Golvet klart

Ja peter passade på att göra golvet klart idag, så nu ska vi bara göra fixa golvlister och sedan måla fönstret. Byggställningen ska skruvas ihop imorgon så jag kan måla medan peter är på jobbet. Peter är ledig i tio dagar från och med lördag så då hinns de mycket.

Ja har då passat på att titta på lite inredning till Ilias rum. Finns ju massa roliga grejer

fast måste hitta något roligare motiv

byggt en sandlåda

Igår byggde peter en sandlåda, nu ska bara locket byggas och sand köpas så då har Ilias en egen liten sandlåda. Jag vill ha ha en rutchkana nu också får se om vi bygger någon klätterställning för några tusen i sommar eller om vi nöjer oss med en liten enkel rutchkana, peter är iaf sugen på att bygga.

Vi lastade på en full släp så nu ska hjärtat åka iväg på återvinningen sedan hoppas vi på att vi hinner åtminståne ett lass till idag. Tänkte mig sedan åka och hämta byggställningen om det går bra så vi kan montera den. Kanske vi tar ner lite fönster och målar lite nu när de är + grader på natten. Ikväll ska vi grilla me lite grannar och imorgon ska vi på 60års kalas.

Golvet

Den lilla bit vi har kvar, mycket kapning men de går väl fort?

Städ dag

Bakade scones till Peter imorse, så han skulle få varmt bröd till frukost. Tänkte städa idag medan peter lägger golvet. Sedan blir det och ta hand om tvätten och göra iordning hallen och köket på övervåningen ser ut som 7 svåra år uppe nu när man vill ha tillgång till allt. Ska baka chokladbollar och göra lunch också. Nästa soliga dag ska jag putsa fönsterna också för de behövs verkligen då ska jag passa på att tabort de persienner som är trasiga och fula.

Helgens planer är att på fredag åker Peter och hämtar en släpvagn så vi kan köra och hämta byggställningen så vi kan börja med fönsterna medan jag pluggar färdigt så inlämningsuppgiften tills nästa vecka är klar. Sedan så om golvet inte blir klart idag göra färdig det och börja med socklarna som är det ända som måste kapas och målas men de går ju otroligt fort egentligen.

På lördag så hoppas jag att vi kan montera byggställningen om de är fint väder annars så ska vi nog rensa i källaren och övervåningen för jag håller på att bli galen av alla grejer.

Onsdag

Idag har vi varit ute och krattat, kört bort lite löv och Ilias och Peter körde lite gräsklippare. Sonen var duktigt nöjd i pappas knä. Peter har tagit rätt på virket som var värt att ha kvar från boden som ska rivas. Sedan började han med golvet i Ilias sovrum. Vi har köpt skor åt Ilias som var jätte söta, köpte även ett grönt tält som han har i Lekrummet nu. Han bara älskar att krypa in och ur det. Han asgarvade när vi satte upp de, de var värt ända öre kan jag tycka.

Ikväll har jag läst, läst och åter läst böcker för Ilias. Han vill bara sitta i mitt knä och titta i böcker lyssna på min röst. Han är otroligt kinkig nu också, jag får helst inte var 50 cm ifrån honom alls, gnölar och är otroligt klänig, ger mig massor av kramar och pussar. Han äter och sover dåligt också någon utvecklingssfas gissar jag på.

Kvällens plan

gått runt och röjt här på kvällskvisten så nu är alla leksaker bortplockade vilket är otroligt skönt. Nu ska jag bara ta en break på fem minuter sedan upp och måla ett varv på stolen och på dörren in till Ilias rum det tar så lite tid så jag är snart färdig för ikväll. 4 timmar sömn är ju inget och hurra för så ikväll blir de nog att lägga sig tidigt.

Ja pluggar ju som tidigare sagt men ska nu till hösten öka takten lite kommer att plugga på 100% fram tills jul istället för att jobba. Så jag blir föräldraledig åtminståne till januari. Peter kommer kanske att vara hemma en dag i veckan så då kanske jag antingen kan plugga eller jobba vilket som känns de som. Arbetet i sommar är ännu inte färdigt, får se hur mycket jag kan jobba och ska boka in mig för. Pratade idag med chefen om att ha en fast dag i veckan vilket känns riktigt bra faktiskt. Jag och peter ska prata igen om allt imorgon för att sedan lämna ett besked.

Williams dop

 

En stol som jag ska motivlacka den är inte riktig klar men ska måla ett varv till sedan ska jag göra ett motiv på den

 

Köpte även

:)

Ja idag har jag varit ner på stan med peter vi måste köpa ett nytt vardagsrumsbord eftersom vårat är helt sönder nu. Funderar på beställa från ikea men vi är lite aviga än så länge, tänke om man kunde fynda här hemma istället. Men kanske måste beställa därifrån ändå så vi ser vad som händer.

Vi är klara med tapetseringen och de blev verkligen super så i veckan ska golvet och listerna in. Vi ska hämta en släpvagn och en byggställning också sedan ska vi när solen börja titta fram igen starta med lite fönstermålning. Förhoppningsvis är vi klara med Ilias rum innan maj är slut. Peter är ledig i 10 dagar i början av juni så vi lär hinna super mycket då sedan jobbar han i två veckor sedan går han på sju veckor semester så han blir som ledig 9 veckor i sommar.

 

Super trött

Ja dagen startade med att gå ut i de vackra vädret. Underhöll Ilias och Peter dolade på, sedan så upptäckte vi att de va ett stenparti närmast nergången till garaget som vi började ta fram eftersom vi inte ens kan klippa gräset där så de blir bra. de blir nog att fylla med grus där i sommar så de blir snygg. Klippte sedan lite på buskar sedan började jag och Peter att kratta den eromat yta som vi kallar gård. Vi ska försöka få till det så vi kan börja klippa på vissa ställen med åkergräsklipparen där av måste vi bort med sten och stora pinna och högt gammal högt gräs. Idag har vi hittat bland annat ett cyckelhjul och takplåt och en stupränna i hög gräset. Allt tar lång tid så och så fort ilias vaknar blir de bara en som jobbar och en som sköter barn.

Pizza på pizzerian blev det sedan sen städade jag bilen, Peters mamma och Ilias kusiner kom på besök och vi fikade sedan fick de försenade födelsedagspresenter. Mycket skoj och lek med barnen och titta på alla djuren överallt. Hästar hundar och katter var super spännande.

Vi har inte hunnit någe mer i Ilias rum och inte hunnit så mycket överhuvudtaget i helgen känns det som.

Rådjurs invation, kaos tapetsering och försäljning

Ikväll hade vi 3 st rådjur på gården som gick och betade två bockar var de, har inte riktigt sett dom på nära håll förut så de var spännande. Sedan så blev de stömavbrott just då Ilias skulle sova så vi var utan ström och kunde inte värma på någon mat. Men som tur hade vi lite värmeljus och en chockladfonduset som vi använde för att värma vatten till lagom temeratur så då fick lillemannen efter många om och men lite välling. Vi gick upp och tapetserade då de sedan visade sig att Peter vänt tapeten fel väg så nu fortsätter vi att köra varannan tapet upp och ner med en mönsterpassning på 53 cm. Otroligt spännande men de blir bra och vi ser inte skillanden när de blir symetriskt ändå.

2 killar har ringt på bilarna vi lagt ut så imorgon kommer dom och tittar till dom så jag hoppas att de åker imorgon så vi får lite pengar för bilar som bara står.

Peter tapetserar

Ja nu tapetserar peter, får se lite hur de går. Sedan är de bara golv och socklar kvar sedan är vi klar! :)

 

Mormormys

Igår hade vi min mamma på besök hela dagen. jag och Ilias hade somnat på soffan sedan när vi vaknade låg hon i andra soffan. Vi hade en mysig dag då vi inte gjorde speciellt mycket surrade och rådda om varandra. Men de va roligt att hon kom hit ibland är de synd att hon är så ung att hon är tvungen att jobba. :)

Igår var de även ett litet rådjur som hälsade på i 2 timmar så jag tyckte de var super mysigt. Idag ska Peter försöka tapetsera Ilias rum sedan lägga golven. Jag fick lite sovmorgon då jag var jätte trött. Min älskling är så snäll.

 

Veckans planer

Till helgen kanske vi får tillbaka en lagad växellåda och då har jag nog en karl som blir eld och lågor, så de närmaste veckorna lär jag inte se honom alls. :) Men nu har han varit utan sin pärla i 2 år så jag missunnar honom inte den glädjen att få den att fungera. Så jag och Ilias ska nog föröka vara ute lite i trädgården ta bort rabatten på framsidan, rensa buskar och massa sånt som jag kan roa mig med. Ska baka och göra lite mat till Williams namngivelse sedan ska jag fixa en present också. Har nog en hel del kläder och leksaker som kanske är intressant nu också. Ska göra en liten rensning så kan jag ta med mig upp på lyckan.

Till helgen ska jag till min mormorsmor också för att fira hennes 97 års dag. Nu vill jag bara hitta någon fin blomma som jag kan ge henne. Fast vet inte riktigt vad jag ska ge henne för blomma.

Mormorsmormor och Ilias leker

lugnt på ytterboda

Ja nu är de riktigt lugnt för sonen sover, man blir ju trött om man ska leka med mamma och pappa hela dagen. Peter har tapetserat klart reptapeten, och målat taklister och fönsterbrädan.

Onsdagens planer
Jag ska åka iväg på ÖF så peter får en riktig sovmorgon sedan ska jag iväg till Täfteå för att träffa en kompis.

Peter ska
Kapa socklar och måla dom
Tapetsera Ilias rum om de går själv, fast de är nog lite svårt eftersom tapeterna har en mösterpassning på 53 cm.
annars ta lös dörrar slipa och måla dom
sedan måla den sista fönsterbrädan som fick lite spackel idag då jag såg att de inte såg snyggt ut

Som sagt om de inte går att tapetsera ska vi göra det och lägga golven på fredag. Jag trodde veckan skulle bli späckad då en av bilarna inte gick igenom besiktningen men vi kommer att skrota den nu och sedan låna min lillebrors volvo ett tag tills vi hittar en ny bil. Lite synd med tanke med att vi kört så otroligt billigt med den bilen vi har nu. Den har verkligen varit guld värd de här 6 månaderna.

Väntar på betyg

Sedan i fredags då jag skickade in den senaste uppgiften har jag loggat in på skolan 1500 gånger känns det som men än så länge har jag inte fått något betyg, gruvar mig lite för att skriva klart och göra slutprovet inom en månad så ska ju de vara gjort också men nu finns det så mycket annat roligt att sysselsätta sig med.

Planen är att färdigställa ilias rum, Måla fönsterbräda, spacka och slipa, spackla och slipa dörrar, måla socklar och taklister sedan tapetsera och lägga golv allt går egetligen jätte fort bara man får tummen ur men nu har det verkligen gått långsamt. Men vi kommer inte att flytta in sonen förräns vi har målat fönsterna och de börjar vi med om två veckor så vi har ju lite tid på oss fortfarande.

Djurjakt

hehe inte riktigt så, jag är så himla sugen på att pröva på att ha får och höns över sommaren för att se om det är något för mig så idag har vi varit på granngården och kikat på lite tillbehör för just höns. Jag har kikat lite på lite olika höns, eller snarare kycklingar för många lägger ut kycklingar på blocket nu. Får se om vi kan låna några får och få tag i lite fårstängsel så kanske de kan bli lite billigare, att hyra över sommaren skulle gå 800 kr per djur vilket är ganska dyrt då man kan köpa de för 1000 kr. Men jag forskar vidare och ser vad vi kan komma över så kanske de blir snart en liten bondgård här.

Jag skulle vilja ha 10 kycklingar och kanske högst fem får så vi ser vad de blir tänker absolut inte pröva på med så många på en gång men 5 kycklingar och kanske en tacka med två lamm skulle vara lämpligt.
RSS 2.0