp så jag har en trevlig dusch att använda.

 

Flirta med mamma!

Happy Baby

Fyndat idag

Mitt enda inköp idag! 75kr!

Snacka om ett kap!

Farmors inköp

Tyget som kommer bli lite nya sängkläder åt lilleman

Badrums renovering

 

 

 

Snabb update

Ja ha varit på loppis och fyndat en hokus pokus stol med inlägg för 75kr! Snacka om att man har tur elller hur! Vit och mintgrön aktig tycker jag att den var, svärmor hittade också ett fint musse pigg typ som ska göras om till påslakan set till Ilias. Sedan köpte hon även en last bil för 50 kr till lilleman!

Bilder kommer väl ikväll någon gång.

Peter och svärfar håller på att renovera taket just nu och svärmor sjunger för lilleman. Tillbaka till taket så blir de nog super snygg! Tar väl däremot hela veckan innan färgen och spaklet har torkat så jag hoppas jag får låna duschen hos grannarna så länge!


Sv: Katarina tiger

Klockan är köpt på boom (affären nedanför barnenshus), finns tom snyggare klockor där nu! ca 400-500 kr svarta och vita. Med de finns också en i rostfritt färgat på biltema för 99kr!

Letar

Man får sån himla lång dag man vaknar tidigt av en glad pojke. Idag ska vi iväg, hyra en släpvagn med kåpa så vi sedan kan åka iväg för att köpa gips, skruv, färg mm till badrummet. Vi ska fundera och kanske starta upp projekt "badrumstak" i helgen om vi har tur.


Men nu letar jag gamla möbler vill ha tag i en gammal byrå, skänk eller liknande. Paradhylla och en tallrikshylla. Ska köpa vit färg också så man har hemma om man skulle ha turen att ramla över några gamla möbler. Vill ha mycket krussiduller och liknande men de är svår hittat.
RSS 2.0