BVC

Vägde Lowa idag, dom på bvc tyckte att hon hade gått upp lite lite, 1 hg, så dom tyckte att jag skulle ge lite ersättning då hon inte är nöjd efter ha ammats på båda sidorna. Idag vägde hon 3430 så hon vägde och var lika lång som Ilias var när han kom, hel konstigt att han var så stor!

Vikt 3430
Längd 50
HF 35

Idag var vi också på Öf, då dom nyss har öppnat, sedan så fick vi besök att bästaste moster Malin. Vi var och handlade sedan gjorde jag Svärmor specialmiddag med en tusch av Hallén.

Dagens guldkorn

Se Lowas koppar hår

Lowa vs Ilias 3 veckor

 

 

Pratade med mamma och hon tyckte Lowa och Ilias va så lik varandra så jag va ju tvungen att leta fram en bild på Ilias när han var 3 veckor

Men ansikts formen är lik men resten vet jag inte

Lowa 3 veckor

Kläder och knölig

Måste sedan fota lite av kläderna jag införskaffat till Luvan, så mycket söta kläder. Köper nästan bara rött, rött passar henne lite bättre även om rosa och är super sött på henne, den ljusrosa färgen klär nog henne bättre än den knallrosa så jag ångrar lite inköp från lindex som jag köpte direkt efter förlossningen.

Har en lite knölig dam, hon vill konstant ligga och amma, förmodligen ska hon amma upp mig, men det är drygt när hon blir så arg och de inte finns tillräckligt. Försöker lite uppehåll mellan tillfällena för att hon inte ska he sönder mig men samtidigt få upp produktionen. Hoppas att de har löst sig tills på tisdag. :)

Plutten är så himla rolig

Klä på sig är riktigt roligt

Fredags shopping

Idag har vi varit iväg en sväng och shoppat, jag fick nya skoor eftersom mina hade gått sönder så jag fick inte stora snöklumpar mellan sulan och själva skon. Sedan var jag ju bara tvungen att köpa lite smått till lillan. Vart en sån där "ida klänning" ni vet en såndär vit och röd klänning som typ liknar den som Ida i emil i lönneberga har. Köpte även en babyvakt, vi har ju inte haft en fungerande men nu var vi bara tvungen att införskaffa en, blir nog bra att ha en då vi kanske kan slappna av lite mer istället för att spinga och kolla om Ilias vaknat.

Lowa hår är så lockigt! Igår när vi duschade henne så vart det tock lockigt fanns inte ett rakt hårstå någonstans! Vars kom de ifårn lixom, jag har ju super rakt hår och peter har ju inte heller lockigt, rött har vi båda två i våran hårfärg så det är väl inte jätte konstigt att hon fått det.

Idag har det inte blivit några bilder men får ladda upp lite imorgon istället :)

älskling

Ilias har just lagt sig, då vaknar lillan, undrar om dom någonsin kommer att synka sina tider eller om det är lång tid kvar tills dess dom gör det. :) Jag får nog vara glad dom timmar dom sover iaf, man ska passa på att vila sig så man kan vara den bästa mamman ever.



Måste ju bara skriva lite om Ilias nu också, just nu kallar han mig för Älskling, vilket är underbart gulligt. Han har ju varit mycket med Peter och Peter säger ju nästan aldrig mitt namn, det är bara Älskling så nu säger båda mina grabbar älskling åt mig. <3 Peter är ju lite avis för Ilias ropar ju inte älskling på honom utan då blir det ju Peter om inte pappa funkar.

Lowa 2 veckor

Det var mjölkstockning men är på bättringsvägen iaf, dom på bcv kolla på det och förhoppningsvis blir de bara bättre nu då. Att febern hade gett sig var ju ett gott tecken.

 

Lowas mått

3305g

48,5cm

35 Huvudomfång

 

Vid födsel

3160g

49cm

33cm Huvudomfång

 

Hon hade ju krympt en halv cm på längden på 2 veckor men de berodde nog på att dom mätte lite fel på längden på förlossningen så hon var nog bara 47 cm när hon föddes inte 49 cm som det står, så det är inte konstigt att alla storlek 50 är super stora.

Mjölkstockning

Ja funderar lite om de ändå är mjölkstockning, har dock inte ont alls men jag är rödflammig på ena bröstet. Men jag fick verkligen för mig att man skulle få ont och knölar. Nu har jag bara feber, vet inte om de går bort själv eller om man ska behöva någon kur, så ska prata med bvc om någon dag om de inte gått över tills dess. Febern höll sig nere längst med ipren, fattar inte att de ska vara så mycket bättre än alvedon. 2 alvedon höll bara febern nere i 3 timmar som max medan 1 ipren har 5,5 timmar nu har febern börjat stiga inte så jag känner av de utan bara. Så himla tråkigt att vara sjuk, inte roligt alls. Är verkligen helt död!

Sjuk

Inte konstigt att jag varit lite tröttare idag och hängig, trodde däremot att de berodde på att vi varit vakna mestadels av natten och bara sov 4 timmar. Men nu tog jag tempen nu på kvällen efter att ha slängt i mig 2 alvedon, 39,8 i feber hade jag 40 minuter efter alvedon intag! Så inte var de konstigt att jag kände mig hängig, hade ont i huvudet, illamående, frossa som tusan då inte ens de hjälpte med värmefilt, 1 filt och 1 täcke. Febern håller på att gå ner, svettas som en gris och orkar vara uppe.

De är inte mjölkstockning heller då ammningen funkar bra, jag har inte ont eller knölar någonstans, inte verkar lillan ha något problem med att få i sig mat då hon nyss åt tills hon kräktes, typ super lite men ändå så nog fick hon i sig mat

Luvan 9 dagar



Dement?

Är typ konstant trött, fattar inte riktigt vars de kommer ifrån. Jag äter, vilar, ammar, sover och är med familjen. Men jag är fortfarande så trött, finns knappt någon energi kvar och jag märker att jag inte alls är lika pratglad som vanligt. Det är väl de som är den största skillnaden, just nu. Så ha överseende med mig då jag knappt finner ord.

I natt har jag ingen aning om hur många gånger jag ammade lillan ens om jag ammade henne något? Sedan minns jag inte att mamma hade varit här tre gånger sedan lillan föddes. Minns det faktiskt inte alls, vilket är ännu underligare då de bara var en vecka sedan. Så jag undrar verkligen vars min hjärna är nu för tiden. Vem kunde ana de skulle vara så omtumlande att föda barn? Inte trodde jag att man blev dement på köpet.

Ammningen fortsätter att funka bra och lilla äter på som hon brukar, känns och syns att hon tjockar på sig. Hon blir bara sötare och sötare varje dag kan ja ärligt erkänna. Men det är riktigt svårt att få en bra bild på henne då hon ser ut som hon gör i verkligheten. Hon är typ 10 gånger sötare IRL. :)

Ute i fina vädret

Ja eftersom de har varit så otroligt vackert väder har vi försökt att vara ute en del. Ilias och Peter är ute flera timmar om dagarna, för mig går de sämre, tycker att det är skönt med en prommis men nu sist så kunde jag knappt gå den sista biten gjorde så himla ont att de tårades i ögonen så tar de lite lugnare än så länge och då gick vi ju inte någon lång promenad precis heller. Idag var vi iaf ute hela familjen och grillade lite korv, jag hade gjort pinnbröd och nyponsoppa också så de var super mysigt.

Lowa som bara sover och sover

 

Viktuppgång

Ja lillan har får då i sig de hon behöver! Nu är hon redan uppe i födelsevikten sedan i lördags så de gillar vi starkt! 3170 vägde hon igår då bvc var här. Men hon har fortfarande inte bajsat på några dagar, men bvc sa att de skulle nog starta om ett tag då de är väldigt ovanligt att ammande bebisar blir förstoppade eller så är hon helt enkelt en bebis som inte bajsar speciellt mycket.

Annars rullar de på fattar inte att de redan gått 9 dagar sedan hon kom,

Med Ilias går de rätt bra, han anpassar sig snart, han har slagits lite extra, han ska göra mycket själv. Men igår började han kramas och nu ska han ge lillasyster tutten och han säger till när han tycker att hon ska ligga ner eller om han tycker att jag ska bära henne. Nåna är hans namn på Lowa inte en bokstav rätt men de är rätt gulligt ändå. :)

Mammas lilla röda tjockis

 


Aha -Amma

Vilken aha upplevelse nu de senaste 2 gångerna jag har ammat har de inte gjort ont alls eller ja lite dom första sugtagen, men de är bara pga såren. Men såren är nog inte långt ifrån att vara 100% okej igen, Luvan har legat lagomt länge och de verkar funka iaf, hon sover som en stock vilket gör mig lite funderasam då Ilias sov så lite, sedan så vet man ju att på kvällen kan de ju vilja amma lite mera och oftare då mjölken är tunnare. Men nu ammade jag vid 17, sedan vid 19 och nu sover hon sött i Peters famn och innan natten är över så har jag nog ammat 3 gånger till.

Idag har hon inte ätit någon ersättning alls -än så länge, mest för jag själv nog har insett att hon borde få i sig allt från mig då det bara sprutar bröstmjölk överallt och dom där 90ml gör nog ingen större skillnad. Jag ammar omkring 8-10 gånger idag tror jag de var så de är inte så farligt tycker jag. Jag blir mer och mera bekväm och det bästa är ju att hon tar tag så snabbt och att hon suger så bra. Ilias var inte alls så. Så vi får se hur det går, tror de kommer gå bra denna gång.

Sedan känns de skönt att BVC kommer på besök på torsdag, så då ser vi om hon börjat gå upp men jag tycker man kan se på henne att hon verkar gå upp i vikt. Sedan att hon faktiskt äter, pinkar och de sprutar bröstmjölk om mig.

Dagens Luva

Tycker verkligen inte att de ser ut som att luvan bara väger 3030 som hon gjorde i lördags. Ser man bara på bilden tycker jag hon ser ut som en 4kg bebis men tror att hälften av de där 3kg ligger på ansiktet.

6 Dagar gammal idag är ju BF datumet

 

Luvan har ju hur mycket hår som helst, baktill är det nästan så man kan sätta en upp en toffs.

Vikten

Ja nu har jag gått ner 6 kg på 6 dagar. Inte speciellt mycket om man jämför med Ilias då jag gick ner 15 kg på fyra dagar, men känns skönt att de händer något på vågen ändå, nu har ju lilla kommit ut. Ska försöka att inte väga mig på en vecka eller så men de är svårt, väger mig typ varje morgon och jag tappar lite varje dag.

Hoppades på att ammningen skulle funka så man får lite hjälp på traven, ammningen funkar bra förutom att jag har fått sår, mjölk finns de hur mycket som helst av och hon suger riktigt riktigt bra. Men man lär sig lite hela tiden, nog ofta att hon kan ligga lite för länge och ibland ligga lite fel.

Om någon vecka eller så kan ja ju börja planka också så man får någon bukt med deg magen. Ska även ut på lite prommisar då vädret tillåter det.

Sötis ungen





Har försökt att få en bild på Luvan fina röda man, men dåligt ljus så det är lite svårt att se men det är verkligen knall orange. :) Så imorgon ska jag ta lite bilder i trevligt dagsljus.

Luvan

 

Lowa

Lowa ligger så sött i korgen och sover, hur mysigt som helst verkar hon ha det. Idag har vi haft en massa besök. Först komme en tjejkompis med familj, riktigt skönt var det för Ilias fick bra med leksällskap. Jag fick surra av mig och sedan så fick vi en anledning att fika. Till middagen kom min mormor och min moster för att titta på Lowa. Så dom har just åkt. Och då kom utmattningen, jag blev super trött, vet inte vars de kom ifrån. Så de blir nog en tidig kväll. Ilias är rätt så slut på så han kommer nog sova gott i natt.

De vackraste jag vet min lilla Luva, de är så himla charmigt med hennes knall oranga hår. Kallar henne mest för "lilla röd" eller "luvan". 

De går som bättre med ammningen nu, denna gången än med Ilias. Hon har ätit 60ml idag resten har jag stått för, får se hur mycket de blir i natt. Och på torsdag kommer bvc för att väga så jag hoppas att hon gått upp lite tills dess men de borde hon ha gjort.

Förlossning del 2

Jag låg i badet i någon timma, till slut så kände jag att nu måste jag bara upp. Ville verkligen ha lustgasen nu, så jag ställde mig upp, fick en värk, Peter hjälpte mig till en stol 1 meter ifrån badkaret fick en värk. Han hjälpte mig att få på de snygga kläderna man får på nus. Sedan så ringer vi efter personalen som ska visa rummet.

Bemötandet är ungefär "orkade du inte längre i badkaret"

Jag ignorerar alla ord och försöker koncentrera mig på att ta mig till rummet så jag kan få lustgas. Personalen försöker prata med mig och jag känner mig bara irriterad över att jag aldrig ska få lustgasen.

Jag börjar andas i lustgasen men tycker inte att de hjälper så mycket, tittar på klockan 20:00 tänker på att de förmodligen är några timmar kvar innan bebisen kommer.

Personalen har de tankarna också då lilla hjärtat låg så högt upp.

Från de jag börjar med lustgasen kommer värkarna varje minut ibland varannan, så hinner vila ca 1 minut mellan. Tillslut så känner jag en värk som är farligt lik en krystvärk, säger till Peter som ringer på klockan. Vi har då fortfarande inte ökat lustgasen, har typ på lägsta. Hinner max andas i lustgasmasken 15 gånger innan krysvärkarna kommer. Någonstans i säger peter till om att öka lustgasen, men personalen är inte så hjälpsam eller snabb så han frågar snabbt om det var "den kranen", barnmorskan svarade och sedan vred han på högre styrka.

20:19 Får jag första krystvärken
20:20 Går vattnet
20:22 är lill tösen född

När vattnet går kommer lilla i rasande fart och jag hinner tänka på de tre krystvärkarna, "satan va ont de gör, om jag hjälper till kommer de gå över fortare" sedan va hon ju född.

Tur att jag inte väntade tills de var fem minuter mellan värkarna, tur jag inte lyssnade på rådgivning vid förlossningen som sa att de var förvärkar, tur att jag inte stannade hemma och bara skulle ta en alvedon och pröva en riskudde. Fram tills jag kom in till förlossningen så hade jag bara 10 min mellan värkarna, från att gå från undersökningsrummet till badrummet så började dom var sedan gick de direkt till max 3 minuter mellan dom, ibland tog de 10 minuter igen. Kom in vid 18, inskriven vid 18:30 och hon är ju född mindre än 2 timmar senare.

lilla röd

 

Mina små

Lillan vaknade vid 4 sedan så innan de va färdigt så vaknade ilias vid 5. Vi gick ner och gjorde morgon. Peter fick sova vidare ända tills klocka var halv sju och båda lillan ville ha mat. Ilias ville självklart också då ha mat.

För att bara ha sovit några timmar de senaste dygnen så känner jag mig pigg.

Tycker dom är lite lika varandra, lillan och Plutten

Här var båda 1 dag gammal

Älskade dotter

1 dygn gammal fröken

Mellannamn och efternamn är klara Sigrid Christina Hallén, men förnamnet suger vi på i några dagar till. Jag velar, har ett namn som känns så rätt men en kompis barn heter likadant så de blev jättesvårt.

Förlossningsberättelse del 1

I onsdags fick vi åka in, värkarna satte igång kl 14 och innan vi var på gång så var det bara 10 minuter mellan dom ibland kom dom tätare ibland kom dom lite längre ifrån men de gjorde riktigt riktigt ont. När jag pratade med förlossning kl 16 sa dom åt mig att vänta till fem minuters mellan värkarna sedan pröva med alvedon, värmekudde osv. Vilket jag totalt ignorerade

Lämna ilias till farmor och farfar på parkeringen till förlossningen klockan var då 17. Vi var nöjda över att ha lämnat grabben och kände oss mera lugn, vi åkte iväg och käkade en rullkebab för jag var övertygad att jag inte skulle få komma in.

Efter middagen tänkte vi att vi kan ju alltid kolla om de hänt något så vi traskade in på förlossningen, dom kopplade in mig till ctg, självklart så visade de bara 1 liten, liten värk.

Barnmorskan pratade om att jag skulle få komma tillbaka senare, om jag hade någonstans att åka medans de skulle sätta fart. Men hon tänkte iaf kolla om de hänt något.

Hon kände på magen, bebisen var inte fixerad och hade inte sjunkit ner men när hon väl kollade om jag var öppen visade de sig att jag var öppen 6cm hade mjuka hinnor och jag skulle få stanna kvar, men hon vart så chockad barnmorskan så hon var tvungen att tillkalla ännu en barnmorska som verkligen fick känna efter så jag var öppen 6cm. Dom rekomenderade ett bad så vi tänkte prova de

Dom hade tända ljus, mysbelysning, spelade dansbandsmusik i stereon, i dom kylda glasen fanns de äppeljuice, super mysigt var det. Däremot hade jag täta onda värkar hela tiden och jag tvivlade på om jag skulle ta mig i badkaret eller än värre hur fan dom skulle få upp mig?!

Tidig morgon

Plutten vaknade tidigt imorse, klockan 4, efter många om och men så gick vi ner. peter fick hjälpa mig upp ur sängen och bära ner Ilias. Hela bäckenet kändes som de var helt snett, knackar och värker gör de också men två alvedon gjorde nog en skillnad. Efter ha sett aristocats så la vi oss till sängs igen. Ilias somnade och sov sedan var han på underbart humör.

Vi åt frukost, diskade undan, tvättade och lekte en massa innan vi väckte Peter. Jag är helt död nu men kan inte somna. Grabbarna är ute i de friska vädret, gissar att de är bobåkning som står på agendan. Han var hel spedad lillgrabben och verkar inte alls reagera på vaccinet.

Idag ska vi nog inte göra så mycket, göra någon god middag, har däremot ingen aning om vad, tvätta leka och ha de gott, njuta av de lilla underverk vi redan har.

Imorse kändes inte peppande att ha folk här i helgen, få får se vad som händer är ju alltid kul att träffa släkt och vänner men idag är jag trött så orken är liten.

BVC

Ja först idag åkte vi på BVC med Ilias, han fick sitt vaccin och dom kollade att han kunde allt. Han byggde lite klossar, men han var otroligt blyg för ovanlighetens skull. Han satt i mitt knä med tutten i munnen.

Han hade inte gått upp så mycket i vikt - lite mindre än 1 kg, så dom rekomenderade att vi skulle väga en extra gång när väl bebisen har något av sina besök.

10,7 tror jag han vägde nu och de var ju bara för någon vecka sedan han började gå äta igen efter alla sjukdomar och tänder. 8 nya tänder är ju på väg upp så är ju inte så kontigt om han inte är så sugen på att äta.

Han är 84 lång och har 46 i huvudomfång, min lilla minikille

Sedan blev de att handla, åkte in till stan en sväng, hem vilade en stund sedan så tog vi tag i tvätten, gjorde super god kycklingmiddag och efter de bakade jag en dubbelsats småbullar. Så nu ska jag egentligen packa in dom och frysa dom så dom håller sig tills på lördag.

Blir nog för övrigt en tidig kväll så jag har lite ork för morgondagen, då planen är att gå ut vid fint väder, eller iaf varmare väder, sedan blir de en del pyssel med ilias. -Vattenfärger är ju trevligt!

Strykningar

Gissa

Fredrik 27 januari Flicka
Mormor 28 Januari, flicka 3200

Enligt sm 31/1

Malin 1 feb, flicka

Jenny 3 februari pojke
Sandra 3 febrari 3987 g 49 cm, pojke
Eilona 4 feb, pojke


Elisabeth 6 feb, flicka
Morfar 7 februari pojke
Madde 7 febrari Flicka


Många strykningar idag, för idag kommer ingen bebis, får se om de blir imorgon, fast de tror jag inte heller. Jag har busiga barn som inte vill komma ut.

Gojj 8 feb, flicka
Jessica 8 Februari, Pojke 3450
Peter  8 februari, flicka

Jag 10 feb, pojke, 3330g och 50 cm
Zalina 11 feb, pojke

Cissi 13 feb, flicka
Kikki 15 feb, Pojke
Em 29 feb, Flicka

BF 14 feb

Farmor- Flicka
Anna - Flicka
Vickan - Flicka
Jim - Flicka
Mormorsmor-Flicka

Jonte-pojke
Mattias-Pojke
Anna P - Pojke
Gammelmorfar- Pojke

13 pojkar
15 Flickor

Klar

De blir nog ingen bebbe idag heller, kanske jag går över tiden som med Ilias 7 dagar kanske tom längre. Men eftersom fostervattnet har minskat och flödet börjar vara sämre så borde kroppen fatta att den ska sätta igång sig själv. Känner mig så nöjd, så färdig med graviditeten så färdig man kan bli. Kanske mina stresshormoner som sätter stopp för en förlossning, vad vet jag.

Skulle vara så bra för mitt kontrollbehov att göra bort de där med en förlossning, slippa ringa, slippa prata någe mera med läkare, ussk, ssk och barnmorskor. Jag vill själv kunna titta på ungen se att den mår bra, hålla i den och mysa. 

Hormonerna går verkligen på högvarv och jag och peter är i luven på varandra hela tiden mest nog bara föra tt vi vet att snart är det dax.

Världens bästa familj

Syrran är här, jag har fått passa på att sova en stund, snacka om att man har världens bästa familj. Men de finns ju ingen tanke på att ringa och säga att man skulle vilja ha hjälp - jag kan ju göra allt men visst nu på slutet är man trött och det går inte att gå i trappor och bära som jag har gjort tidigare men det går. Så jag är verkligen tacksam när man ger mig hjälp istället för jag ska tigga om den.

Hade egentligen barnmorskebesök på morgonen men barnmorskan avbokade då hon var sjuk. Sedan blev de inge bullbak då Ilias vaknade halv 12 hade sovit en halvtimma. Blir som så drygt, är perfekt att baka bullar om man gör degen innan han sover, gör lunch sedan bakar ut degen medan han sover typ. Så kanske ska göra det imorgon istället. Ilias har 18 månaders kontrollen på morgonen sedan ska vi små handla lite för bebisens ankomst, typ blöjor och sånt, jag har fan inte gjort iordning något, inte tvättat barnkläderna, jag har ingen amningsbh om jag skulle vilja amma, jag har inte packat mina kläder ja listan är lång så jag ska göra allt sånt imorgon och packa klart våran väska och Ilias väska så man är redo.

Här ska planeras

Ja för att slippa tänka på när bebisen ska komma eller inte ska jag göra som med Ilias, planera upp vardagen som tusan.

Måndag- Vardagstjafs + baka bullar
Tisdag-
Onsdag- baka någon kaka kanske
Torsdag- Städa
Fredag- Handla på maxi, baka tårta
Lördag- Kalas

Tror jag har en barnmorske besök i vanlig ordning någon dag minns inte vilken men tisdag och onsdag verkar ju bli rätt lugna så måste försöka hitta på något. Kanske åka på stan, träffa någon kompis eller något sånt kanske åka på sången dom har på kyrkan. Ja vi märker vad som hamnar på agendan.

Tjejkväll

Igår åkte jag iväg på tjejkväll eller ja kvällen vart ju ganska ung men de var verkligen super kul att få träffa allihopa. Tottos bjöd på tårta sedan hade vi knytis och gjorde tacos, riktigt roligt. Förvärkar hade jag ända fram tills jag kom hem då jag i princip däckade i säng. Nu har jag inga känningar alls till min stora besvikelse. Mamma kommer snart med plutten, nu saknar jag honom verkligen. Efter ha myst med lilla Ed halva kvällen så kändes de som om att nu vill jag vara omgiven av mina små bebisar. Ed skrattade dessutom för första gången igår, när han myste med mig. Vi gissar att han och magen hade en konversation, jag har nog en rolig bebis i magen. Annars är jag ju ganska skrattretande att titta på så det är ju inte så konstigt att han skrattade när han såg på mig.

Är så besviken på mig själv, inte en ända bild tog jag och jag hade till och med mig min kamera. Så inte ett ända bildbevis har jag från kvällen, riktigt besviken får man bli.

Nästa helg fyller jag år och jag hoppas bebben kommer ut innan, jag vill ogärna dela min födelsedag. Jag har inte bakat något inför födelsedagen och jag är inte alls så sugen på städa så folken kan ju gärna stanna hemma hos sig själva om man de inte duger med "peter städning".

Är man tjock så måste man kompensera

Ju tjockare jag blir ju mer spacklar jag mig tror jag

v39 :) 10 dagar till BF 24 dagar innan bebben är här garanterat

Världens bästa morfar eller?

Bobskooter, Peter kom just hem efter ha lämnat pojken hos morföräldrarna. Och morfar hade ju shoppat till grabbarna så Ilias hade fått en bobskooter av morfar idag.. Bortskämd?? ABSOLUT



Fostervatten

Ja var ju på Ul igen efter förra veckans besök då dom sa att bebisen skulle väga max 3200 vid BF till nu då max 3400g. Så de följer sin kurva ganska bra. BM idag sa att hon som gjorde ULet sist mätte nog lite fel. Sedan trodde hon att bebisen nog skulle komma ut under helgen inte om 3 veckor. Därför bokade hon INTE in mig på en kontroll efter helgen som egentligen var tänkt då fostervattnet ligger under normalgränsen. Flödet såg bra ut men sämre än förra veckan så förhoppningvis kommer ungstackarn ut snart.

Förra veckan sa BM att bebisen vägde 2525g och nu denna vecka ca 2900 men Bm sa i princip att hon som gjorde den de idag var bättre än hon som gjorde de sist. Fast vad vet jag.

Alla mått låg mera normalt nu också inte i underkant dvs.
Mått 1 v38 Huvud
Mått 2 v39 Lårben
Mått 3 v37 Mage

På en vecka har fostervattnet minskat från 99 till 69 gränsen på normalt var 80 allt under är lite men man gör ingenting förrän 50.

11 dagar kvar tills beräknad inte länge kvar alltså, super skönt när de är bortgjort de här med förlossningen.

Bm var super nyfiken på va de var så och jätte trevlig och rolig så hon försökte faktiskt titta efter typ tre gånger och var besviken över att hon inte kunde se va de skulle bli. Hihi jag har en blyg bebis skrattade jag till svar för just nu spelar ingen roll jag får ju veta om någon vecka eller så.

Studieuppehåll

Just ja, jag slutade plugga idag, hade en kurs som jag tänkte hinna med men nu gav jag upp. Jag har ändå kunnat bocka av en del ämnen de senaste året så jag är nöjd.

Det är skönt att kunna varva ner lite skippa tempot, för de är ju ändå som att jobba 50% fast hemifrån förståss sedan att man har vill ändå hinna hålla undan en del hemma, laga mat och leka som jag gör med Ilias, vara med sambo och träffa vänner, fattar inte hur de gick när jag jobbade varannan fredag heller. Nu är det ju svårare att hinna med allt det med den ryggen, slutet av graviditeten, vilopulsen ligger bokstavligt talat omkring 120-140 i vila så det är ju inte konstigt om man blir trött heller.

Så nu har jag varken jobb eller studier som jag ska hinna med längre utan jag kan lägga all tid på Ilias, bebis, mig själv och såklart på Peter. Det är så skönt kanske jag kan vara på bättre humör, ha mindre ont och vara mindre stressad vilket gör att man kommer bli som en helt ny människa.

Studierna tar jag sedan upp igen när jag känner att det är lite lugnare omkring oss, bebisen kanske har någon form av rutin.

Ilias prat

Ilias vart så ledsen när han inte inte fick måla på lampan, han pekade, pratade blev arg. Men de fick va då jag inte hittade något lim sedan så har de som ändå varit rätt fullt upp idag ändå.

Jag blir så impad över min son skills, han är grym på att prata, eller ja han är grym att göra sig förstådd av iaf mig. Han har många ord som han kan och de blir mera och mera 2 ord kombinationer ibland 3 dock inte så ofta. Nu om han ramlar och blir ledsen så kommer han, surrar som bara den och "förklarar" med gester och massa ord som man bara kan ana vilka orden är. Men det är som ändå så grymt roligt när han pratar så mycket som han gör hela dagarna. Men han har ju att bråsa på både jag och peter är inte dålig på att prata för oss.

Andra dagen i rad som jag gör för lite lunch, han åt säkert upp 4 dl pytt i panna, helt sjukt va han åt men det är bra. Frukost när han vaknar- Lunch vid 11:30- Mellis efter han sovit- middag vid 17-18 fast han äter helt klart bättre om man äter lite tidigare för då hinner han inte bli för trött. Mellisen får verkligen inte vara för stor heller då blir han för mätt inför middagen man måste som tima allt ganska bra annars så skippar han gärna något eller blir för rastlös. Är de mycket folk så har han svårt för att sitta still vill ner röra sig hela tiden och orkar som inte lägga tid på att äta.

Barnvakt igen

Hehe, ja vi ska ha barnvakt igen, på fredag. Känner att vi måste passa på och min mamma är så sugen på att vara barnvakt så då ska hon väl få det. Är egentligen inte riktigt min grej, de där med barnvakt alltså jag vill ha kontrollen, men med lite träning så blir de nog bra. Tänkte bara att de skulle vara skönt att få sova en natt igen, peter också för den delen. Sedan blir det säkert väldigt, väldigt dåligt med barnvakt när väl bebisen tittat ut.

Bebben rör sig mindre än vanligt i fem dagar igår, men de löser sig säkert, snart är bebben ute.

Tittade runt på lite grejer igår, va sugen jag var att investera i lite grejer från bodyshop, vill ha en bodyskrub i massa olika goda lukter sedan så skulle  ju inte läppbalsam med någon god lukt sitta helt fel. Undrar om den nya chokladdoften luktar lika gott som jag föreställt mig. Annars vet jag att cocos inte är helt fel.

Tittade även in på clas olsons belysning och jag är verkligen sugen på
197 kr är ju ingenting liksom skulle vilja 2 eller fyra har ju massor av fönster som jag kan ställa dom i om inte annat vid sängen.

Fotoalbum skulle jag också behöva ganska omg så jag kan sätta in alla foton i album. Måste verkligen bli bättre men jag vill ha samma fotoalbum som jag har redan så de blir enhetligt men vet inte om classes har dom fortfarande så måste åka och kika.



Mat

Mhhhh va gott med mat, jag har super svårt att få i mig just något idag. Så de blir de pannkaka för att göra det lite lättare för vem kan motstå pannkaka. Peter är en hejjare på att göra pannkaka så jag slipper dessutom att göra middag. Istället försöker jag göra iordning ett matschema så det är lätt att se vad vi ska göra och man planerar inköpen utifrån det.

Icas billiga veckan gör att man verkligen känner att man vill pröva lite nytt inte bara de slentrianmässiga maten som man är van. Så nu ska jag planera, se vad man har i källare så då blir de ännu lättare att handla. Vi klarar oss nog utan affären ända tills på fredag men man ska ju aldrig säga aldrig.

Pyssel med Ilias

Jag älskar bara att pyssla med Ilias, även fast han är liten tycker han ju att det är roligt när vi gör något annat. Vi har byggt halsband, armband och idag tog vi fram fingerfärgen. Hittade dock ingen tjockare canvas som vi kunde måla på så då fick den bli en gammal vit lampskärm att måla på istället.. Tänkte att imorgon kunde man ju kan den med band och pärlor och lite ditt och datt så då har vi pyssel för imorgon också. Sedan kan han ju få ha den i sitt rum, om inte färger är värmekänslig så den tuttar eld men vad jag läste så fanns de inga varningar iaf.



Sova lite

Efter att ha gått och lagt sig vid 21 tiden igår så trodde både jag och peter att lill älskligen skulle sova som en stock då han inte sov något under dagen. Ack vad fel vi hade vid 23:17 så vaknar han, han hostade mera än dagen innan så av och till har han under natten vaknat. Nu idag vaknade han 4:50 super pigg och underbart trevlig men för oss vart de en kortare natt.

Förmodligen så sover han under dagen lite mera och ikväll blir det att lägga sig i vanlig ordning kl 19 senast. Sedan ska vi nog köra på lite mera nässpray och molipect under dagen så han får upp de värsta. Tänkte att den här förkylningen skulle gå över ganska snart.
RSS 2.0