Kassler och broccoligratäng
Ingredienser:
250g kassler
2 msk smör
4 dl vispgrädde
½ tsk salt
1 kryddmått peppar
1 äggula
4 dl riven fet ost
250g broccoli
Jag tyckte att de var gott
Gör så här
Fryst broccoli kokas enligt anvisning på paketet. Låt den rinna av och lägg den i en smord form med höga kanter. Fräs smöret i en kastrull. Späd under vispning med grädden. Smaka av med salt och peppar. Rör ut äggulan med lite grädde och vispa ner i såsen. Tillsätt osten och låt den smälta ner utan att koka såsen. Häll såsen över broccolin, sätt formen på gallret i ugnen och gratinera i 225° ugnsvärme ca 15 minuter eller tills ostsåsen fått fin färg.
Stek sedan kasslern i ca 5 min tills den får en fin färg.
250g kassler
2 msk smör
4 dl vispgrädde
½ tsk salt
1 kryddmått peppar
1 äggula
4 dl riven fet ost
250g broccoli
Jag tyckte att de var gott
Gör så här
Fryst broccoli kokas enligt anvisning på paketet. Låt den rinna av och lägg den i en smord form med höga kanter. Fräs smöret i en kastrull. Späd under vispning med grädden. Smaka av med salt och peppar. Rör ut äggulan med lite grädde och vispa ner i såsen. Tillsätt osten och låt den smälta ner utan att koka såsen. Häll såsen över broccolin, sätt formen på gallret i ugnen och gratinera i 225° ugnsvärme ca 15 minuter eller tills ostsåsen fått fin färg.
Stek sedan kasslern i ca 5 min tills den får en fin färg.

Kommentarer
Trackback