v 19

Ja nu är jag i vecka 19, ultraljud nästa vecka. Illamåendet består men idag ska jag på apoteket och hämta ut den nya medicinen som kanske hjälper mot illamåendet. Känner fortfarande inga sparkar men har ju som sagt moderkakan i framväggen så kanske om 4-5 veckor känner jag lite mer. Barnmorskan skulle också kolla upp den suspekta situationen som blev när jag var på den senaste ultraljudet. Får se vad som blir kring detta.

Ilias har varit en riktigt solstråle

Ikväll ska vi göra en anmälan mot bilarna som tutar när dom kör förbi. Nu är vi less på allt tutande, finns ju inget hinder på vägen så det är inte för att varna heller.

Vi ska väl börja packa ihop skötväskan för att bege oss in till stan för en synundersökning plus träning av kontraktlinser.

Ilias har börjat leka med lego, något vi tycker är jätte roligt, just nu är det mycket trost. Så fort han inte har något att göra klättrar han på allt, soffor, solar, bord ja i princip allt. Men bara vi gör något, vad som helst egentligen så går de super bra. Han hjälper till att städa, hänga tvätt sopa och plocka undan.



Rolig grej

Ställde mig på vågen imorse och inser att jag inte vägt så här "lite" på några månader, väger tom mindre än när jag gick på Lchf. Jag är ju långt ifrån målvikten men det är ändå skönt. Fast även om man gått ner en del så är är jag långt ifrån smal, samtidigt är de ju skönt att man är lite "större" och inte går upp i vikt hade jag varit normalviktig från början hade jag nog varit oroligt över att jag inte gick upp i graviditeten. Tänk om man kunde hålla denna vikt hela graviditeten och sedan gå ner 10kg på förlossningen vilken dröm alltså!

Gissa könet

Nu vill jag ha lite gissningar, vad blir de för kön?

Jag har gått fram och tillbaka och funderat på vad de är för filur, nu när det bara är en vecka kvar sa jag att nu ska vi bestämma oss för den slutgiltiga gissningen. Sist hade jag rätt, med Ilias, men nu har jag bestämt mig för att gissa på en flicka.

Jag- Flicka
Jessica- Flicka
Malin- Flicka
Viktoria- Flicka
Jim- Flicka
Sandra- Flicka
Emelie- Flicka
Cissi-Flicka
Gojjs kompis emma?-Flicka


Jenny-pojke
Jonte-pojke
Nowa- Pojke
Peter- Pojke
Anna- Pojke
Madde-Pojke
Morfar-Pojke
Joel- Pojke
Mormor-Pojke
Mattias-Pojke
Gojj-Pojke
Fredrik-Pojke


12/9 pojke!

1 vecka på oss att gissa färdigt, blir ett roligt tidsfördriv

En vecka kvar

En vecka och två dar närmare sagt tills vi gör ultraljudet, men tror att denna vecka kommer att gå lite fortare.

Måndag- ÖF
tisdag-kontaktlinser
onsdag- ÖF
Torsdag-städ
Fredag-Lillbror fyller 19 kalas då kanske bjurholms tripp?
Lördag-Barnloppis
Söndag- Eller kanske idag de blir kalas

Övrig tid ska vi fylla med vardagssysslor plock ute, plocka in sommaren och ordna inför hösten kanske träffa lite kompisar och sådär.

Den 5;e  börjar jag plugga på 50% igen så ska söka studiemedel nu och börja läsa i boken så jag hinner göra bort så mycket som möjligt innan bebisen kommer. 


Shopping

Till ilias

 

Måste köpa sedan, missade att den fanns men den va ju yber söt

 

Bild v19

Ja egentligen om någon dag men jag slänger in en bild när jag lix hade karl till hjälp för att fota.

-4 till 5 kg

Mår i övrigt bra för utom illamåendet. Energin går upp och ner samt humör vilka enorma svängningar!

ART

Måste ha skissblock, pennor och lite ditt och datt, håller på att bli tokig är verkligen sugen på att måla igen. Jag vill dessutom göra någon skum konsttavla också. Har inte bestämt vad men något måste de bli så när jag får pengar på måndag ska jag ner på stan för att inhandla lite grejer så jag kan måla vem vet kanske de går bra.

 

Skrock om kön bebis vs Ilias

Bebis
Tjej
(x) Känner sug efter sötsaker  nu oboy och frukt
( ) Hög mage
(x) Bred mage
(x) Mindre skönhet
(x) Mycket Illamående
(x) Ingen halsbränna
( ) Urinvägsinfektioner (jag har känt påbörjan till urinvägsinfektioner, men de har gått över av sig självt)
( ) Blödande tandkött
( ) Håret på benen växer långsammare

Kille
(x) Känner sug efter surt/salt
(x) Låg mage
( ) Toppig mage
( ) Mer skönhet
( ) Lite/inget illamående
( ) Halsbränna
( ) Inga urinvägsinfektioner
( ) Inte blödande tandkött
( ) Håren på benen växer normalt eller snabbar

Ilias

Tjej
(x) Känner sug efter sötsaker - glass, kexchocklad, daim, godis
( ) Hög mage
( ) Bred mage
( ) Mindre skönhet
( ) Mycket Illamående
( ) Ingen halsbränna
(x) Urinvägsinfektioner (jag har känt påbörjan till urinvägsinfektioner, men de har gått över av sig självt)
(x) Blödande tandkött
( ) Håret på benen växer långsammare

Kille
(x) Känner sug efter surt/salt
(x) Låg mage
( ) Toppig mage
(x) Mer skönhet
( ) Lite/inget illamående
(x) Halsbränna
( ) Inga urinvägsinfektioner
( ) Inte blödande tandkött
( ) Håren på benen växer normalt eller snabbar

Så va tror vi?

Cravings

De jag kan äta bäst just nu är svamp och frukt

De är så himla gott och oboy får man inte glömma

 

Kycklingen gick ner fint fint idag så kanske de blir bättre ändå, frukten gör att jag kan äta lite oftar och får inte lika mycket blodtrycksfall.

V18 -4,5kg

Hoppas att jag inte går upp något till nästa barnmorskebesök, 3 veckor kvar

 

 

Nyklippt igen

Min favvo pj till Ilias

Kvällsrutiner

Kvällsmyset jag skulle ha för mig själv slutade med att jag somnade med Ilias när jag skulle natta honom. Sov sedan i två timmar i den bekväma fotöljen i hans rum. Vi har en ny rutin här hemma som jag kört på i veckan. Jag lägger Ilias med välling och mys tar bara några minuter i vanliga fall. Men nu i veckan har han vaknat lite mera så då när han vaknat har jag kört lite fem minuters metoden mest för att Ilias har verkligen strejkat att ligga själv, att ta tutten själv osv. Första kvällen fick jag gå in 3 gånger var femte minut andra kvällen gick jag in en gång idag trejde kvällen så behövde jag inte gå upp han somnade om själv. Han sover mycket bättre eller ja han väcker inte oss så mycket utan tar tutten och somnar om. Han hade pratat i 10 minuter en natt sedan bara somnat om vilket är superskönt. Man behöver verkligen sömn :)




Vi ska nog försöka flytta lekstugan hit i helgen på söndagen, på lördag blir de återvinningen och imorgon packar vi ut köket på lassen till skroten - så då kommer lite bilder. Blir lite inplocking och sortering på gården. Sedan ska jag försöka planera upp med träd, buskar och rabatter så de börjar ha en tanke. Måste skissa en hel del till innan jag är nöjd.

Städ bebis

Himla söt unge som hjälper mamma

Riva kök

Ja vi gick lös på köket uppe idag. Peter fick sovmorgon till 11 sedan kunde planerna skrida i verket. Rummet blir verkligen jätte stort men det är skönt att få de gjort. Nu skulle vi bara behövt att plugga vattnet dit in sedan så kan man även ta bort diskbänken. Vi ska till återvinningen på lördag så de passade så bra att få detta bortgjort nu så kan vi köra bort de med dessamma.

De blir typ 16 m2 stort så vi funderar på att slänga upp en vägg mellan så barnen får en lite större gemensam garderob. Än så länge är inget bestämt men vadå, 16m2 är lite stort. Får man två av samma sort kan dom ju dela senare, ja vi ser ju hur de blir.

Tänkte ringa en vvsare senare i veckan så fort jag har fått lite cash eller åtminståne när jag vet hur mkt jag får. Första gången det är strul med FK.

Näe tänkte göra kyckling i ugnen idag med potatis och grönsaker mums i mage, vilka är era middagsplaner?

Barnrum och sovrum

Ja snart ska Peter börja riva köken och badrummen så vi är redo när vi har råd att renovera. Så jag håller på att förbereda mig och kikar på insperation till olika barnrum. De smidigaste är absolut att de skulle vara en pojke till så gör vi inte om ett rum i onödan.

Färgval flicka-Gammelrosa, vitt, beige och brunt krummelurer
Färgval pojke- Blått, beige, brunt och vitt mycket randigt

Ilias rum vet ja inte hur vi gör om eftersom han blir faktiskt större men man vill hålla kvar i de gammla temat så de är lite svårt.

Vårat nya sovrum är också lite svårt att se framför sig men de släpper nog snart

ett stycke badrum




Bilder tagna från google,



Idag var comfort hit, han sa att vi kunde använda de gamla rören så de var ju otroligt bra. Badrummet planerade vi upp och offerten kom att inkludera kakel och klinkers, vattenburen golvvärme, bubbelbadkar, dubbla handfat, ny toa, elektrisk handdukstork, en extra specailgrej som skulle få den vattenburna golvvärmen att fungera. Nästa vecka får vi offerten men vi ville mest bara veta hur vi skulle göra, vilket rum vi skulle göra om till badrum

Nu kan vi göra klart dom andra två rummen på övervåningen, tvättstugan nere i källaren

Ilias pojkrum kommer nog att gå i grönt och svart tror jag, blir de ett flickrum blir det tapeter

Vårat sovrum ska också inredas och byggas extra roligt blir att göra min garderob.

Badrummet får vänta längst men peter ska göra garage, vi ska måla huset bygga bro, ute planera.
Har börjat titta över trädgården nu också blir ett spännande projekt.

vecka 18

Nu har jag gått in i vecka 18 eller ja 17+0 så 2 veckor kvar till ultraljudet, det riktigt ultraljudet. Lagomt spännande tycker jag ligger på -4 till -4,5 kg. Härlig känsla att inte öka vikten något. Kanske man bara går upp 10 kg då? Illamåendet fortsätter och varje morgon är den andra lik, kvällen är ganska lika nätterna kan jag vakna av Ilias och då är desamma.

Dessa graviditeter är verkligen helt olika, tycker att den verkar lite lika syrrans graviditet bara.

Snart kommer comfortkillen så de blir spännande vad dom ska göra, nu rullar bilen in.

vecka 18

Nu har jag gått in i vecka 18 eller ja 17+0 så 2 veckor kvar till ultraljudet, det riktigt ultraljudet. Lagomt spännande tycker jag ligger på -4 till -4,5 kg. Härlig känsla att inte öka vikten något. Kanske man bara går upp 10 kg då? Illamåendet fortsätter och varje morgon är den andra lik, kvällen är ganska lika nätterna kan jag vakna av Ilias och då är desamma.

Dessa graviditeter är verkligen helt olika, tycker att den verkar lite lika syrrans graviditet bara.

Snart kommer comfortkillen så de blir spännande vad dom ska göra, nu rullar bilen in.

Blodtrycksfall

Åh, är så himla läskigt att få blodtrycksfall. Man vågar ju inte riktigt bära runt på Ilias så mkt heller för den delen just heller. nu på morgonen har jag som vanligt mått pyton men jag fick varken i mig thé eller vatten därav nog att jag får blodtrycksfall, har fått de typ fem gånger.

Peter håller på att städa uppe när dom kommer från comfort imorgon, båda köken måste rensas och städas, resten av veckan ska vi lasta släpen med skrot så vi kan köra iväg de på lördag. Målet är att minst köra två lass på lördag sedan kanske vi måste in till stan med ett lass men bara om vi lix ska in till stan.


Allt ska bort här inne på lilla toan uppe, blir skönt att plugga och stänga ner allt skit då de blir ett litet föråd av d istället.

 



Vi ska kastrera våra katter imorgon också men tror ni inte att ena katten har hunnit smita ut och vi som verkligen har varit försiktiga med att släppa ut dom just nu för att vi inte skulle behöva fara över land och rike och leta de små liven tills imorgon.

Jessica och Wille

Wille ska sova och Ilias styr vagnen

Grabbarn kan leka nu tillsammans mys

 

 

 

Kramar och pussar


Ilias kramar kissen, så himla snäll han är men kisse tyckte de inte var allt för roligt

Barnvakt

Ja igår startade dagen tidigt vi åkte ut till våra kompisar och hjälpte dom att packa och flytta dom sista grejerna. De blev två lass sedan så var vi klara men de tog  verkligen hela dagen. Sedan blev vi sugna på middag ute så vi skaffade barnvakt till ilias så vi skulle kunna få lite specialtime. Dubbeldejt på o'learys sedan så for jag och älsklingen på bio- snacka om välbehövligt. Vi såg Captain America, vi älskar sånna filmer så vi tyckte de var en riktigt bra film, helt värd att betala för. På biografen träffade jag en gammal kompis från högstadiet och hennes kille, som också ska ha barn typ 1 månad innan oss. Vi stod och pratade så dom missade alla chanser för att se någon film, men vi kunde nästan inte sluta prata, nu i efterhand vet jag inte ens om dom fick en syl i vädret. Var verkligen jätte kul att träffa dom, de är så härligt att ens vänner ser ut och må så himla bra, träffar fina killar och verkligen ser super lyckliga ut, man blir verkligen glada för deras skull.

UL1

Ultraljudet idag, jag det gick bra bebisen mådde bra och hjärtat slog som de skulle. Det var bara en tvär titt för att se att allt så bra ut. Kommer fortfarande ha mitt RUL på spec den 6/9 då kan vi nog hinna med att kolla kön om de går förståss. Min instinkt säger flicka men, ja tiden får utvisa va de blir. Tror dessutom de skulle vara smidigt att ha barnvakt då också, bara så man slipper tänka på Ilias just så mkt när man vill höra om bebisen.

Läkaren försökte mäta bebis men de var väl ganska svårt och ska man gå efter hans mätning så skulle jag vara i v14+6 var de största han fick fram. Men då skulle aldrig gravidstickan visat posetivt när jag testade, får veta mera sedan. Moderkakan i framvägg så bebisen låg hemskt långt bak mot ryggen och de var svårt att se bebisen, överhuvudtaget jämför med Ilias. Kommer förmodligen känna denna bebis mkt mindre nu också eftersm den ligger i framväggen. Så folk kan ju skippa att ta på min mage denna gång!
Tror att vi lyssnade på hjärtat också men hjärnan är som en gröt så vet inte egentligen inte om de blev någe hjärtljud, tror de men är osäker.

Nu när jag tittar och räknar efter så vet jag inte om jag hittat felet får se om några veckor :)

Otur i turen

Ja nu när vi la golvet i köket drog vi fram kylskåpet för att lägga golv även där under. Va upptäcker peter, jo att kylskåpet läcker och har nog gjort detta en tid. Så tur nog så la vi nytt golv och upptäckte det hela, oturligt nog så är det trasigt. Kanske så kan peter laga det nu men vi får se hur de går, kanske vi måste köpa en ny kyl.

Mamma erbjöds sig dock att låna ut hennes frysbox, fast jag vet inte riktigt hur de blev, skulle vara smidigt för då kan jag köpa en helkyl istället för en halvkyl-frys som vi har nu. Hatar när de är proppat med grejer och man inte kan ha någon ordning.

Ska på UL imorgon

Ilias UL bild

Kärlek

Ja i 4 och ett halft år har jag och Peter varit tillsammans. Känns inte så länge jämför med vad vi har hunnit med egentligen. Snart 2 barn, renovering av hus, utlandsresa och dylikt. Känns så skönt att man har hittat en så underbar kille som verkligen uppskattar en och älskar en mer än allt annat.

Visst har alla brister, de ska jag inte stjuta nder mattan men Peter är verkligen så underbar och vi trivs så himla bra i varandras sällskap. Vi uppskattar varandra, vi har mkt samma värderingar, åsikter och tankar.

Mycket roligt är ju också att min familj uppskattar verkligen Peter så mycket, han är så omtyckt av allt och alla. De är roligt att höra att min familj tycker att han är så duktigt i allt, allt han gör är så himla bra och att han är så himla fin.
Nästan värst är de väl att dom skojjar med mig och säger att jag får passa mig för att inte tappa honom.
Älskar att höra att han är bra för jag tycker att han är så himla bra, men de tycker jag ju om mig själv också.  Hatar verkligen kritik på honom, ingen får säga något minsta lilla tar jag illa upp, riktigt illa upp. Kan vara arg i flera dagar, veckor. Peter lyssnar inte ens på kritik hans öron stänger av sig, hör de inte ens, ens från mig. Det är lite roligt att han gör det för då kan han ju verkligen gå sin väg.



Hitta stuket

Försöker hitta stuket på köket, nu har vi ju snart lagt golvet, sista blir gjort imorgon så fort karln kommer hem från jobbet. Men jag blir så sugen på att investera i en ny diskho, bänkskivor och väggplattor. Så jag tittar lite på insperation från styleroom, finns så många som har gjort de så fint. Snart så tänkte jag även försöka lite pö om pö

Sedan skulle ju inte vara dåligt med lite möbler här hemma, som köksbord, matsalsbord, skrivbord, bokhyllor, ny säng*2 skänkar och en ny soffa sitta helt fel heller.

 


Favorit!

Ja nu håller älsklingen på att klä om Ilias till pj's sedan blir välling och nattning.

Idag har jag städat och dolat, i sommar har de inte varit många städdagar så jag tar igen de nu. Har hunnit med lite i källaren, tvättat, dammsugat lite snabbt, blockat in 6 liter vinbär 3 av varje sort sedan så, har vi gjort mat och nu kunde Ilias äta stekt potatis så de underlättar matlagningen lite. Dock så reagerar han på lingon och hallonsylt, tomater och barnmat. Men förhoppningsvis går de över.

Ilias är så rolig ofta kommer han och pratar med en sedan skrattar han mitt i allt fortsätter och sedan skrattar. Lite halft tillgjort skratt asroligt att lyssna på, måste försöka att spela in de sedan.

Eftermiddagen spenderades med Ilias faster och kusiner. Ilias var så snäll han gav både faster och kusin många kramar och pussar när dom skulle åka. Jätte mysigt att han är så kramig, passa på nu när han är de.


Update

Ja håller på leta telefonen som är spårlöst försvunnen här hemma. Jag vet ju att jag pratade med min lilla pappa på vägen hem från öf så den ska ju vara hemma. På ljudlöst borde den inte vara men de är så dumt att man förlagt den här någonstans.

Nu ska vi bara lägga golvet under kylen och under spisen sedan så är vi klara med golven för ett tag. Det är ju inte så mycket golv att lägga men Peter kommer hem 15:30 från jobbet sedan ska man laga mat och sånt. Nu måste Peter duscha direkt efter jobbet annars kräks jag av hans lukt. Han får inte ens komma i närheten förräns han har tvättat av sig.

De värsta ställerna är soporna, kylen, diskmaskinen, trappen ner till käller (där peters arbetskläder hänger) Bilen, avgaser. Att åka bil överhuvudtaget är en pina. 

Mat som jag inte klarar av är socker, fet mat typ som pizza, hamburgare, friterat,mjuk bröd, korv som är stekt i fett av något slag. Aptiten blir sämre men så länge man kan härda ut så ska jag försöka iaf. Syrran mådde illa till v19-20 med William så jag försöker verkligen att hitta en målpunkt.

Telefonen och illamående

Ja telefonen är någonstan här hemma men har ingen aning om vars. Hör den heller inte men vet inte om den är på ljudlös.

Idag har jag hunnit med en hel del, dammsugit, varit på öppna förskolan gjort lunch och middag, dammtorkat, varit på affären och tvättat.

Illamåendet verkar ju aldrig gå över, mår typ konstant illa. Har haft världens huvudvärk idag och Illamåendet bara väller över mig. Är bara allmänt arg och sur och irriterad på allt. Nog mest för att man är illamående och har huvudvärk. Jag slipper ju spy men det är just att man blir galen på att vara illamående hela tiden.

ÖF

Imorgon ska jag på öppna förskolan sedan lite inköp för att sedan försöka ta in de sista bären.

Har hitills plockat. 0,5 krusbär eftersom alla har inte mognat.
4 liter röda vinbär och 6 liter svarta vinbär
2 liter av varje har jag gett till syrran
Men nu måste jag verkligen ta in bären annars så kommer dom att bli över mogna och de vill ja ju inte.

Hade hoppats på att göra både sylt, marmelad och saft. Tänkte till och med vara ännu mera ambisiös nästa år och plocka in alla rabarber. För i år hann en del sloka, dom ser inte så roliga ut att använda då.

Ilias gillar att plocka vinbär med mig så de är en bra ute aktivitet.

Gravid nr 2

Ja, jag mkt mkt nyfiken vad de blir för lite bebis. Jag hade ju rätt med Ilias, trodde de va en liten pojke och ut komme ju en mkt söt liten pojke. Nu känns de faktiskt som en flicka men just pågrund av att allt är så annorlunda, nog blir jag osäker mellan åt. Peter han tror nästan mer på en pojke denna gång så vi får kanske de om några veckor. Hade jag varit smalare hade de kunnat synnas ganska mycket att magen var framme men eftersom jag är tjock så är de lugnt, kan fortfarande ha alla kläder, byxor

Ilias

Vikt + 3 kg            
Cravings Glass, Kexchoklad och Daim
Blodtryck 117/72
HB 6,6
Puls 90
Urinvägsinfektion

Bebban
vikt -3 till 4 kg
Cravings sushi, oboy, kiwi, hårdbröd
Blodtryck 117/72
HB 6,6
Puls 90
Urin UA






Bebban v 17

Ilias v17-18

Hallen klar

Ja nu är hallen klar iaf så nu börjas projekt kök. Jag ska gå ut och plocka vinbär för att göra en vinbärskaka åt Peter sedan ska vi nog ha lite mysigt ikväll. Hinner vi skulle de vara bra om vi kunde måla boden men de är ju inte någon våldstress.

Ilias somnade halv nio igår och sov till 8, själv vaknade jag 7. Men inte så konstigt när man hade varit på lastbilsmässa hela dagen.

Vattenfärg och kräks

Jag och Ilias skulle ha mysmorgon, målade med vattenfärg och pojken var helt indränkt i vattenfärg en syn för ögat, hela köket var en röra med vattenplask, vattenfärg blöta papper en pojke full med färg.

Då passar de för pojken att skita, jag är som sagt väldigt illamående, jätte illamående. Jag hade redan bytt en bajs blöja, ilias luktade skit. Jag va ju tvungen att byta en till men de gick verkligen inte, jag kunde inte släppa honom för att han inte skulle kleta färg överallt jag höll på spy av hans lukt sedan lukta den bajsblöja inne på toaletten. så medan jag hulkade mig över toaletten höll fast pojken så han inte skulle förstöra inredningen insåg jag att detta går inte.

Jag skriker på Peter som ligger och sover, har hulkat mig så jag gråter och Ilias har mestadels röd vattenfärg över hela sig. Peter nyvakna syn såg bara en röd pojke och jag som såg helt skärrad ut. Han trodde pojken var full av blod.

En vanlig lördags morgon


Bild lånad från google

ARG!

Ilias såg teletubbies imorse, men de tog slut och jag bytte kanal. DÅ skulle han ha tvdosan, men när han inte fick de så blev han super arg. La sig bara på golvet och skrek, vilket jag ignorerade, men då gav jag han en annan dosa. VAD GÖR HAN DÅ?!

Då slänger han iväg den dosan, den dög inte. Va jag känner igen mig

Inköp

Snacka om kap idag, köpte märkes handskar som ska va hur bra som helst och en billig märkes overall. Overallen hade gått på 899kr innan och nu 300 vilket är typ normalpris för en overall.


 

 


Nolia

Idag ska vi på Nolia, träffa några kompisar och bara vara i vimlet av människor. Sedan blir de nog go middag och vila inför lördagen eller söndagen då vi ska lägga klart golvet i hallen och köket.

Kan ja ju berätta att jag är i 16v och vi ska ha ännu en liten knodd om några månader. Var på första BM besöket igår och de kände riktigt bra eftersom jag inte gått upp något än utan snarare gått ner 3 kg, nu väger jag lika mkt som i 9 veckan på den första graviditeten. Eftersom jag verkligen inte vill gå upp lika mycket denna gång som förra (15kg). Barnmorskan däremot tyckte att jag kunde gå upp minst 9 kg denna graviditet. Men jag har ju en fördel med att jag är konstant illamående, trött och inte vill eller känner för att äta socker, fett eller lagad mat övertaget, skulle kunna leva på hårdbrömackor med skinka och kiwi resten av graviditeten :).

UL kommer jag göra i vecka 19-20, den 6e september så nog är jag lite nojig fram tills dess men oftast så ser allt bra ut. Alla mina värden i onsdags var ju bra och jag mår i övrigt bra. Känner mig bara verkligen inte gravid.

Blir de inge bättre?

Ja jag undrar verkligen om de inte blir bättre än såhär på tvn. Ilias har ännu en gång somnat tidigt och jag är ensam kvar med tv. Grannarna är inte vara hemma så där kan jag inte heller terrorisera.  Peter telefon är sönder och bilen behöver sig en omgång eller två, min mobil måste vi lämna in då den inte riktigt gör som jag vill. En av mina ringar har jag tappat.

Men imorgon jobbar jag min sista dag sedan är jag bara föräldraledig igen! Nästa månad köper vi en torktumlare och inom kort en ny tv 50-60 tum.


Lägga mig redan, efter en kiwi macka och ett glas oboy?!

 

Btw här är lite från renoveringen av golven

Efterbilder

 


Spotta?!

Ja idag gav jag Ilias hans tandborste, han går iväg som vanligt lite överallt men får självklart ta med sig tandborsten. Va är de jag hör?! Spott och tvi ja han spottar upprepade gånger på golvet. Jag kan inte göra något i chocken är helt paff?! Jag följer efter honom och han går och spottar, fräser lite överallt. Nu kan jag bara skratta åt min lilla bebis
Min lilla tremänning ibland blir jag så förvånad över hur lik Ilias och Theo är

Är är dock theo 2,5 år

 

Gå och lägga sig!

Varför, varför drar man sig för att och lägga sig. Snart ska man upp med en pigg Ilias också. Varför går jag inte bara och lägger mig? nog tycker jag att jag är så pass gammal att jag ska kunna sköta detta själv. IKKET! Nu är klockan snart midnatt och jag har inte ett sug på att lägga mig i sängen. Vill kika på tv, kura ihop mig i en filt och dricka lite té nu när det är lite frusnare här inne.

Har fått sådan dille på hårdbrödmackor med skinka och kiwi idag har jag ätit fyra stycket. Måste på affärn imorgon för att köpa mera kiwisar och skinka. Har ni aldrig prova så är det ett måste är så himla gått och somrigt på nå vis. :)


Ilias och Peter tittar på fåren på 4H gården i umeå

Näe nu ska jag gå upp och räkna några får jag med

Vardagsplaner

Var just ute en liten sväng med vagnen så liten kunde somna. Nu börjar rutinerna bli dessamma igen. 9 och 15 vill han sova och de är skönt om de följs för man behöver en liten stund från den lilla kläng apa som jag har.

Idag rev peter golvet i hallen, sedan la han in en bit av de nya golvet de bråkades mycket för honom så de blev lagt ca en 1/3 men imorgon är han nog klar med golvet i hallen och i slutet av veckan hoppas jag att vi är klara med köket också.

Jag fick en tid på kontaktlinser den 30/8 så inte förrän om typ 3 veckor så får jag prova ut linser. Snacka om otur, men hur som haver så är de ju bokat.

Jobbar sista dagen på tordag sedan har jag ledigt ett tag och tar sedan upp studierna igen i september för att förhoppningsvis bli klar i januari/februari.

Sommar

Sommar, här var de wheels, jag och syrran


Sedan har vi min super sexiga karl

Idag kom syster förbi, vi plockade vinbär så hon fick nästan 4 liter med sig hem åt lite lunchmiddag sedan var vi med Ilias och bytte lite bilder från i sommar.

Peter lägger nu golvet i Ilias lekrum snacka om skillnad, sedan blir de att ge sig på hallen och köket NU när golvet är inköpt

Djurparken i L-sele

 

Impuls köpte ett golv

Ja vi var på super dåligt humör jag och älsklingen, förmodligen för att jag va trött och han hade tandvärk men efter en dags gebbande åker vi och impuls köper ett golv till lekrummet. Tänkte även köpa till köket men vi hittade inte riktigt de vi ville ha. Sedan tycker vi för en gångs skull olika. peter vill verkligen ha ett typ svart golv helst som ser klinkrat ut och jag vill ha ett mörk men inte klinkrat. Ja de är verkligen super svårt att få allt att gå ihop men tror peter vinner denna gång faktiskt.

Nu håller vi på att göra varma mackor och thé sedan ska vi se lite tv och hoppa isäng. jag somnade så tidigt ikväll så har redan sovit 3 timmar.

Prinsessorna

Systrarna Hallén

 

Hittat färgen iaf

Syrran kommer att komma ner och hjälpa mig, så fort karlarna har börjat jobba så de är inte så länge kvar iaf!

2006

Kommer först att bleka hela håret, sedan lägga en mellanblond eller nästan mörkblondare bas som vi sedan slingar upp med vanlig hätta och blekningsmedel

Har även skickan in en förfrågan på bokning för kontaktlinser på specsavers så hoppas dom har en tid inom två veckor om passar.

Ilias 1års kalas

Skruva med pappa

Nya höst tag

 

Ja nu måste vi börja ta nya tag inför hösten. Idag har vi haft en lugn dag, Peters semester slutar ju på söndag så vi längtar inte efter den nya veckan.

Jag ska svabba upp hemmet riktigt i veckan från top till tå sedan hoppas jag på få låna släpvagnen så vi kan köra bort skrot och skräp närmaste veckorna

Jag ska och måste fixa linser nu, är så less glasögon att jag nästan håller på att dö.

Vet inte heller vilken färg jag ska färga håret, så letar lite insperation nu också. Jag är ju helt betuttad i Linda Hallberg, hon är så otroligt på att sminka och fixa till sig och just nu har hon rödbrunt hår, blir så sugen. Har nästan de nu eller om jag skulle bleka de som jag hade förut men de är också lite omodernt. Kanske bara slinga i mörka och ljus slingor hela håret typ.

Semesterbild

Älskling och jag fiskar

Regnig dag

Ja inte alls nå trevligt väder idag men jag får iaf lite sug på att baka när regnet öser ner. Sedan skulle jag och peter gått igenom alla kvitton, värdepapper osv sorterat upp och slängt gamla räkningar som är oväsentliga.

Tappade min Ilias ring igår på jobbet, blev super deppig sedan trodde jag att jag hade sådan oordning att vi aldrig skulle hitta kvittot. Men de går på en försäkring så jag behöver bara betala 200 kr, polisanmäla försvinnandet sedan får jag en ny ring.

Dubbelbokning, ja de blev ju så tokigt både jag och Peter jobbar nästa vecka på torsdag, min sista dag. Men peter börjar inte förrän 15 och jag slutar klockan 16 så min snälla moster och mormor kunde ha honom typ 1,5-2h.

Ilias badar i fjällen

Djurparken

Ja och Ilias åkte till min syster och hennes William och hälsade på vi passa då på att åka på djurparken. Super mysigt, men man förtränger verkligen backarna. De roligaste var att gå in till djuren på barnen zoo. Ilias var super modig direkt och klappade djuren han ville titta på grisarna och ta på allt.

Eftersom vi hade med oss våran fotogalna syster så har hon alla bilder. Jag hoppas jag får dom snart.

RSS 2.0