Gravid nyår

Nyårs bilden på den gravida

2009



Var bara tvungen på att slänga in en gammal bild med samma klänning 2009 samma år som jag blev gravid med Ilias

Inköp

Spjälsäng till plutten √ check

Fick tag i en spjälsäng nu till lill plutten. Vi har ju först lilla mys krubban tänkte att den kan ju vara bra att ha nere, då kan man ju ha bebisen här nere så den får vänja sig vid alla ljud och inte bli så ljukänslig. Och uppe har man den vanliga spjälsängen. Hade först planer på att om ilias skulle få en vanlig säng att sova i men i dax läget är det så otroligt skönt om nattningen bara funkar. Så till sommaren eller så kanske vi gör en drive på att försöka få honom att sova i vanlig säng. Bebisen är 6 månader och har någorlunda rutiner och då kanske de är lättare.

Nyårs löfte

Mitt nyårs löfte är inge cola och inge godis eller chips eller glass på 1 år. Tror ni jag klarar det? Tänkte att de kan jag ju lätt göra istället för att banta dom här sista veckorna av graviditeten speciellt också eftersom jag tänkte gå ner en hel del efter plutten är ute. Får dricka lite mera te och äta lite mera av mina gomackor istället :)

Så första steget nu är på söndagen att ta bort allt sånt sedan ha mera regelbundna mål. Just nu har jag slavat väldigt mycket maten. Skippat luncher och frukostar vilket gör att mitt blodtryck svajar och humöret lika så. Så nu ska jag vara duktig ett tag.

sedan är min plan att vara lite duktigare på att gå ut och gå, speciellt nu när de har kommit lite snö och ändå inte är så kallt. Karln min brukar ju inte vara bangen så får se va som blir men de känns som om att jag kan misslyckas ala grövsta på men får se på söndag :)

Stackars plutten

Han är hur risig som helst i kistan bara vatten typ. Så det är verkligen synd om lilla hjärtat nu. Men fart är de så klart på honom ändå lite extra kinkig men de får man ju ta om man har ont i magen. Förhoppningsvis är de bara tänderna som gör det eller så var det gröten som peter gav honom imorse. Får se imorgon om vi bara ger välling till frukost för att se om de blir bättre då.


Snart börjar viktkampen

Taggar min viktkamp sedan då, klarar jag mitt mål blir det nog en resa till England i december nästa år. Eller en solsemester någonstans i maj med hela lilla familjen. Är så otroligt taggad, vill börja redan nu men motivationen att göra som sist så jag kämpade med vikten samtidigt som jag var gravid med Ilias var inte något jag vill göra om. Då jag försökte gå ner eller stå still på vågen efter dietisters rådgivan och deras hänvisningar gick upp ändå. Så denna gång startar jag när jag fått ut min lilla älskling.


Jag vill vara mera såhär






Men om två månader kör jag igång igen

Namn

Idag har jag pratat igen om en massa barn namn. Peter suckar skeptiskt till mina favoriter, men han då själv inte kommer med några förslag själv så får han nog gotta sig i mina förslag

Peter flicknamn
Meya eller Maya

Peter pojknamn
-tomt-

Linda flicknamn
Alicia, Alice, Leia eller Maya

Linda Pojknamn
Oliwer eller Isacc

Barnhjälm

Den snygga skoterhjämen som jag skulle vilja köpa till plutten. 900kr kostar den, kanske en investering nästa år om de blir någon ny skoter då. Fanns från 2-4år så de passar ju till plutten precis. Som då kommer vara 2,5 år.

 

Ilias var verkligen i gasen nu på kvällen, så fort han blir aningen trött blir han super trotsig ska slänga grejer i golvet, slåss och testa till de oändliga. Säger vi nej så ska han direkt upp på den platsen och man ser verkligen testningsfasonerna direkt. Mellan varven är det verkligen svårt att hålla sig ifrån skratt.

Julen dansas ut

Julen är bestämt slut nu! Nu är jag less på så tjafs överallt så idag åkte alla julgrejer ner och upp kom de en ny härligt grön matta, rosa gardiner och vanlig inredning. Verkligen underbart!

I ugnen ligger en härlig god ost och skinkpaj med tomater och broccoli

Batteriet till mondeon är utbytt och förhoppningsvis ska vi slippa med något fler krångel med bilen hädan efter. Bilen har nämligen varit lite svår startade mellan åt.

Massa gamla fönsterlampor har fått bosätta sig i fönsterna eftersom vi inte har införskaffat oss några snygga nya. Jag är verkligen dålig på att få de mysigt med hjälp av ljus. Jag använder aldrig ljus och annan belysning för att göra de mysigt och gör jag de blir de inte alls så mysigt som hos alla andra. Men de får duga till jag köpt nya.

Sko intresset

Min lilla sko fantast

Jämföra v34

Bebisen

Iliasen

Mål

Mål innan bebben kommer, tiden går ju så fort och går som ännu mera fort när helgerna är långa gubben är hemma och man får bara njuta av varandra.

Inom några dagar är det nyår,
Sedan har jag en ny kurs som startar och ett slutprov att hinna med
älsklingen fyller år inte något glammigt som 30 eller så men kalas blir det iaf
Sedan så är de ju bara någon vecka till Liten kommer.

Sängen till bebisen är inte klar, då de både ska sys lite och greja på så den blir som vi vill ha den. Vi har inte någon syskonvagn och funderar kring om de kommer att behövas eller om de löser sig ändå. Ja menar hur mycket kommer man att reja?!



Mellandagsrea

Vi passade på att åka på rean idag ändå. Till och med Peter hade märkt att de började bli tomt i Ilias garderob. Så nu investerade vi i en massa nya kläder. Han hade fått ett stort bidrag av sin mormor så de kändes super att kunna använda dom till något han verkligen behövde. 10 stycken långärmade tröjor, 3 byxor, 1 pyjamas och 1 morgonrock är verkligen super nöjd nu har vi kläder till sommaren då han fyller år.

Peter fick ett par märkes jeans som verkligen super snygga, sliten lock med lite hål och jag fick en ny fungerande telefon. Så vilken dag alltså! Men är lite sugen på att åka på hh i hörnefors imorgon och kika rean där. Dom brukar ha jeans till Peter för 100-300 kr och det är super pris alltså

Oj oj oj

Ja det är svårt att kanske förstå just ojojojoj. Men just nu säger Ilias det hela tiden vi brukar skoja  med våran mormor om just oj oj oj. Hon säger det nämligen jämt så vi kör väl lite på det också. Nu när våran 1 åring lär sig nya ord varje dag. Nu går han mest runt och "ojjar" sig. Eller om något är riktigt bra säger han "waow" vilket också är riktigt charmigt.

För oss är inte julen färdig ännu, vi ska fira jul idag också med min familj så dom kommer hit om några timmar. Lillebror är redan här men jag saknar mina systrar. Men ska passa på att göra oss klara så går tiden kanske lite fortare.

Dan före doppare dan

Ja efter en lång dag igår med diverse surr med barnmorskor och läkare kunde jag äntligen komma hem. Hemma var ja ju tvungen att göra klar inlämningsuppgiften så jag inte får sämre betyg än vad jag dug till. Det blev ganska sent innan jag var färdig sedan så har vi fortfarande rätt många julklappar att slå in. Peter höll på länge medan jag pluggade och dan före det satt vi också med julklapparna. Men ikväll blir vi nog klara.

Jag som ska vila lite mera just nu för att bebisen absolut inte ska ha en chans att börja komma ut. Måste städa idag, det är rätt undan plockat men jag skulle behövt göra en riktig röjning här hemma, dammsuga och skura. För imorgon ska vi ju till svärfars men på juldagen så kommer min släkt hit.

Puckat

ja det var inte någon hit att åka någonstans idag. Glömde dessutom vagnen till pojken så han ville springa runt överallt medan jag skulle försöka att handla. De gick sådär om man säger så, barnvaktandet fick jag lov att avsäga mig eller jag min underbara vän sa att jag slapp. Så då kunde jag åka hem och efter 2 timmar på affärer då jag mestadels höll på att bära runt på mitt barn. Väl hemma kunde jag vila - eller ja vila och vila-  så mycket man kan vila med en vild 1åring :) Han har verkligen mega energi denna pojke, inte en lugn sekund. 

Måste väl inse att man kanske kan varva ner, ta de lugnare när man är höggravid och har en ettåring. Man måste inte hinna plugga, jobba, baka, vara alla andra till lags, hinna leka, städa tvätta, laga mat. Känns som jag har lite svårt att varva ner. Vill däremot inte vara helt utkörd när jag ska ta hand om nykomlingen :)

Barnmorskan ringde på förmiddagen och jag måste in imorgon för att lämna ytterligare prover. Jag hade utslag på socker, äggvita och bakterier i urinen. Förhoppningsvis var det bara just vid det tillfället eller att jag åkt på en uvi eller något sånt. Får ju som sagt se imorgon va de lutar mot. Är de uvi kan de ju förklara illamåendet, tröttheten den kan ju yttra sig lite hur som haver.

Ångest

Haha nu har jag verkligen ångest över att åka in till stan, undrar hur mycket folk det är och hur mycket köer det är överallt. Känner bara att jag blir irriterad hatar bilköer, hatar människor överlag som ska vara i vägen när jag ska göra något. Går inte och handla går inte att göra någonting när alla människor ska vara på samma plats på samma tillfälle. Paketpapper måste inköpas för vi har inte slagit in ett ända paket då vi trodde vi skulle göra det hos Peters mamma vid den årliga paketinslagardagen. Sedan vi bestämde oss för att inte ha den i år har vi inte varit in till stan. Så det är väl bara att gilla läget och åka in till stan för att fixa för det sista.

Rullar fram

Har gjort beskvier idag, fyllt dom nu ska jag bara doppa dom i choklad. Fixade även snöbollarna som höll på floppa då jag hade i för mycket kokos. Men nu ska allt kylas sedan kommer sista finishen.

Får se om Peter koll på bilen räcker för att den ska fungera annars ska jag en sväng in till Umeå imorgon, om bilen ville starta. Den startade idag men jag är fortfarande lite skeptiskt till att den ska funka.

När Peter kommer hem ska potatis skalas sedan blir det potatis och prinskorv till middag. Imorgon blir de nog att grilljera skinka, köpa tunnbröd och limpa så man kan äta riktigt lyxigt. Sedan ska jag göra sista inlämningsuppgiften också, har påbörjat en del men är säkert 4 timmars jobb kvar.

Synd att peter inte är ledig i veckan skulle verkligen varit mysigt att få rå om varandra och pyssla, påta på med lite dit och dat.

Barnmorskan

Barnmorskebesöket v33

Blodtryck 128/78
Sf mått 34 fortfarande lite högt *pust, så typ samma som med Ilias i samma vecka
Bebisens hjärtljud 148 de blir lägre, men den har betydligt högre än Ilias som aldrig låg över 140, ja en gång gjorde han det men då vände han och vred sig överallt.
Bebisen har vänt sig neråt men är väldigt rörligt fortfarande.

Bild v33

v33 Bebis

 

v 33 Ilias





Visst finns de likheter, sist fick jag inte på min förlovningsring i v29 jag hade vätska i benen vilket jag sluppit nu. Kanske beroende på att jag rör mig mera nu. Jag hade med Ilias super mycket senadrag och vaknade ofta på nätterna för jag hade ont i kroppen. Nu slipper jag även det, känner ibland av lite foglossningar men inte ens i v15 med Ilias var det så lite som jag har nu.

56 dagar

Så himla najs är nu i vecka 33 då, 56 dagar kvar yeah, har idag bakat och energin verkar vara på ganska så topp. Lussekatter och mintkyssar, sedan gjorde jag hemgjorde köttbullar med mimosa och brunsås till middag. Plockade vid lunch så har hållt igång hela dagen.

Var lite sugen på baka biskvier, göra pepparkakshuset och kanske något annat gott snöbollarna kanske.

Pustar ut

Så skönt nu börjar förvärkarna avta efter 1,5 timmas bökande, dom blev rätt täta med ca 5 minuters mellanrum och ett tag gjorde dom rätt ont. Dom startade när vi satt och åt sedan höll dom i sig även fast jag låg på soffan och vilade en timma gjorde de nästan ingen skillnad. Vi blev nästan oroliga över att vi skulle behöva åka in såhär på en fredagskväll. Men de avtog rätt bra så nu kommer dom mera oregelbundet och inte alls ont, gissade på att efter snabb handling och laga mat var de som behövdes för att de skulle bli sådär, minns jag inte alls de va med Ilias. De är ju några veckor kvar men fick verkligen en tillbaka blick på hur de skulle kännas och det är väl inte alls sådär som vill se fram emot. 

Ilias har fått gå isäng han är lite bättre idag, fått en del nässpray som hjälper en del plus att han sov upprätt under dagen.

Nu blir de filmtittning på den nya 59 tums tv sedan en tidigt kväll för i morgon ska vi iväg och fira svärmors födelsedag.

Ger upp

Ingen hjälp alls, helt onödigt samtal med dssk på bvc. Jag sa som det var att Ilias har haft hosta sedan i typ augusti och varannan vecka har han varit förkyld- då blir hostan värre. Visst kan de vara att han träffar på en del människor och han får långdragna förkylningar men va fan kan man inte få något annat råd än "ge honungsvatten".
När han sedan anstränger sig så får han världens hostanfall även när han nästan inte haft någon hosta på natten.

Hur som helst vill jag ju ha någon hjälp, antingen med någon form av hostdämpande vid behov eller att dom lyssar om kanske han har förkylningsastma eller astma.

Det är går ju relativ bra i vanliga fall men när han är förkyld, feber, magen som farit, snuva, tänder på g och dessutom den förbannade hostan som gör att han är vaken flera timmar på natten sedan vaknar han stup i ett när han väl sover. Får man lite mindre energi att hantera allt så då vill man verkligen ha hjälp, typ direkt.

Men det vi har märkt är att vid alla tillfällen jag har kontakt med sjukvården gällande Ilias tar dom mig aldrig på allvar, men de gånger peter ringt så har dom gett goda råd eller så han han fått komma in direkt, bara några timmar senare från samtalet. SÅ JAG KOMMER ALDRIG ATT RINGA IGEN!

Min duktiga kille

Min lilla duktiga kille. För några veckor sedan skrev jag att Ilias hade hade satt ihop två ord. Nu gör han de hela tiden och ibland tre ord, blir så himla impad av honom.

Tutte ner, pappa kudde och skor ut bara några av hans små meningar

Är dock mindre impad över hans sömn vanor just nu, hostan blir dessutom bara värre så idag ringde jag bvc. Eftersom han inte nästan haft någon hostfri dag från sep. Mest är de då han springer och anstränger sig plus då på natten och nu är det värre än någonsin. Så får se om vi får någon hjälp från bvc.

Dagen

En dag då vi knappt hann något känns det som, bättre lycka imorgon då kanske. Plutten har nog någon eller några tänder på G. Därav febern, dåliga sömnen, dregglet, bitandets och kassa magen. Så hoppas att de går över snart. Idag sov han 30 minuter på dagen vägrade bara sova. Men nu sover han och förhoppningsvis sover han mesta delen av natten.

I natt var han upp mellan 22:30 och 01:30 jag blev inte imponerad om man säger så. Han vill ligga så när så nära mig att själv kan jag inte somna, vrider och vänder på mig, vilket han i sin tur vaknar av. *suck

Men vi köpte iaf en tv idag, är så rädd att våran tv skulle spöka och vi blir utan tv på själva juldagen. Det går ju absolut inte för sig. Tv vi har hade börjat med några underliga ting, visade ingen bild ibland osv så nu känner jag mig rätt säker. Men vi fick inte upp den idag så det är morgondagens projekt, sedan ska vi försöka köra iväg med den lånade släpen samt de grejer som inte ska vara kvar här. Förhoppningsvis hinner jag göra lite lussekatter och kakor också. Ja om sömnen är med mig förståss.

Feber kille

Ilias somnade vid 6 sedan vaknade vid 11 sedan har han halvslumrat av och till flera gånger, nu la jag honom i hans säng och snart sover han några timmar till. Han ville verkligen ligga på mig. Febern har återvänt, gissar på att han frös han ville ligga kloss emot mig. Kände febern redan imorse då han vaknade klockan fyra. Men han har varit på rätt bra humör för att ha feber gav alvedon just innan han skulle lägga sig för då gick allt verkligen emot han, han orkade ingenting, trots den långa sovstunden mitt på dan.

Funderar lite kring potträning redan nu men jag vet inte alls. Eftersom han är så duktig nu på att säga till så funderade jag på om de skulle ens vara en idé. Hade planerat att börja i sommar då han blir två. Ja det är då inget måste än så länge..

Veckans planer

I veckan ska de donas och grejas! Hyllor ska upp på väggarna, hallbänken ska monteras. Traktorn ska göras klar för vintern och gården ska skottas. Sedan ska vi hyra släp och köra iväg sånt som ska bort bland annat en soffa, tvmöbel och en bokhylla. Pepparkakshuset ska byggas, kakor ska bakas och kanske ska vi köpa en tv. Ja vi får se vad som hinns. Ska försöka så att vi kan inhandla lite reglar, gips och isolering för att kunna renovera också men vi får se, tror att de blir en bra prioritering. :)<3 shopping

Kort skulle behövas sorteras, album och ramar skulle behövas köpas och sedan skulle jag behövt fylla dom med drivorna som ligger här hemma. Men man an inte köpa allt samtidigt även fast man vill.

Jämföra

 

En bättre bild kommer nog imorgon nu ska jag sortera bort lite grejer i hallen så den nya bänken får plats

 

Snart i v32 då

Planering

Nu har vi hittat några lösningar hur vi ska få placera alla möbler nu för bebisen ankomst. I hallen kommer vi ta bort byrån för att bara ha en bänk och en stor helkroppsspegel. Sedan hoppas jag att vi kan få någon att hjälpa oss instalera ett uttag där så jag kan blåsa håret osv i hallen. Byrån kommer bebisen eller Ilias få använda så den kommer vi bära upp på vinden.

Sedan är tanken på att ha en garderob istället för skohyllorna och hatt hyllan i hallen de vi måste göra då är att lägga lite golv och tapetsera måla lite tak så de ser snyggt ut men de gör vi närmare våren eller hösten. Skulle vara smidigt att hänga undan jackor osv

Idag gjorde jag ett klipp hittade en stor jacka som jag hoppas kunna ha HELA vintern. Den gick på 200 och den är mycket varmare än min gamla jacka som jag måste ha öppen för jag kan inte stänga den. Men kommer kunna ha denna här stora jacka tills i januari sedan kanske jag får ha den öppen, men mycket skönare att ha de lite varmare. Sedan är ju magen rätt stor ett tag efter graviditeten så då passar denna jacka utmärkt att ha ända fram tills i mitten av april.

Världen bästa systerson

Ja världen bästa systerson fyller år idag. Men tyvärr kommer vi inte att åka upp idag utan på söndag. Längtar så efter mojsa och gosa med lill grabben

Fick en bättre torsdag

Ja nog får jag en bättre torsdag, ingen huvudvärk och inget illamående. Var bara i morse som jag höll på spy men de gick över. Men är rätt mör ändå efter igår, så får inte mycket gjort. jag och ilias har varit ute en stund och grejat, han älskar att åka pulka så vi körde rund i den i 30 minuter sedan ville han åka mera. Efter en sovtur vart jag lite insperad av en annan blogg att dekorera pepparkakor, sagt och gjort jag och ilias pepparkakor, kristyr och nonstop, helt perfekt. Så det vart en dundras massa ätande på nonstopen och kristyren men vi kunde ändå framställa fyra fina dekoreade pepparkakor, två som vi gjorde tillsammans och två som plutten gjord själv. Tyckte det var ett lyckat pyssel.

Sedan fick ilias en omgång men trimmern, försökte mig på lite tuffare rakade linjer men de var ju super svårt när barnet inte satt still, men de är ju tanken som räknas. Dock såg jag peter i honom då han efter klippningen tittade sig i spegeln låssades gråta och skulle vara en jätte bebis och mysa med sin mamma.


Efter sol kommer regn

Efter gårdagen- en helt perfekt dag- mår man självklart som döden idag, hade jag haft peter hemma skulle han fått göra allt.

Huvudet sprängs, yrsel, illamående och 48 andra krämpor så jag är inte alls på topp idag. Fick i mig lite gröt imorse men inte hjälpte de blev bara värre och snart vet jag inte vars jag ska ta vägen. Skulle verkligen byta vilken dag som helst mot foglossningar, då är man åtminståne klar i huvudet. Nu är det som jag har festat i 14 dagar och får ta hand om baksmälla. Förhoppningsvis blir det kanske bättre om några timmar men tills dess ska jag leka med barnet, som redan har haft bus för sig, töm badrumslådan på grejer, ratat frukosten, kastat de mesta i golvet, ska inte klä på sig eller av sig, slåss bara för att

ja denna dag ser inte ljus ut

My day

Verkligen min dag idag!

Först så hade Ilias sovit i sin säng hela natten, sedan åt han bra hela dagen, vi var ute och åkte pulka och skottade med spaden lite svårt med dumma handskar bara. Sedan fick vi besök av våra fina vänner och vi bakade en hel del några olika sorter men inga mängder så vi måste nog ha en till bakar dag.

Knäck, fudge med chocklad överdrag och lussekatter.

Blev lite besviken på lussebullarna bara men grymt nöjd över fudgen så de får kompensera dagens bak.

Dallas fick komma sig iväg till ett nytt hem idag också så nu har vi bara våran lilla Texas men det var bäst för hela grannsemjan tror jag.

V31

Skönt nu är tom nere på 69 dagar, 9 veckor kvar till minst sedan kan de ju  ta några dagar till efter det också, som ilias 1 vecka snacka om övervänt.

Men nu en bild kanske
Lillebror eller lillasyster

 

Ilias i v 31

 

Känns lite underligt att bebisen kommer att vara betydligt större än Ilias men



70 dagar

70 dagar kvar, det känns inte så länge till lilla plutten kommer. Och nu blir det ett äventyr med två små yrväder.

Kände att lillrackarn hade hicka idag, första gången jag kändet det. Efter några minuters tickande våldsparkade den åt alla håll och kanter för att några sekunder senare fortsätta hicka. *skrattar och tänker på min förstfödde vilding till son som får sina utbrott om vart annat.

Min underbaraste lilla Ilias som kan verkligen ha ett temprament som heter duga. Då han blir riktigt arg måste han slänga det han har närmast i golvet, han går emot mig eller peter och slår oss. Sedan kan han gå och hämta grejer om det inte finns något lätt tillgängligt för att sedan bara kasta det i golvet. Lilla tempramentet kan man gott ana sig framträda. Och som vanligt försöker jag med min pedagogiska röst säga att man minsann inte får slåss, samtidigt ser jag ju mig själv och min familj i hans heta temprament så jag kan nästan inte hålla mig för skratt men skam den som ger sig.

Var på lunch hos min mormor idag då hon försökte mata honom fanns det säkert 10 skeptiska ansiktsuttryck, till råga la han glaset på tallriket och gav mig den "här". Han var inte alls imponerad av den goda kycklingsåsen och potatisen.
RSS 2.0